Teraz jest 22 lis 2024, 21:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 23:56 

bibol napisał(a):

FH2 to po pierwsze modyfikacja BF 2 i jako taka powinna respektowac podstawy jakie serwuje ta gra, bo tak to po co wogole robili to na bazie bf 2 mogli albo zrobic jako zupełnie oderwana gre albo jako druga czesc do bf 1942, a przenoszac ta modyfikacje na taki grunt jakim jest bf 2 powinno to być dopasowane do stylu walki jaki wystepuje w vanilli. Widze jednak ze brak tolerancji dla czyis pogladow od razu ci pozwala wywyższać się nad innymi i obrazac, no to sobie bądź takim arogantem ale wyśmiewajac czyjes poglady stawia cie to na pozycji aroganta, który mysli ze pozjadal wszystkie rozumy. Naucz się człowieku szacunku dla cudzych pogladow jak chcesz rozmawiac z ludzmi

FH1 było robione na silniku 1942 i jako takie było modem który zmieniał zasady gry. To samo robi ten mod na silniku bf2. Osobiście nie rozumiem, po co grać, gdyby modyfikacja opierała by się tylko na zmianie skórek.

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2007, 23:59 
Moderator forum

bibol napisał(a):
ps: a i widze ze wysmiales moja wypowiedz na temt tego ze mogli wydac to jako osobna gre i temu sie dziwie bo juz w historii gier bvywaly takei przypadki ze popularne mody pozniej wychodzily jako osbne gre. Przykladowo Red Orchestra mod do UT 2004, wiec prosze wytlumacz mi dlaczego nie moglo byc tak i w przypadku fh 2 ??

Bo EA nie zorganizowała konkursu wartości 1 miliona dolarów dla twórców najlepszego moda (a tak było z RO)? Bo firmie tej generalnie nie zależy na niszowych produktach i nawiązywaniu współpracy niejako z freelancerami? Daj mi proszę Cię bardzo jakiś inny przykład, bo RO jest wyjątkiem potwierdzającym regułę.

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 00:30 

bibol napisał(a):
FH2 to po pierwsze modyfikacja BF 2 i jako taka powinna...

Bzdura. FH2 to przede wszystkim druga część FH1.

bibol napisał(a):
jako posiadacz bf 2 sadzilem ze będzie urozmaiceniem nie za bardzo odbiegającym od podstawki, ze będzie takim ciekawym rozwinieciem bf 2 tyle ze przedstawionym w teatrze działań drugiej wojny swiatowej

To, że tak sądziłeś, wynikało wyłącznie z twojego braku wiedzy na temat moda.

Ze swej strony dla emerytów mam natomiast innego rodzaju sugestię.
Ci, którzy lubili FH i czekali z utęsknieniem na dwójkę - zostaną. Ci, którym się nie podoba - wkrótce znikną (i bardzo dobrze). Zostaną jednak także nowi, którzy w FH nie grali, ale zostać przy FH2 zechcą. Tym trzeba po prostu dać czas, żeby nauczyli się w to grać. Mod wyszedł wczoraj.

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 00:31 

jurgens napisał(a):
bibol napisał(a):

FH2 to po pierwsze modyfikacja BF 2 i jako taka powinna respektowac podstawy jakie serwuje ta gra, bo tak to po co wogole robili to na bazie bf 2 mogli albo zrobic jako zupełnie oderwana gre albo jako druga czesc do bf 1942, a przenoszac ta modyfikacje na taki grunt jakim jest bf 2 powinno to być dopasowane do stylu walki jaki wystepuje w vanilli. Widze jednak ze brak tolerancji dla czyis pogladow od razu ci pozwala wywyższać się nad innymi i obrazac, no to sobie bądź takim arogantem ale wyśmiewajac czyjes poglady stawia cie to na pozycji aroganta, który mysli ze pozjadal wszystkie rozumy. Naucz się człowieku szacunku dla cudzych pogladow jak chcesz rozmawiac z ludzmi

FH1 było robione na silniku 1942 i jako takie było modem który zmieniał zasady gry. To samo robi ten mod na silniku bf2. Osobiście nie rozumiem, po co grać, gdyby modyfikacja opierała by się tylko na zmianie skórek.

