Teraz jest 22 lis 2024, 11:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Pytanko o lagi
PostNapisane: 22 gru 2007, 04:00 

Witam mam pytanko czy to normalne, że w FH są aż takie lagi, chociaż ping mam taki jak zawsze w BF2 Pozdrawiam

PS. Mam jeszcze jedno pytanko gdzie mogę znaleźć jak posługiwać się różnymi broniami (chodzi mi o jedną rusznica gdzie strzelać aby był efekt??)

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2007, 10:52 

Rusznica nie robi nic P III (albo p IV) jezeli celujesz z przodu ale z tylu znajduje sie dla czolgu zbiornik i tak celuj 3 - 4 straly i czolg zniszczony

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2007, 11:55 

Pytasz się, czy to normalne, że w FH są takie lagi... Dla mnie nie, ale dla Ciebie może i tak, czemu? Zależy to od Twojego sprzętu. Głównie od ilości pamięci RAM i karty graficznej. W FH2 zwiększono trochę wymagania, nieznacznie, lecz zauważyłem, że niektórzy nawet z b.dobrym sprzętem narzekają na "skoki" postaci itp. Napisz konfigurację swojego kompa, powiemy, czy może to zależeć właśnie od tego.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2007, 14:08 

Brak zrozumienia pytania XD. Obecne serwery FH2 są zwykle starymi serwerami z części pierwszej i nie wszystkie są w stanie uciągnąć 64 graczy, stąd zwykle sporadyczne przeskoki u graczy spowodowane niewydolnością serwera.

Co do ewentualnych problemow z wydajnością gry, zwykle problemem jest dźwięk, osobom które nie mają najnowszych wersji kart Audigy odradzałbym granie z włączoną akceleracją sprzętową dla dźwięku ( możliwy spadek wydajności nawet do kilkudziesięciu % [sic!]). Dla słabszych komputerów zalecanym jest również wyłączenie dynamicznych cieni i oświetlenia.

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2007, 17:56 

Nie mam co pisać o moim komputerze na minimalu i to strasznym (ale znajomi maja takie kombajny że nawet jak by graficznie FH2 zrobili tak jak zrobili COD4 to spokojnie na najwyższych bez żadnego ale chodziło a mają taki sam problem) więc skłaniam się do wersji o serwerach i myślę że te pierwsze wersje bez poprawek tak będą miały.

PS. Dzięki za wyjaśnieni gdzie strzelać z rusznicy ale jak to 2 wojna światowa czołgi to była potęga (dlatego moim zdaniem mogli zrobić grenadiera z Panzerfaust nawet z limitem ale by był).
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2007, 18:13 

Są lagi na serwerach. Jak się pojawiają to mają je naraz wszyscy gracze.

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2007, 22:28 

Znacie jakiś dość stabilny (bez większych lagów serwer) ??

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 00:07 

W każdym razie ba Arische jest regularnie lag jak jest powyżej 50 graczy.
Na WATTWUERMER nie spotkałem się z lagami - poważnymi przynajmniej.

Serwer speców od FH - FragThe.Net|Bravo jest ustawiony na max 42 graczy. To o czymś świadczy.

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 11:58 

Pokrzept, czyli twierdzisz, że moja Audigy2 @ A4, powoduje zamulanie gry? Nie zasmucaj mnie... :(

blbl123pl, nie było panzerfaustów w Afryce

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 19:01 
Moderator forum

Na Szwedzkich Gotlandach - 64 graczy i gra się bardzo przyjemnie, chociaz ping nieco wyższy niż do de.

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 20:23 

Mr. J napisał(a):
Pokrzept, czyli twierdzisz, że moja Audigy2 @ A4, powoduje zamulanie gry? Nie zasmucaj mnie... :(

Z tego co pamietam przerobione 2 teoretycznie powinny wspierać EAX4/EAX4HD więc nie powinieneś mieć żadnych problemów, czego nie można powiedzieć osobom używającym nieco starszych kart, bądź wymysłów opartych na wątpliwej jakości dziełach Realtek'a.

Ostatnio edytowano 24 gru 2007, 04:26 przez Pokrzept[pl], łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 21:06 
Redaktor Battlefield.pl

Z Creativem nigdy nie można być pewnym co kryje się pod nazwą...

Aby działał EAX 4 sprzętowo potrzeba, karty z procesorem EMU10K2 i pochodnych, oraz jego obsługi w sterowniku.

Jak masz sterownik Creativa (nawet niekoniecznie do tej karty na którą by wskazywał :wink: ) to nie powinno być problemu.
Za to z tego co pamiętam niezależnie sterowniki kX nie obsługują wsparcia dla EAX.

Karty wbudowane w płyty oferują najwyżej EAX 2.

Przy Audigy 4 nie zauważyłem różnicy w wydajności między EAX włączonym, a wyłączonym w BF2.

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2007, 22:14 

Eh zawsze myślałem że A2 obsługuje EAX4. Jestem w błędzie? Jeśli nie wspiera EAX4 to allegro i papa, a to by było smutne bo kartę kupiłem z myślą o grach z EAX4...
Obecnie mam zainstalowane sterowniki Youpax.

Tytuł:
PostNapisane: 24 gru 2007, 01:19 
Redaktor Battlefield.pl

Mr. J napisał(a):
Eh zawsze myślałem że A2 obsługuje EAX4. Jestem w błędzie? Jeśli nie wspiera EAX4 to allegro i papa, a to by było smutne bo kartę kupiłem z myślą o grach z EAX4...
Obecnie mam zainstalowane sterowniki Youpax.

EAX 4 to kwestia sterownika - Audigy 2 i 4 to ten sam procesor.

Zresztą pod Linuxa jest sterownik tylko do Audigy 2 i tak też jest widziana moja karta.

Niestety ze sterownikami Youpax sie nie spotkałem i nie przychodzi mi do głowy narzędzie którym można sprawdzić jaką wersje EAX obsługuję karta i w jakim stopniu obciąża procesor.

Kiedyś używałem do tego celu Rightmarka http://audio.rightmark.org, ale wtedy interesowała mnie wydajność w EAX2, a to zupełnie inna bajka i nie wiem czy obsługuje nowsze wersje.

Najprościej to zobacz jak zachowuje się gra z tą opcją i bez niej.

Tytuł:
PostNapisane: 24 gru 2007, 12:52 

co do rozmowy powyżej jeśli macie winxp to xp obsługuje tylko 3gb ramu wiec nawet jesli masz wiecej system ich nie widzi a maksymalne wykorzystanie pamięci na jeden proces to kolo 1 gb wiec jesli macie wiecej np 3 to i tak maksymalnie będzie wykorzystywane przez fh2 tylko 1 gb no chyba ze zainstalujecie sobie xp64 bitowe albo viste tam nie ma takich blokad czy ograniczeń

Strefa czasowa: UTC + 2