Teraz jest 22 lis 2024, 15:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 sty 2008, 09:33 

Siema. Borykam sie już od dłuższego czasu z pingami. Rano jest ok (od 15 do max 30), ale wieczorami...Ping 50-60 i co kilka sekund skoki do 200. Za każdym razem slysze :"Ma pan firewalla, antyvirusa, albo jakąś aplikacje". Nawet jakbym miał wirusa czy coś innego, to nie ważne czy jest rano czy wieczorem i tak ping by skakał. Mam dość kłócenia się z tymi debilami. Na telefony do nich wydam więcej pieniędzy niż na tej internet. Mam łącze 1.5mb. Co moge zrobić ? Mam nowego PC nowy dysk wszystko jest spoko zero syfu.

Zastanawiam się nad zerwaniem umowy i założeniu nowego neta, ale jakiego ? Jest coraz więcej tego i po prostu nie wiem na co patrzeć. Plax doradźcie coś z góry dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2008, 09:50 

jakbys w ogole napisal jaki masz net...

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2008, 10:50 

Napisałem, że mam łącze 1.5mb, bo nazwa SAV zapewne ci gówno mówi.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2008, 15:08 

radiowe , kabel itp - tego nie napisales nie napisales czy dzielone np z kims czy nie , chlopie my tu nie wrozki , sama ilosc wypasionych mb o niczym nie swiadczy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2008, 16:33 

duncon napisał(a):
radiowe , kabel itp - tego nie napisales nie napisales czy dzielone np z kims czy nie , chlopie my tu nie wrozki , sama ilosc wypasionych mb o niczym nie swiadczy :wink:

Dokladnie, to jak porównywać 2GHz Celerona z 2GHz C2D. :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2008, 16:58 

Sidor wez po prostu przejdź się do Admina co tu dużo będziemy mówić :) pogadaj z gościem zjeb jak trzeba i powinno się wyjaśnić ;) to musi byc coś u nich skoro wcześniej tego nie było.. a rozumiem ze gołych dup nie ściągasz namiętnie ? :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2008, 17:43 

radiowe , kabel itp - tego nie napisales nie napisales czy dzielone np z kims czy nie , chlopie my tu nie wrozki

Chłopie jeśli było by dzielone to bym o tym napisał. Jeżeli o tym nie wspomniałem to chyba nie dzielone. Nie mam żadnej radiówki tylko normalny net rozumiesz szefffffie mam modem i od modemu idzie kabelek. Net jest z kablówki wszystko bylo ok pingi na polskich serverach od 15 do 30. Niesetety pol roku temu wieczorami mam skoki pingu. I teraz tak : moi 3 znajomi mają neta tak jak ja w savie. Jeden z nich ma pingi super, ale ja i 2 znajomych mamy ostre skoki wieczorami. Panowie fachofffcy twierdzą, że to wina mojego komputera(dysk jest czysty nawet odrazu po formacie sprawdzalem pingi i były z dupy)
Szymas :P :P :P

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2008, 18:14 

No i to sie pisze odrazu a nie my mamy sie tego domyslac , wiec nie pisz jakby to bylo oczywiste bo wlasnie 90% tematow z pingiem to radiowki.

Kablowka mowisz moze jednak podpieli sasiada nie dawno ? Sprawdzales czy masz transfer taki w rzeczywistosci ?

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2008, 18:42 

http://www.speedtest.net POLECAM

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2008, 13:42 
Moderator forum

speed testem to co one se sprawdzi ? Szybkość łącza którą zna...

Zainstaluj ping plotter przetestuj łacze wieczorem przez godzinkę, zdobądź dowody gdzie są paket losty czy warningi i uzbrojony w taką wiedzę wal do administratora sieci. Przynajmniej mu szczena opadnie jak pokażesz mu czarno na białym co i jak, a jesli będzie mu zależało na kliencie, to może nawet coś zrobi.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2008, 17:53 

Pozwolicie, że troche odkopie swój temat. Właśnie skończyłem rozmowe telefoniczną z moim dostawcą internetu. Zadzwonilem, bo pingi były do bani i transfer mi ostro spadl(normalnie 190 kb/s, a teraz 120 i spada co chwile do 50-80kb/s) i po prostu padłem! Pan z którym rozmawiałem stwierdził, że ping 280 to rzecz jak najbardziej normalna :shock: :shock: Aż mnie zamurowało. Powiedziałem, że wobec tego się zastanowie nad dalszą współpracą, a ten koleś zaczyna mi rzucać jakieś chamskie teksty. Ręce opadają...Niech się kończy szybciej umowa, bo można czegoś dostać.

W tej sprawie mam pytanie. Jak sprawują się inne łącza internetowe o prędkości łącza w granicach 2-3 mb? Nawet ta neostrada :twisted: Szczerze mógłbym mieć neta i pół mb aby tylko mieć ping w granicach 50, bo na dzień dzisiejszy moge o nim pomarzyć, chociaż mam pr0 elo 1.5mb...

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2008, 18:02 

Ale ty uparty jestes ;] sprawdzil bys lacze na tyle ile mozna jak wyzej pisali i z papierem do niego szedl i odrazu z morda :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2008, 18:54 

a co tu jest do sprawdzania? rano i pewnie pozno w nocy pingi ma dobre bo malo kto wtedy uzywa netu, wieczorem kiedy robi sie tloczniej net siada, po prostu za duzo ludzi wisi na tym samym laczu. jezeli isp nie chce sie do tego przyznac, albo przynajmniej nie obiecuje poprawy bo akurat beda dokupywac jakies dodatkowe lacze/wymieniac sprzet na lepszy, to radze sie pogodzic albo pozegnac :P

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2008, 18:58 

należy jeszcze dodać ze większośc z userów ściaga coś torrentami,kazzą czy czym tam jeszcze się da i masz zapchane łącze ze skokami pingów,większość sieci osiedlowych kablowych ma ten problem,jak operatorowi zależy naklientach i jakości do ustwi odpowiednie proporcje łącza lub powycina to co najbardziej zasyfia łącze

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2008, 21:11 

Trudno czekam do końca umowy. Ci panowie nie wiedzą chyba co to ping. Gdy zgłaszam usterkę to oni sprawdzają jaki mam transfer. Jeżeli transfer jest ok to znak dla nich ze mój ping też musi być ok. Gada się z nimi 10 minut przez telefon, a i tak jest się w martwym punkcie, bo z nimi się za cholerę nie da dogadać. Po tym jak do nich zadzwoniłem pingi zaczęły mi skakać do 450. Przypadek ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2