Dla mnie ma bo tak jak juz pisalem dla mnie mod pod wzgledem motoryki nie powinien odbiegac za bardzo od podstawki poniewaz grajac w podstawke czlwoiek przyzwczaja sie od pewnego stylu gry, natomaist takie mody jak FH 2 czy PR wywracaja to gory nogami i wlasciwie sa odmiennymi grami tyle ze na silniku podstawowej. Dlatego tez trudno grajac np w arcadowa bf 2 przerzucic sie na cos tak odmiennego jak wyzej wymienione tytuly i dlatego pojawiaja sie od czesci graczy bf 2 wypowiedzi ze FH 2 jest slamazarne, zbyt realne bo przyzwyczaili sie do tego co pokazano w bf 2.

Natomiast dla wojakow z bf 1942 grajacych w fh 1 jest to naturalna kolej rzeczy i im sie gra swietnie w fh 2 bo znaja korzenie i przyzwaczaili sie do systemu ktory zaserwowali tworcy w porpzedniej czesci. Dlaltego tez bronia tej swoejej swietosci za wszelka cene i juz na poczatku wytworzyli bariere dzielac graczy FH 2 na naszych chlopakow i tych z bf 2 tzw.trolli ktorzy nei maja zielonego pojecia o co biega w FH 2 a wszelkie slowa odmienne od ich swiatopogladu budza w nich zlosc bo te trolle z bf 2 osmielaja sie krytykowac ich ukochane dziecko. I stad wedlug mnei biora sie roznice .

A odpowiadajac Hynol na twoje pytania to powiem ze nie znam i to jedyny przyklad jaki posiadam w zasobie swojej wiedzy poniewaz nie zyje tym tym swiatem na tyle zeby byl moim "drugim domem". Jestem zwyklym graczem i patrze na gry jako zwykly gracz ktory nie ma pojecia o procesach developerskich, a swoje poglady wyglaszam na podstawie swoich przemyslen jakby to moglo wszystko wygladac. Natomiast obserwujac polityke EA to rzeczywiscie raczej szansy nei ma wielkiej zeby do ktorejkowliek sowjej gry zorganizowali taka akcje :/

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 00:56 

Bibol. Jak chcesz sobie pograć w BF2 z innymi broniami, to masz od grama modyfikacji - i tych oficjalnych z EA i tych typu POE. Z tym że one niczego nie wnoszą do gry, poza wrażeniami estetycznymi.

Te dylematy są znane od wieków, bo to samo było jak wyszło pierwsze FH1 i ci co lubili podstawkę 1942 to i przy niej zostali. Z tym, że wtedy różnica była taka że podstawka i FH1 było o drugiej wojnie światowej.

Dwa lata czekałem na FH2 i gdyby była podobna do BF2 to bym w to nie grał.

Jak Ci się nie podoba to po prostu w to nie graj. Do niezobaczenia na serwerach.

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 01:10 

moze jakis admin odwazy dac sie bibolowi bana na ten dzial forum i bedzie spokoj, gosc ma ugruntowane poglady i nie wiem po co sie udziela tutaj. za niedlugo moze trzeba bedzie zmienic tytul watku na "wrazenia bibola" :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 01:21 

Bibol nie dociera do Ciebie nic, więc zapytam się wprost czy jesteś ofiarą "Złego dotyku" ?? 8)

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 02:51 

Dalibyście już spokój psy wieszać na biedaku, w końcu wątek jest o wrazeniach z gry a nie o poglądach Bibola na mod FH2.

Po rozegraniu kilku godzin w FH2 potwirdziły się moje obawy odnośnie przypadkowości ludzi grający zaraz po pojawieniu sie moda. Sporo jest, mówiąc delikatnie, graczy arcade'owych co rujnuje cały pomysł teamplay'u.

Jednak, jak juz mowilem, to kwestia czasu...

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 04:22 

55_Maciek napisał(a):
Bibol nie dociera do Ciebie nic, więc zapytam się wprost czy jesteś ofiarą "Złego dotyku" ?? 8)

Nikt za pewne nie wie więcej o tym od ciebie prawda?Za pewne i więcej nie doświadczył...

