dzisiaj (a raczej wczoraj) raz na zawsze pożegnałem te cholerne Medusy, bo dostałem w swoje rączki nowiuteńkie HS-900. Pierwsze wrażenie było całkiem niezłe - ładne, przezroczyste pudełko w stylu Creative, w środku (po za słuchawkami oczywiście) jakaś ulotka gwarancyjna i inna o sortowaniu odpadów
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Bardzo zaskoczył mnie tajemniczy materiał owinięty folią, jak się okazało to coś w rodzaju pokrowca na słuchawki. Choć nie spełnia on roli pokrowca, bo słuchawki nie chcą nawet wejść to jest wykonany z niezłego materiału i naszyty na nim piękny, czarny napis "CREATIVE", taki bubel a ciesz, do czegoś tam się na pewno przyda
No ale może wreszcie coś o samych słuchawkach powiem. Gdy wziąłem je do rąk to troszkę się zmieszałem bo wydały mi się za małe. Było to stwierdzenie błędne, słuchawki wręcz idealnie pasują mi do uszu i są bardzo komfortowe. Na sam komfort składa się właśnie rozmiar i śmieszna waga, prawnie nie czujesz że masz je na głowie. Bardzo zadziwia też prostota, nie ma w nich żadnego zbędnego elementu, wyglądają bardzo zgrabnie. Mimo niepozornego wyglądu mają całkiem niezłego kopa, świetnie nadają się zarówno do słuchania muzyki (przynajmniej dla mnie) jak i do gry, gdy podkręciłem je na fulla myślałem że mi głowa pęknie. Mikrofon również świetnie się sprawuje, redukcja szumu działa bez zarzutu, wyłapuje to co trzeba w czystej postaci. Jedynie nastawienie go może przysporzyć trochę problemów gdyż jest wykonany w całości z jakiegoś plastiku, jest to jednak także i zaleta - mikrofon nie ma prawa ruszyć się z miejsca. Sam pilot również jest bez zarzutu, mamy na nim prócz regulacji głośności także włącznik/wyłącznik mikrofonu. Na koniec dodam że bardzo fajnie się składają, dzięki małej wadze i rozmiarze świetnie nadają się jako słuchawki na przeróżne lany, trzeba jednak uważać na kabelek, gdyż jest on cienki.
Podsumowując - są to idealne słuchawki dla gracza, któremu nie w głowie wydawać kwoty rzędu kilkuset złotych na same słuchawki. Lepszych w tym przedziale cenowym chyba nie znajdziecie
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
POLECAM !!!
Ps. Hehe, fajna recka mi z tego wyszła