Teraz jest 22 lis 2024, 15:11

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2007, 23:10 

AMD Athlon XP-M Barton 2500+
...nie wiem czy znalazłem najtańszego 8)

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2007, 01:43 

Murdoc napisał(a):

na prawdę nie ma nic lepszego, sam mam tego tylko że 2600+, a na zmianę i płytki i proca nie stać

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2007, 02:41 

$towarzysz$ napisał(a):
Murdoc napisał(a):

na prawdę nie ma nic lepszego, sam mam tego tylko że 2600+, a na zmianę i płytki i proca nie stać

Tak tylko 2500+ Mobil się bardzo dobrze kręci , mniej sie grzeje ,mniejsze napięcie to jest jeden z lepszych procków pod Socket A. Ja polecam także 1700+ na jaju thoroughbred czy tak jakoś większość szła bez problemu na 2,5ghz sam miałem takiego dłuuugi czas i miał mnożnik odblokowany.
1700+ bez odblokowanego mnożnika http://www.iv.pl/view/93180.html
wyżej płyta nie dawała rady.

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2007, 03:54 

Murdoc napisał(a):
No proszę Cię... K8NF9 jest zbudowany na mocno wykastrowanym nForce4-4x więc nie bluźnij mi tutaj, bo ta płyta wogóle nie nadaje się do OC.

Pozwol, ze obale to co napisales. :P

Obrazek

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=16940

Plyta nie byla taka zla... :) ... jezeli ktos podchodzil do niej z miloscia to potrafila sie odwdzieczyc :lol: ... z tego co pamietam to pozniejsze wersje powstawaly juz na nf4 rev a3...

MoS_ST[PL] napisał(a):
Ja polecam także 1700+ na jaju thoroughbred czy tak jakoś większość szła bez problemu na 2,5ghz sam miałem takiego dłuuugi czas i miał mnożnik odblokowany.
1700+ bez odblokowanego mnożnika http://www.iv.pl/view/93180.html
wyżej płyta nie dawała rady.

Zgadza sie, to byly bardzo fajne procki, zwlaszcza seria DLT3C (1.5V)...
Moj 1700DLT3C 0322XPMW robil stabilne 2415MHz.
Max shot: 2662MHz
http://img257.imageshack.us/img257/1929/axpno3.jpg

Na allegro jest 1:
http://www.allegro.pl/item288248645_ath ... 1_5_v.html
DLT3C z nieukruszonym rdzeniem:)
Mozna by kupic, w ramke oprawic i powiesic na scianie... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2007, 11:40 

Będe miał więcej czasu to też poszukam na dysku jak poszedł na ponad 2,5GHz (1700+).

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2007, 11:49 

No i prosze a ja na Venice nie moge tyle osiągnąc...

Z tego co widze działa ten mnożnik RAM/CPU ktory mi nie działa xD

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2007, 20:08 

RaKLeZ :D miśq, gratki świetnego wyniku, ale tak na marginesie Ty mi tylko powiedz, czy to zrobiłeś biosem czy ClockGen'em :?: 8)

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2007, 21:31 

Murdoc napisał(a):
RaKLeZ :D miśq, gratki świetnego wyniku, ale tak na marginesie Ty mi tylko powiedz, czy to zrobiłeś biosem czy ClockGen'em :?: 8)

Thx, ale w sumie ten wynik to nic nadzyczajnego:)
Hmm ciezko powiedziec, bo dawno to bylo, ale z tego co pamietam, to w biosie HTT 325MHz, reszte podjechalem clockgen`em, zrzut w cpu-z i bluescreen :lol:
Pobenchowac mozna bylo w okolicach 320-325, stabilne 310-315.
Niestety trafilem tez na slabo podkrecalnego winchestera, takze za duzo sie nie pobawilem... Po wrzuceniu 2x1gb hynix d43 OC mocno poszlo w dol... max stabilne HTT spadlo do 250MHz i ciezko stwierdziec od czego to bylo (cienki kontroler pamieci w procku, czy tez wina plyty)...

