Teraz jest 24 lut 2025, 20:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 gru 2007, 21:42 

1 Witam wszystkich

2 Mam ZADZIWIAJĄCY problem...ik:
dawno dawno temu(czytaj 5 miechów ) nabyłem sobie wspaniałą gierkę Battlefield2, zainstalowałem, i śmigało aż miło. Miałem formacika i zapomniałem zainstalować ponownie BF2. Aż do chwili kiedy obiło mi sie o uszy ze wychodzi FH2 na którego czekam, z nie mniejszym zniecierpliwieniem niż liczni użytkownicy tego forum, w związku z tym postanowiłem ponownie zainstalować Battlefielda2. Jednak spotkała mnie niemiła niespodzianka. Mianowicie po instalacji zresetowałem komputer, uruchomiłem BF-a i już czekając w niecierpliwości na logo EA i Dice usłyszałem charakterystyczny dźwięk resetowanego komputera. Gdy komputer został samoistnie zresetowany przez błąd wywołany uruchomieniem się gry, wystrzeliła tabliczka z napisem "system Windows odzyskał sprawność działania po poważnym błędzie".Spróbowałem ponownie, to samo więc pomyślałem ze pomoże patch 1.41 po zainstalowaniu efekty były niezadowalające. Postanowiłem przeinstalować BF-a ale problem nie znikł. Doradzono mi żebym spróbował z crackiem, niestety...

Więc zwracam się z prośbą do użytkowników, którzy pomogą mi uporać się z tym problemem, aby zrobili to. Ponieważ irytujące jest to ze gra działała na tym samym sprzęcie i sterownikach a teraz leży jak trup.

Ps: Gra jest w 100% oryginalna zakupiona za 29,99 w pewnym sklepie

Ps2: Szukałem podobnego topicu ale nie znałazłem

Ps3: Proszę mi wybaczyć moją nieudolność

Z poważaniem Cin3k33

Tytuł:
PostNapisane: 13 gru 2007, 00:08 

Ja mam podobny problem o którym juz pisałem chyba 3 dni temu i jak na razie nikt nie może mi pomóc ((( mods/bf2/shaders/lightning.fx not found !!! )))

1.41 path próbowałem z kilku źródeł i nic nie daje niestety , restart windowsa , instalacja gry , usuniete wszystko co z bf z kompa , nawet udało mi sie unąc łatkę windowsa która podobno też przeszkadza.

Gdzieś na jakimś forum wyczytałem żeby spróbować z pathem 1.3 , właśnie ściągam , a jaki rezultat zobaczymy ....... oby :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2007, 20:41 

nio widzę że wszyscy sie wręcz rzucają do pomocy mi :? i koledze :(

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2007, 22:44 

Z problemem lightning się uporałem ale teraz jest tak że po uruchomieniu gry , po czasie może 4 s. wywala do pulpitu od razu.
Wracając do pathy , sciągałem chyba z 5 lub 6 różnych źródeł i zawsze to samo , czyli nie udana aktualizacja zaraz po kilku procentach progresu , oraz próbowałem też wcześniejszy czyli wersję 1.3 i też nic!
Może ktoś wie co jest przyczyną tego że się nie chcą instalować lub co powinienem zrobić jeszcze aby w końcu zagrać .......

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2007, 22:53 

Jedyny rozsądny pomysł ode mnie to napisać do EA

Najwidoczniej nikt z nas nie wie jak wam pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2007, 23:25 

W tym popieram Barcela napisz do EA a oni powiedzą Ci co zrobić :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 04:32 

I tu dobra rada wujka Sama. Proponował bym odświeżyć sobie windowsa czyli reinstalka systemu. Bedzię czysciutko aż miło. Po zainstalowaniu nowego Win (+sterowaniki), zainstaluj nówka ster do karty graf., DirectXy itp. Później pora na telestwora czyli zainstalować BF. Jak nie wypali odsyłam do EA

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 11:37 

Chyba jednak pozostało EA bo mam przeinstalowany i nic :(

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2007, 20:27 

a ja swój problem rozwiązałem zainstalowałem w akcie desperacji ATI catalsyst control center bo przeczytałem coś na zagranicznym forum ze nie zaszkodzi spróbować :P i działa wszystko śmiga aż miło 8)

Ale czytajcie co EA miało do powiedzenia na ten temat

"Witam,
proszę sprawdzić czy komputer nie ma problemów z pamięcią RAM lub innym hardwarem.
Proszę spróbować wykonać testy swojej pamięci, poniżej przesyłam linki do programów do diagnostyki ram:
http://oca.microsoft.com/en/windiag.asp -aplikacja firmy Windows
http://www.goldmemory.cz/download.php -aplikacja komercyjna
Test może trwać od 3 do 20 min. w zależności od parametrów komputera. Instrukcje programów są w języku angielskim.

Problem może być również w przegrzewające się karcie graficznej, płycie głównej itp.
Informuję również, że gry nie powodują problemów z pamięcią RAM/hardware. W przypadku wadliwego RAM/hardware należy kontaktować się ze sprzedawcą/producentem lub gwarantem.

Przepraszam za niedogodności."

Hmm... niezbyt rozwiązująca problem wypowiedź, a poza tym dla laika co to jest Hardware :?: wg. nich największym problemem były moje RAM-y... próbowałem zrobić test ale jak zobaczyłem instrukcje obsługi w której była wymieniona konieczność posiadania dyskietki to sie mi odechciało :roll:

Ostatnio edytowano 18 gru 2007, 20:41 przez Cin3k33, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 gru 2007, 16:29 

witam
miałem dokladnie ten sam problem
- pytanie czy masz podkreconego procka i pamieci
...jesli tak to ustaw w biosie wszystko standardowo i sprobuj ponownie
ja swojego core2 duo podkrecilem na 3ghz i wszystko bylo niby ok dopuki nie odpalalem gier ...restart kompa za kazdym razem, problem sie wyelimowal jak dodalem prockowi troche voltow 1,5V i pomoglo, restary sie skonczyly
nie twierdze ze jest to jedyne lekarstwo na ta dolegliwosc ale u mnie podzialalo i jesli masz podkreconego kompa to moze taki zabieg i u ciebie pomoze, warto sprobowac moze zadziala
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25 gru 2007, 22:41 

CzarnyPLI http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=21341

Strefa czasowa: UTC + 2