Teraz jest 22 lis 2024, 15:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 sty 2008, 01:02 

Witam.

Mam problem z komputerem. Zanim do niego przejdę oto moja maszyna.

IC2D-E6550
4GB RAM GEIL B.dragon 4-4-4-12
EVGA 8800 GTS 512MB
Yesico 560W
Seagate 250GB x2
Gigabyte P35-DS4

Konkretnie chodzi oto ,że maszyna nie chce wystartować, mianowicie, włączam kompa wentylatory ruszają ( Grafa startuje głośniej ) i nic zima niby działa ale nie ma żadnego znaku normalnej pracy.

Zauważyłem jedną rzecz. Grafy z serii 8 startuje troszkę głośniej i po chwili decybele spadają natomiast u mnie non stop działa wentylator na maks (Oczywiscie wcześniej działał normalnie). Tak jak by nie wiedział co zrobić po włączeniu. Ciężko mi to wytłumaczyć,

Co mnie zaniepokoiło przed całą tą sytuacją. Grałem sobie w Lineage 2 skończyłem i wyłączyłem kompa, po paru godzinach odpalam go z powrotem, wszystko się odpala tylko ,że w palecie kolorów 4bit i rozdzielczości 800:600. Przywracanie systemu nie pomogło, nowe stery do grafy też nie dały rady. Dłużej się nie zastanawiając postanowiłem sformatować dyski ( całkowicie ). Instalacja windows-a, teraz płyta główna wszystko ładnie pięknie (działa normalnie). Ściągam najnowsze stery do grafy... instal i w trakcie był brak sygnału (monitor zgasł)... I zaczęła się w/w sytuacja z uruchomieniem. Sprawdzałem na innej grafie ale niestety to samo. Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdro

Arian

Edit:// Dodam jeszcze ,że wcześniej zdarzyło się parę razy to ,że komputer nie chciał się odpalić tak jak powinien ale parę razy sprobowałem i poszło.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2008, 01:12 

w płytach na chipsecie p35 jest podwójny restart,jak żadnym sposobem nie można uruchomić kompa to resetuj ustawienia biosu zworką na płycie głównej,zwykle oznaczona jest clear cmos

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2008, 01:14 

Robiłem dalej nie działa.

Edit:// Działa. Zasilacz Yesico ma wszystkie kable odpinane i jeden kabel nie był zapięty dokładnie ( chyba od nagrywarki ). Poprawiłem i wszystko jest ok.

Proszę o zamknięcie topicu.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2