Teraz jest 22 lis 2024, 16:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 gru 2007, 22:58 

Jeszcze mi napisz gdzie zachwalam. :wink:

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2007, 19:00 

rany jaka wtopa xD, miliony $ poszły w błoto

http://www.gram.pl/news_9QTeJ,0_Koniec_ ... _9600.html

takiej porażki na "naszym" rynku to ja nie pamiętam :oops:

Ciekawe jak będą się sprawować te poprawione wersje i co stanie się z tymi już wydanymi (upchną na ryneczku czy co ?)

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2007, 20:14 

$towarzysz$ napisał(a):

Ciekawe jak będą się sprawować te poprawione wersje i co stanie się z tymi już wydanymi (upchną na ryneczku czy co ?)

Boże, stary, weź poczytaj fora komputerowe, zapytaj sie mądrzejszych, nie wierz we wszystko co napiszą w serwisach o grach, poczytaj o steppingach procesorów itd a nie takie posty piszesz. Porażek to było kilka i jakoś dalej idzie wszystko do przodu.

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2007, 06:16 

CzlowiekDemolka2 napisał(a):
$towarzysz$ napisał(a):

Boże, stary, weź poczytaj fora komputerowe, zapytaj sie mądrzejszych, nie wierz we wszystko co napiszą w serwisach o grach, poczytaj o steppingach procesorów itd a nie takie posty piszesz. Porażek to było kilka i jakoś dalej idzie wszystko do przodu.

Na polu bitwy procesorowym pozostały jedynie AMD i Intel, każde niemalże najmniejsze potknięcie jest wykorzystywane przez rywala i może przysporzyć kłopotów. A ja po za tym pisze o tym co jest, nie co było.

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2007, 10:55 

No ok, ale gdzie masz wtope? Bo AMD samo przyznało, a nie kantowało w stylu intela... Ja dalej wtopy nie widze, moze ktoś mnie uświadomi? :roll:

Po 2 to co piszą, a to co jest prawdą to... niebo a ziemia... Bo w branży PC też są takie szmatławce jak fakt...

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2007, 12:29 

Hehehe... M@TH3V, jestes rewelacyjny - "Ja dalej wtopy nie widze...".
Wtopa nr 1. Testy przedprodukcyjne AMD nie wykryły błędu w układzie TLB (translation lookaside buffer), który odpowiada za adresacje komórek w pamięci L3 i wyszło to dopiero podczas testów w serwisach internetowych. Powód - źle skonstuowany kontroler pamięci. Skutek - stracony czas konstruktorów + kupy wafli krzemowych, 'wrzucenie' sobie wstecznego biegu w wyścigu z intelem - czas to pieniądz, a w tym przypadku chodzi o miliony $$$, bo to nie stuganie cepów, tylko technologie z wysokiej półki;
Wtopa nr 2. Znając Amerykanów, jeden z nich już szykuje pozew sądowy przeciwko AMD (a co z koncernami takimi jak Dell lub HP, które być może także liczyły na zastosowanie tych procesorów w swoich komputerach i z tego powodu być może również odnotują straty :?: )
Wtopa nr 3. Przeglądałem dziś stronę AMD i wiesz co :?: Nie znalazłem żadnego info na ww. temat... Reputacja AMD została nadszarpnięta i co do tego nie ma żadnej wątpliwości. Ta wpadka znacząco wpłynie także na wyniki finansowe AMD, które obecnie przeżywa DUŻE problemy finansowe dla których ratunkiem miał być właśnie Phenom...

PS. A jak wyglądają wyniki Phenom'a po patch'u poprawiającym błąd kontrolera cache'u L3 - ZAPRASZAM

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2007, 16:42 

Bo w topy na rynku jeszcze nie ma, gdyz malo osob kupilo nowe cpu, a ja mowie jedynie o tej, bo jezeli chodzi o architekturę, to nie wtopa a dramat...

N :roll:

2 rzecz to, nawet jezeli poprawia to co zepsuli to i tak dzieki "świetnemu" marketingowi stracą kupe kasy, a lepiej beda sie zapewne sprzedawały Athlony...

