Teraz jest 22 lis 2024, 11:06

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 gru 2007, 13:31 

Witam! Chcialbym zapytac jakim programem mozna robic mapy do FH2 ? Z gory dziekuje :)

PostNapisane: 29 gru 2007, 13:50 

Zelatur napisał(a):
Witam! Chcialbym zapytac jakim programem mozna robic mapy do FH2 ? Z gory dziekuje :)

http://forums.filefront.com/fh-mapping/323712-fh2-mapping-tutorials.html

nie ma za co :P

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2007, 15:57 

Dziekuje jeszcze raz :)

Jezeli ktos sie w to bawi to bardzo bym prosil o kontakt, szczegolnie chodzi mi o podstawy :) Nie jestem zbyt dobry w ENG wiec nie duzo rozumiem z tutoriali :) Chociasz podstawy! Bardzo Prosze :P 2868373 !

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2007, 19:00 

Albo poprosze chociasz odpowiedz na moje jedno pytanie.

Bo wlaczam edytor. Ale nie mam zadnych plikow wczytanych z FH2. Nie mam zadnych broni, pojazdow itd. Nie moge ich dac na mape, poprostu sie nie wczytaly przy starcie edytora ;P Na poczatku dzialaly ale chec poznania kazdego guzika doprowadzila tego wlasnie braku ;D Jak ktos wie gdzie wejsc zeby wczytac rzeczy z FH2 to niech mi poda sciezke czy cos bo nie mam pojecia jak je wczytac ;(

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2007, 14:58 

Ogolnie to edytor juz rozpracowalem mniej wiecej. Wiec co gdzie i jak. Edytor pod BF2 chodzi elegancko, ale jezeli daje przy wlaczeniu moda FH2 to pojawiaja sie problemy nie ma zadnych modeli, niczego.. nic sie nie wczytuje z tego moda ;] Moze jakies screeny zara umieszcze to zobaczycie.

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2007, 15:21 

Obrazek
Na tym obrazku widzimy BF2 Edytor gdzie mamy zaladowane jednostki wszystko widac je po lewej stronie. Prosze zwrocic uwage na flage ktora jest postawiona na mapie i ze ja widac. I takze na okienko na srodku ekranu gdzie mamy do wyboru jednostki jakie chcemy postawic.
Obrazek
Na tym obrazku tego brakuje. I w tym problem ;] pozdr0

Tytuł:
PostNapisane: 1 sty 2008, 14:42 

Gratulacje.
My tu raczej gramy niż grzebiemy w bebechach :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2008, 11:57 

Tworzenie map w BF2 nie jest tak proste jak w 1942. Najpierw, aby cokolwiek zacząć trzeba zapoznać się z samym BF2 edytorem, jego obsługą i działaniem.
Polecam: http://www.bfeditor.org/ oraz forum, które tam można znaleźć.
Przepraszam, że się nie rozpisuje, ale tam znajdziesz mnóstwo tutoriali oraz pomocnych informacji.

BTW Z tego, co tutaj napisałeś wnioskuje, że według ciebie stworzenie mapy do moda w BF2 jest jak uruchomienie programu paint i malowanie pędzelkiem. Strona, którą podał "hmmm" zawiera ok. 50% wiedzy do tego by stworzyć w miarę poprawnie mapę, czyli nauczyć się podstaw. Gdybyś zastosował się do wskazówek tam zawartych wszystko byłoby OK. A teraz jeszcze raz zrób to co jest na tej stronie http://joguli.com/fenring/basic/ to zobaczysz wszystkie obiekty z FH2.
Kolejna sprawa to, jeśli faktycznie nie znasz ang. to zapomnij o robieniu map, bo screenshoty to cię wszystkiego nie nauczą a jeśli już zbudujesz coś, co będziesz mógł nazwać mapą, znajdą się kolejne problemy jak kicki do pulpitu przy ładowaniu lub zwiedzaniu zakątków twojego lewelu, brak cieni, problemy z flagami i inne a wtedy już trzeba czytać, czytać i czytać najczęściej angielskie teksty.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2008, 18:55 

Dzieki :)

morphi a moglbys mi tak krotko napisac bez czego mapa nie pojdzie? a do reszty sam dojde:P Bylbym bardzo wdzieczny;>

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2008, 12:08 

Robilem sobie mapke ;p cos tam formowalem az zachcialo mi sie ja wlaczyc.. no i odpalam fh naciskam na mape loaduje sie. Az tu wychodzi do windowsa. Mysle sobie no pewnie o czym zapomnialem. Ale przeszla mi ochota siedzenia w tym edytorze i naszla mnie chec zagrania w FH po necie. Odpalam FH, znajduje serwer, klikam na niego patrze nawet nie zdazylo sie zrobic 1% load i juz jestem w windowsie ;] Wyzuca mnie z kazdego serwera. I mysle ze spowodowane jest to Edytorem. No cuz usunelem wszystko pozostaje mi reinstal FH. Tu moja kariera w edytorze konczy sie hehe ;P Dzieki za pomoce. Chociasz dobre bo juz wiem jak robic mapki w tym edytorku ;] Pozdr0

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2008, 15:05 

Z tego co tu napisałeś to raczej nie wynika że wiesz jak mapki robić...

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2008, 19:06 

co ty czytac nie umiesz? :O umiem robic mapki, kumam edytor. tylko ze cos sie zrypalo i zadna mapa mi nie chodzila, fh2 przestal dzialac. To wale taki interes ;/ ...

Strefa czasowa: UTC + 2