A Ty na czym teraz dzialasz? : ) po wynikach w 3dmarku wnioskuje, ze jakis c2d/c2q pewnie:) ten screen z AM2 to historia?:)
Pokaz no co masz pod maska :P :wink:
Troche sie bawilem tej jesieni/zimy i ciezko bedzie cos jeszcze wyciagnac, ale jak temp spadnie bardziej to moze wystawie znowu kompa na parapetr :lol:
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=260301

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2007, 00:25 

C2D, Patrioty LLK, 8800GTS G92... Narazie powoli męczę RAM'y, żeby wycisnąć z nich jak najwięcej przy 4-4-4-12/2.2V... Później postaram się o większe OC procka i grafy. Te wyniki to robione na szybko, lajtowe OC - E6600@3.2GHz (8x400MHz), 8800GTS G92@700/2000 na P35-DS3R. Sporo jeszcze zostało do zrobienia, ale nie mam czasu. Myślę o wodzie na GPU (PrisonPro), no ale to dopiero chyba za rok :wink: bo do jutra nic już nie zdziałam :twisted: Twój wynik na E6400 - miodzio :!: :D Przy jakim napięciu CPU Ty to zrobiłeś :?:
PS. Screen z A64/DFI to z zabawy u kumpla po której tam flaszce. Btw kiedy na jakimś browarze się spotkamy :?: 8)

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2007, 00:46 

No to spoko sprzecik:)
Rowniez sie zapatruje na tego GTS-a:)
Karta ma spory potencjal OC, ale to juz wiesz skoro ja kupiles:)

http://img.photobucket.com/albums/v310/T_M/22586.jpg
:) LN2

Napiecie procka to cos kolo 1.7-1.75V.
na tym :lol:
http://img259.imageshack.us/img259/74/ttbigvxqw3.jpg

No ciezko powiedziec kiedy sie na bronku spotkamy :wink:
Moze jak ta klasa bf na nasza-klasa.pl powstanie (jest topic w hydepark-u) to jakis zlot bedzie czy cos:) a jak nie to zawsze mozesz wpasc do Sosnowca :P

BTW: Panowie wybaczcie nam maly OT :P

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2007, 01:40 

Rzeknij tylko słówko nt tego GTS'a a postaram Ci się go załatwic w dobrej cenie 8) Ja swoją sprawdzałem na RivaTuner+ATi Tool i spokojnie doszedłem do 750MHz na rdzeniu... Na więcej nie miałem czasu, bo to Wigilia była :lol: Jednego jestem pewien - chłodzenie jest daremne, stąd myśl o H2O :twisted:
A co do BigTyphoona to pamiętam go z mojego 3200+ na S939 :twisted: Dziś zastąpiła go Ninja...
Co do browarka to może K-ce :?: :idea: Ethan też by z miłą chęcią wpadł, powspominalibyśmy stare dobre czasy przed dziećmi neostrady 8)
PS. Właśnie skończyłem wyciskanie soków z moich PDP na 4-4-4-12/2.2V - 900MHz that's all folks...

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2007, 03:51 

No to dobrze wiedziec:)

E tam H2O ;)... mam nadzieje, ze OCZ Cryo-Z w koncu sie pojawi
http://www.nordichardware.com/news,6984.html
w cenie ~300$ moze byc ciekawą propozycją:)

4-4-4-12/2.2V - 900MHz
No promosy mniej wiecej tak sie podkrecaja:)

Odnosnie ewentualnego spotkania... pewnie, moga byc Katowice:)
-------------------------------------------------------------------------------------

Ok teraz cos na temat :wink:

Zapewne kazdy juz widzial co prezentuja nowe procki AMD (Phenom)...
Błąd TLB + slaba podkrecalnosc... ma to byc naprawione w steppingu B3, ktorego premiera nastapi w 2008...

W zwiazku z problemami finansowymi AMD (akcje firmy mocno poszly w dol) pojawily sie obawy czy AMD zdola utrzymac sie na rynku... (ktory to juz raz...)
Ponizej troche przemyslen z mojej strony;)
Moze kogos to zainteresuje;)

Cytuj:
Wszyscy wiemy, ze najnowoczesniejsza fabryka AMD znajduje sie w Dreznie. AMD dobrze zdawalo sobie sprawe z korzysci jakie daje ulokowanie zakladow w Unii Europejskiej. Wschodnie Niemcy to najbiedniejsza czesc kraju, z dosc duzym bezrobociem i niskim PKB na glowe mieszkanca (z tego co pamietam ok 75% sredniej unijnej, czyli poziom woj. mazowieckiego). AMD jest prawdopodobnie najwazniejszym i jednym z najwiekszych pracodawcow w tym regionie, do tego skupia wokol siebie mase innych firm, co generuje oczywiscie miejsca pracy. Firma ta jest wazna nie tylko z punktu widzenia samych Niemiec, ale i calej Unii Europejskiej, poniewaz jej dzialalonosc można podciagnac pod sektor nowych technologii.