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2007, 17:19 

nie ma znaczenia czy dużo osób kupiło czy nie,wadliwy procek został wydany(czy też seria)i to jest istotne,druga sprawa to wydajność,to już chyba śmiech na sali,ten nowy procek powinien spokojnie kłaść na łopatki wszystkie modele od Intela z przynajmniej 30% przewagą,wtedy zakup byłby opłacalny...narazie chyba firma stacza się w stronę bankructwa lub wykupienia

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 22:03 

MK napisał(a):
narazie chyba firma stacza się w stronę bankructwa lub wykupienia

...prorok jaki cy cuś 8)

KTO KUPI AMD :?:

Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2007, 00:14 

Murdoc napisał(a):
MK napisał(a):

ATI xD :lol:

stawiam na to IBM bo Intelowi się raczej nie oddadzą, oby :?

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2008, 21:29 

Odświeżam temat, bo mam nowe wiadomości 8)

:arrow: 27.12.2007

AMD kończy z X2

Advanced Micro Devices opublikowało plany wycofania z rynku procesorów serii Athlon X2.

Korporacja zakończy przyjmowanie zamówień na procesory tej serii pod koniec pierwszego kwartału 2008 roku. Według zapowiedzi AMD, ze sprzedaży zostaną wycofane układy Athlon 64 X2 6400+, 6000+ oraz 5600+ (także w wersjach Black Edition).

Podobny los spotka układy 4200+ oraz 4000+. AMD chce przygotować miejsce dla nowych procesorów przeznaczonych do odbiorców z tej półki cenowej.

Premiera następców, Athlonów serii 6000 – wykorzystujących nową architekturę procesorów AMD –0, przewidziana jest na „drugą połowę drugiego kwartału 2008 roku”. Pierwszymi modelami obecnymi na rynku mają być Athlony 6250 oraz 6050 (co sugeruje rewizję B3), oferujące 1 MB L2 oraz 2 MB (współdzielone) L3.

:arrow: 12.01.2008

AMD zmienia plany

Premiera szybszych czterorodzeniowych procesorów została przełożona na drugi kwartał – producent chce się skoncentrować na wprowadzaniu produktów do chłonniejszych segmentów rynku.

Phenomy 9700 i 9900 pojawią się w sprzedaży w drugim kwartale bieżącego roku. Oba układy przeznaczone są dla entuzjastów – tacy odbiorcy, tłumaczy AMD, stanowią zaledwie 5% rynku.

Producent chce skupić się na wprowadzaniu na rynek w odpowiednich ilościach czterorodzeniowych Phenomów o mniejszym zapotrzebowaniu na energię (65 W) oraz na procesorach trójrdzeniowych. Oba typu produktów kierowane są do odbiorców definiujących potrzeby 60% rynku. Pozostali konsumenci to rynek low-end, kierujący się podczas zakupów ceną, a nie możliwościami sprzętu.

AMD zapewnia, że zmiany planów nie wynikają z jakichkolwiek problemów produkcyjnych – korporacja chce zagospodarować w pierwszej kolejności te segmenty, w których czeka na nią najwięcej klientów. (źródło: itbiznes.pl)

Imo to juz będzie o duuużo za późno dla AMD. Intel zdąży zalać Wolfami i Yorkami cały rynek. Btw do mnie już jeden Wolf jedzie. Recka niebawem 8)

PS. A teraz mały quiz :!: Co AMD będzie produkowało, jeśli chce już zakończyć produkcję procków X2, a uruchomić Phenomy dopiero w II kwartale '08 :?: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2008, 21:37 

Albo zrobią jakiś złom na szybko :D .... Albo zrobią sobie przerwę. Przynajmniej ja tak myślę.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2008, 21:47 

"stawiam na to IBM bo Intelowi się raczej nie oddadzą, oby "Raczej na taką akcję nie zezwoli Urząd Antymonopolowy w Usa, po drugie krążą już plotki o wykupie nVidii przez Intel. Teraz wyobraźmy sobie co by sie stało jak by do tego doszło Intel +AMD+nVidia+Ati czyli pełny monopol i ceny z kosmosu.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sty 2008, 00:26 

Jak już wcześniej pisałem - podstawowi pretendenci do przejęcia AMD/ATi to SAMSUNG i IBM... Nie rozpisując się więcej zakończmy to puentą - czas pokaże co AMD czeka 8)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2