Teraz jest 26 lis 2024, 20:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 150 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2008, 11:35 

Ragni napisał(a):
Masz, podziwiaj :D

dzieki :) wogole te mapki są niektore poprostu wypasione,takie jakby zroznicowanie nawet spore.
Road to Jalalabad Twoje to widzialem juz dawno,super ! :D ale masz zamiar dodac troche wiecej budynkow czy jak? bo z tymi celownikami w PR to na takiej widocznosci bedą szly niezle strzaly z odleglosci :twisted:

ok,nie wiem czy cokolwiek bede po sesji umial zrobic,ale byloby rewelacyjnie zobaczyc te mapki :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
byloby swietnie!! :D
jest to zroznicowany teren, duzy i jest duzo na nim juz zrobione

szczegolnie jestem za masthur city, miasteczko duze nie jest,ale w podstawce pomiedzy budynkami fajnie sie strzelalo,a jak teraz spojrzec to druga polowa mapy w podstawce byla zablokowana. mozna by zrobic (heh,jak to brzmi) mapke cos w stylu insurgents, tak czy siak dla piechoty, po drugiej stronie amerykanie z black hawk x2, jeden czolg i koniec, reszta to hummery (albo oczywiscie nasza frakcja)
jak widzicie tą mapke?

/ edit - Poelcam uzywanie opcji "zmien", zamiast postowania paru postow naraz

tak wlasnie zrobilem :) nie wiem dlaczego,ale przewaznie daje od razu wyslij,a potem dopiero zmieniam :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2008, 19:54 

kurde Ragni ten w twój Jalalabad wygląda wspaniale, ale czy będzie to pasowało do Afgańskiego klimatu, no cóż... Masthur też wygląda super, nie malże jak EJOD Desert i pytam się dlaczego takich mapek nie przenieśli tylko te najgorsze :P

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2008, 20:16 
Moderator forum

$towarzysz$ napisał(a):
ale czy będzie to pasowało do Afgańskiego klimatu

Przynajmniej opis mapy Oryginalnego Road to Jalalabad pasuje do Afganistanu :D

Amerykańska machina wojenna przetoczyła się przez wschodnią granicę Afganistanu w nieustającej bitwie z siłami MEC. Dostępu do dolin Laghman i Kunar broni Dżalalabad, będący pierwszym punktem przerzutowym żołnierzy i zaopatrzenia z Pakistanu. Jest to kluczowa baza treningowa i logistyczna sił MEC, które okopały się w sercu miasta i w napięciu oczekują nadciągającego szturmu Amerykanów. To miasto ma ogromne znaczenie strategiczne i musi zostać zdobyte za wszelką cenę

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2008, 02:14 

noe ale my (Polacy) nie będziemy się z MECami lać, chociaż kto wie :wink: Można ewentualnie zrobić to duże Mashtuur City z INSURGENTami, coś jak a la Basrah :P

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2008, 10:50 

mi bardziej chodziło o mapy PL vs Rosja... nad innymi prace się toczą ;]

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2008, 11:34 

$towarzysz$ napisał(a):
noe ale my (Polacy) nie będziemy się z MECami lać, chociaż kto wie :wink: Można ewentualnie zrobić to duże Mashtuur City z INSURGENTami, coś jak a la Basrah :P

no wlasnie caly czas to powtarzam 8) zrobmy ankiete kto jest za czym i juz. z tego co wiem mamy problem z maperami,a masthur jest juz prawie zrobiony,trzeba go tylko troche...stuningowac i bedzie jak ulał :D poza tym jest tylko jedna mapka z insurgentami i zobaczcie ze ten serwer jest zawsze zapchany. dac pare hummerow, zadnego apc czy cos tylko same pojazdy + czolg itp...ale juz moje pomysly znacie :)

a co do PL vs Rosja? proponuje mape z tym wielkim wąwozem (fushe pass?). tylko trzeba by bylo zmienic te chinskie bydyneczki na inne i odcien nieba na bardziej mroczny :) tam jakies elektrownie są itp, moze zrobic z tego jakis obwod kaliningradzki? (nigdy tam nie bylem,to tylko propozycja) :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2008, 14:13 
Moderator forum

pan_michal napisał(a):
masthur jest juz prawie zrobiony,trzeba go tylko troche...stuningowac i bedzie jak ulał :D poza tym jest tylko jedna mapka z insurgentami i zobaczcie ze ten serwer jest zawsze zapchany. dac pare hummerow, zadnego apc czy cos tylko same pojazdy + czolg itp...ale juz moje pomysly znacie :)

Z tego co wiem PR powoli odchodzi od mapek głównie dla piechoty. Jak już napisałem gdzieś indziej na tym forum, w PR chodzi głównie o współpracę, i to nie tylko pomiędzy oddziałami piechoty ale także pomiędzy różnymi rodzajami wojsk (tzw z ang. combined arms). Więc nie licz na mapkę tylko i wyłącznie z piechotą. Piechota, ciężarówki i śmigłowiec transportowy to teraz minimum (a jakieś APC też by się przydało).

pan_michal napisał(a):
a co do PL vs Rosja? proponuje mape z tym wielkim wąwozem (fushe pass?). tylko trzeba by bylo zmienic te chinskie bydyneczki na inne i odcien nieba na bardziej mroczny :) tam jakies elektrownie są itp, moze zrobic z tego jakis obwod kaliningradzki? (nigdy tam nie bylem,to tylko propozycja) :)

Spokojnie... ponosi cię wyobraźnia :D
Większość map do PRa które są w trakcie produkcji (i część z tych które są już zrobione) wzorowane są na prawdziwych, istniejących w rzeczywistości miejscach. Fushee pass podobno znajduje się w północno-wschodniej części Chin (według opisu mapy), ale ja nic nie znalazłem na ten temat w necie ani w google earth więc prawdopodobnie to fikcyjne miejsce. Można by było przypalić głupa i z Chin zrobić Rosję ale ja osobiście bym tego nie robił dla moda który zwie się Project Reality.