Prawo Wspolnotowe generalnie zakazuje pomocy panstw dla przedsiebiorstw, ale sa pewne wyjatki
np: pomoc ta jest dopuszczalna gdy:
-pomoc przeznaczona na sprzyjanie rozwoju gospodarczego regionow, gdzie poziom zycia jest niski,
-pomoc przeznaczona na wspieranie realizacji waznych projektow stanowiacych przedmiot wspolnego europejskiego
zainteresowania,
-pomoc przeznaczona na ulatwienie rozwoju niektorych dziedzin gospodarki.

Z przewnoscia ewentualna pomoc ze strony Niemiec mozna podciagnac pod 1 z powyzszych punktow. Jezeli AMD bedzie juz
w naprawde kiepskiej kondycji finansowej to dostanie zastrzyk gotowki i tyle Poza tym monopol nie jest Intelowi na reke + firmy te wymieniaja sie niektorymi patentami.

Takze mozecie spac spokojnie To nie jest 3Dfx...

+ nalezy pamietac, ze ATI jest firma podlegla AMD, nowe radki 38x0 mimo nizszej wydajnosci od 8800GT, nadal maja niezly stosunek cena/wydajnosc i sprzedaja sie bardzo dobrze, co przynosi znaczny profit AMD...

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2007, 09:22 

Hector Ruiz - dyrektor zarządzający AMD - zapewnia, że producent procesorów zacznie przynosić zyski w trzecim kwartale 2008 roku.

Szef AMD przyznał, że korporacja popełniła kilka błędów – zaapelował jednak, by nie koncentrować się na przeszłości spółki, tylko patrzeć w przyszłość. Ruiz stwierdził, że producent wyciągnął wnioski z błędu, który „zepsuł” premierę czterordzeniowych procesorów; AMD miało wyciągnąć wnioski, by nie dopuścić do powtórzenia takiej sytuacji.

Ruiz jest zdania, że sytuacja finansowa AMD będzie się systematycznie polepszać: w drugim kwartale 2008 spodziewane jest wyjście ze strefy strat, zysk zostanie osiągnięty w trzecim kwartale przyszłego roku. Szef AMD zapewnia, że rok 2008 skończy się dla producenta dodatnim wynikiem finansowym.

Strategicznym produktem AMD ma być trójrdzeniowy Phenom; Intel nie jest w stanie zaprezentować własnego odpowiednika dla tego CPU.

Źródło: TG Daily (17.12.2007)

Do tego należy jeszcze wspomnieć o możliwości 'dofinansowania' przez Samsung'a/IBM/Google* 8) które raczej będzie konieczne z racji takiego roku...

Obrazek
(spadek kursu akcji z 20.73$ do 7.30$)

Dziwi mnie tylko, że AMD będzie opierało się na swoim 3-jajowym Phenom'ie, bo to kompletnie nielogiczne. Obawiam się, że intel wypuszczając swoje Yorki i Wolfy w odpowiednich cenach znów stanie się Panem sytuacji (celowo nie piszę o upadku AMD, bo zgadzam się z Twoim zdaniem, że intel nie dopuści do tego, a jedynie nadal będzie kontrolował rynek). Powątpiewam też w tę EU-pomoc - nikt nie wpompuje kupy publicznej kasy w interes z kiepskimi wynikami finansowymi z ostatnich 2 lat i wątpliwą 3-jajową przyszłością... A co do HD3850/3870... hmmm... Pierwsze primo: 8800GT 24 grudnia był tańszy od HD3870 (i będzie taniał nadal, bo nV naciska na producentów kart, by przeszli z 10- na 6-warstwowe PCB, co obniży koszt produkcji karty okolejne 10%), drugie primo: do naszych drzwi za chwilę zapuka 8800GS, trzecie primo: na horyzoncie juz majaczy GF9.... A co Panie u AMD/ATi w tej kwestii :?:

Bardzo ciekawią mnie tylko zapowiedzi intela co do dual-core GPU. 2008 rok może być baaardzo interesujący pod tym względem 8)

PS. Zwiększenie napięcia ch*ja daje. memki idą na 4-4-4-12/900MHz i nic więcej :evil:

Ostatnio edytowano 31 gru 2007, 11:48 przez Murdoc, łącznie edytowano 4 razy

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2007, 11:07 

Ale nawet jesli AMD upadnie to Intel wiedzac, ze nie ma juz konkurencji zacznie sprzedawac swoje procesory po bardzo wysokich cenach. Boje sie takiej sytuacji i mam nadzieje, ze nigdy nie nastapi.

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2007, 12:46 

żeby było zabawniej Intel wypuszcza Celerony(przerobione pentium dual core E21xx) http://www.benchmark.pl/aktualnosci/news2121.php nie wiem czy to jest logiczne skoro najtańsze dual core są po około 200zł

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2