MK napisał(a):
sorry ale co niby takiego super wyjątkowego jest w Gigabyte?widzę ze żyjesz w przeświadczeniu że jedna marka jest lepsza bo niby bardziej znana czy jak?karty referencyjne wszystkich marek są praktycznie identyczne jeżeli chodzi o jakośc wykonania,też kiedyś miałem podobne przeświadczenie o wyższości Gaiwarda na innymi kartami,kupiłem 6600gt..słabo się podkręcała no powiedzmy standard jak na 6600gt mimo że Gainward to powinna byś lepsza w o/c..tragedia zaczęła się jak zdjąłem chłodzenie..omg radiator aluminiowy najprostszy,powierzchnie stykajace się z pamieciami i gpu zero wyszlifowania,rowki itd,sorry ale myślałem ze jakieś chinskie badziewie trzymam a nie słynnego z dopracowania podkręcania itd Gainwarda"..od tego czasu napewno nie kupię karty aby płacić wiele więcej tylko za kolor czy napis
reasumując i Palit i Gigabyte na tych samych taktowaniach o takich samych parametrach jednakowo będą wydajne
Każdy ma swoje zdanie na ten temat moje jest zgoła odmienne od twojego a to dlatego że miałem okazję przetestować i jedną i drugą kartę i jakimś dziwnym trafem te same parametry i na moim palicie tnie FH a na pasywnym chłodzeniu gigabyta nie tnie na ful.... Ale dośc Offtopów.