RazoR_8824 napisał(a):
wyczyściłem go miałem trochę problemów z zakładaniem ale udało mi sie i mysle ze nie zachaczyłem o procek...
Brak pasty między prockiem a wentylem lub źle (krzywo) założony wentylek. To Socket A, więc przy odrobinie nieszczęścia mogłeś ukruszyć rdzeń, czego oczywiście Ci nie życzę
Pomoc. Zdejmij ponownie wentylek z proca, oczyść procka i wentyl z pasty (delikatnie wacikiem na patyczku, szmatką bawełnianą, tylko żeby włókna nie zostały). Możesz się pokusić o trochę niskoprocentowego alkoholu, nasączyc wacik i dokładniej przetrzeć obydwie powierzchnie. Jak już rdzeń procka będzie oczyszczony to przyjrzyj się mu czy nie ukruszył się. Po odparowaniu nałóż na środek radiatora wentylka trochę pasty termoprzewodzącej (mniej więcej większe ziarno ryżu). Weź np. starą kartę bankomatową i jakbyś używał szpachlówki rozprowadź pastę na wentylku (taż, żeby powstała niewielkiej grubości warstwa o powierzchni większej niż powierzchnia rdzenia procesora, którą styka się on z wentylkiem). Załóż spowrotem wentylek na procka dokładnie sprawdzając z której strony, który zaczep przychodzi - w Socket A to nie jest obojętne. To chyba wszystko
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)