Wchodząc do tego działu aż mnie uderzyła jego ksenofobia i zamknięcie na oceny i zdania innych.Są rożne wrażenia.Ale akceptowany jest "tylko ten jeden wspaniały wzór" Ja właśnie jestem o 9% od zagrania i spodziewam się trochę bardziej realistycznej bf2 w realiach WWII i już widzę ze się chyba przeliczyłem. Jeśli zagram za chwile i się okaże ze to coś zupełnie innego i podzielę się tym na forum zostanę prawdopodobnie zjechany... Ależ oczywiście!Bo po pierwsze nie twierdze ze "mi się podoba tylko ze coś tam (blabla) o trolach i ze jakieś tam bugi ale ogólnie cacy".Po drugie gram w tego obrzydliwego bf2 z tymi wstrętnymi "banyhopyrami" ( mało nie padłem jak bunyhopping ktoś porównał z teamkillowaniem) w którym akcja jest tak szybka ze rozrusznik wysiada i ciśnienie skacze (a nie mówiąc że klej w sztucznej szczęce przestaje trzymać).
A już tekst na samej górze nie mogłem zignorować bo to nie tylko było zwykłe wyśmianie czyjejś opinii (nie trawie) a zwykłe chamstwo.Trochę się teraz waham zagrać w fh2, jeśli mam takich "weteranów" spotykać na każdym kroku...

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 09:57 

Shelton napisał(a):
bibol napisał(a):
FH2 to po pierwsze modyfikacja BF 2 i jako taka powinna...

Bzdura. FH2 to przede wszystkim druga część FH1.
.

A ja ci powiem na to, to zalezy, a dlaczego zalezy wyjasnie na podstawie pytania ktore ja sobie zadalem wchdozac w FH 2 czy tez inne mody.
"Kto tu naprawde jest czyim gosciem?" i probujac odpowiedziec na to pytanie nie uzyska sie jednoznacznej odpowiedzi poniewaz patrzac na to ze swojej pozycji jako gracza stricte bf 2 powiem ze to ja jestem gospodarzem poniewaz mody ktore tworza ludzie na podstawie mojej wybranej gry sa tylko ciekawostakami i daltego dla mnie nie ma znaczenia ze ten mod ma akurat nazwe FH 2 rownie dobrze moglby sie nazywac ukulembele milion piecset, poprostu jest jednym z wielu ktore sie pjaiwly i przeminely, ale to ze bazuje na podstawie mojej gry daje mi prawo do wypowiadania tych pogladow ktore mam.
Natomaist patrzac na to z oczu gracza bf 1942, ktory gral i przeszedl na FH1 to tak to FH 2 jest kontynuacja tego moda, ktory powstal wczesniej a bf 2 sluzy tylko i wylacznie do odpalenia tego moda.

@Fulgrim spokojnie tacy panowie jak hmmm, czy podobny mu kolega 55_Maciek potwierdzaja hipoteze badan jaka postawila pani Ulfik-Jaworska w swojej ksiazce "Komputerowi mordercy. "Tendencje konstruktywne i destruktywne u graczy komputerowych", a mianowice taka iz gracze komputerowi przez to ze graja psoiadaja mniejszy poziom empatii niz reszta ludzi i sa mniej sklonni do udzielania bezinteresownie komukolwiek pomocy. A ci panowi przejawiaja po prostu typ agresji adaptacyjnej ktora jest reakcja biologiczna na zagroznie istotnych dla nich interesow i jedynym w tym momencie celem dla nich staje sie usuniecie tego zagrozenia, wiec ich tekstami sie nie przejmuje.
Natomiast jak jestes zaciekawiony tym jak gracze komputerowi reaguja i czym sie kieruja to polecam ta lekturke :)

A i do tych ktorzy juz mnie znienawidzili zycze milego grania w FH2, tylko na koniec powiem tak ze jesli czujecie sie gospodarzami tego moda to traktujcie swoich gosci z szaczunkiem tak jak dobry gospodarz robi, a zalozenie co poniekotrzy sobie przyjeli nastawiajac sie sztorcem do lduzi pochdozacych z bf 2 swiadczy conajmniej o braku taktu

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 11:39 

Byłeś śmieszny robisz sie żałosny .

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 11:45 

Nie szkoda Ci Bibol energii, pisać takie elaboraty na 3 akapity? Kto jest gospodarzem a kto nie jest... Jakie to ma znaczenie. Podoba się graj, nie podoba się, nie graj.

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 12:02 

Ale mexyk :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 12:18 

Zwątpiłem już w tego moda. Chyba czas na odkurzenie płytki po półtora roku przerwy :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 12:24 

Bibol nikt Cię nie nienawidzi, Ja osobiście mam tyle radości z czytania tego co piszesz że nie raz popłakałem się ze śmiechu.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2