"Zmienianie chińskich budyneczków" może być niezgodne z prawem. We wszystkich modach jakie widziałem mapy z wanilli były przerabiane w bardzo ograniczony sposób. Jedynie cco było zmieniane to: punkty kontrolne, spawn pointy, object spawners (miejsca w których pojawia się sprzęt) oraz tzw. combat zone (czyli strefa walki). Czasami zmieniane także były wygląd nieba oraz wody lub sporadycznie cała mapa była przerabiana na nocną. Nigdy nie widziałem aby jakikolwiek obiekt statyczny (taki jak np. budynek) był usuwany, przestawiany czy dodawany. Nie widziałem też aby geometria terenu była modyfikowana. EA nie życzy sobie aby to co zrobili było zmieniane i tyle :( GOD DAMN YOU EA :evil: !!!

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2008, 17:42 

moze i troche mnie ponioslo ;) jednak wg mnie masthur pozostaje dalej moim faworytem, ale to nie ma znaczenia. jak widzialem na reality mod to robią naprawde swietne mapy miejskie wiec tylko musze czekac ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2008, 18:13 

Witam wszystkich! Od dłuższego czasu obserwuję ten temat i postanowiłem dorzucić swoje trzy grosze :) Powiedzcie co o tym sądzicie :)

Mianowicie, aby mapki przedstawiały realne miejsca, poszperałem w GoogleEarth i znalazłem na granicy polsko-rosyjskiej dwie ciekawe dla nas lokacje. Zaznaczam jednak, iż te mapki należałoby robić od podstaw :wink:.
Obie mapki wyobrażam sobie w koncepcji agresor-Rosja, ofiara-Polska :wink: . Walka na obu mapach toczyłaby się na wspomnianych już przejściach granicznych ale z małymi różnicami.
Mapka pierwsza przedstawia inwazje Rosjan na małe, polskie miasteczko (Gronowo), . . .

Obrazek

. . . zaś druga polską kontrofensywę, na dużo większe, rosyjskie miasto Bagrationovsk

Obrazek

Osobiście marzy mi się mapka druga, gdyż mamy tu teren miejski i dość dużą otwartą przestrzeń dla czołgów :lol: Niestety obie mapy wmagałyby sporego nakładu pracy :(

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2008, 19:51 

Mmm.... Gronowo też fajne :D . Tylko na zachód od niego będzie tak pusto? Tam chyba trzeba by było coś dorobić.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2008, 20:02 

miesjce w sam raz na polska baze i umocnienia :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2008, 21:23 
Moderator forum

Najbardziej prawdopodobne kierunki ataku są przez okręg Kaliningradzki i Białoruś (kraj jak najbardziej sojuszniczy). Jednak ze względu na mogące wyniknąć problemy z logistyką, atak z terenu okręgu kaliningradzkiego byłby raczej mało prawdopodobny. Kolejną rzeczą jest proces koncentracji wojsk który nie uszedłby uwadze państw NATO. Koncentracja wojsk na terenie Białorusi mógłby być tłumaczony jako przygotowania do dużych Rosyjsko-Białoruskich manewrów wojskowych.

Ja osobiście miejsc na mapy szukałbym na granicy polsko-białoruskiej (poza tym atak przez Białoruś był już sugerowany przez kolesia kierującego tworzeniem rosyjskiej frakcji). Najlepiej w okolicy jakiegoś mostu przez Bug.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2008, 21:39 

Ragni napisał(a):
Najbardziej prawdopodobne kierunki ataku są przez okręg Kaliningradzki i Białoruś (kraj jak najbardziej sojuszniczy). Jednak ze względu na mogące wyniknąć problemy z logistyką, atak z terenu okręgu kaliningradzkiego byłby raczej mało prawdopodobny. Kolejną rzeczą jest proces koncentracji wojsk który nie uszedłby uwadze państw NATO. Koncentracja wojsk na terenie Białorusi mógłby być tłumaczony jako przygotowania do dużych Rosyjsko-Białoruskich manewrów wojskowych.

Ja osobiście miejsc na mapy szukałbym na granicy polsko-białoruskiej (poza tym atak przez Białoruś był już sugerowany przez kolesia kierującego tworzeniem rosyjskiej frakcji). Najlepiej w okolicy jakiegoś mostu przez Bug.

jak najbardziej popieram i zgadzam się w 100% :P Atak przez obwód były rzeczywiście czymś nierealnym, a sama mapka z mostem i przejściem granicznym na nim była by cudna :P (w oddali jakieś miasteczka)

Tytuł:
PostNapisane: 31 sty 2008, 10:20 

Może być jeszcze desant na wybrzeże nasze :D

Tytuł:
PostNapisane: 31 sty 2008, 12:18 

Ragni napisał(a):
Najlepiej w okolicy jakiegoś mostu przez Bug.

Dodałbym jeszcze długi pas opuszczonych cywilnych ciężarówek i tirów.

To nie są żarty, klimatycznie by to wyglądało.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 150 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2