Teraz jest 27 lis 2024, 11:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2003, 18:33 

lemur napisał(a):
Jakeup wlasnie mam film "szyfry wojny" na dysq i sie nie moge zabac do oglondania,moze moglbys mi zdac malom recenzje :wink:

Spoko. A wiec tak :) : film ma prawdziwe tlo historyczne i opowiada o tzw. code talker - kmieci ktorzy robili to co scout z lotnetka tylko ze za pomoca radia i kodu :wink: Nicolas Cage gra jakiego herosa z problemami i wszystko wymieszane to jest z akcja w stylu starch azjatyckich filmow czyli 4 kolesi kosi 10 batalionow wroga itp. Lubie pierwsze filmy Jackie Chana ale jak ma to byc film powazny to robi sie...*hokus pokus*..gowno. Zreszta zobacz jak napraawde ci sie nudzi.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2003, 19:40 

Koziol nie wiem czy to ja jestem glupi czy Twoj post jest bez sensu :) Podoba Ci sie BF bo przypomina Ci BFa ? :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2003, 05:39 

Czas na mój wpis. Jako że wszystko już powiedzieliście to w kategorii WW2 stawiam na: Das Boot. Stalingrad, Cross of Iron, Szeregowiec Ryan natomiast milczeniem zbędę bałwochwalcze dzieła amerykańskiego show biznesu typu Kompania Braci. Natomiast jeśli chodzi o Vietnam To rządzi Pluton, Drabina Jakubowa i Czas Apokalipsy. A tak na marginesie to ciekawi mnie kto z was widział Dowódce Plutonu? :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2003, 00:50 

O co ci hodzi z tym dowudcą plutonu

Heh, wietnam to było przewalone. Wiem jedno (bo troche czytałem) amerykanie pachali się tam nie weim po co i dostali w dupe. Należało im się! bo jak to maiwa Seneka "Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera."

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2003, 03:49 

Wiesz co piro po pierwsze to nie "dowudca plutonu" tylko "Dowódca plutonu" taki film jak byś nie wiedział o czym tu rozmawiamy a rozmawiamy właśnie o filmach. A w "wietnamie" "amerykanie" nie "pachali" sie tam nie "weim" po co tylko walczyli z komunizmem jak byś nie doczytał do końca literatury. To była ich jedyna słuszna wojna w ciągu ostatnich 50 lat. I zgodnie z tym co "maiwa" Seneka walcz z przeciwnością losu czyli z nieuctwem i lenistwem. Czytaj to co sam napiszesz bo walisz błędy jak nigeryjski student. I nie tłumacz sie dysortografią bo panzerjager też ją ma ale czyta to co napisze i nie robi takich "baboli" jak ty. :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2003, 21:23 

Haha,ale sie wkurzyłeś Wehrwolf.Tylko że ja nie mam dysortografii,wypraszam sobie!Po prostu uważałem w szkole podstawowej (!).Ta cała dysortografia to zasłona dymna którą w tych czasach zasłaniają się lenie,trzeba dbać o nasz język-niedługo media kompletnie nas wypaczą...

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2003, 22:42 

ehhhhhhh, sory za błędy ale ja nprawde jestem dysortografikiem, i mimo ćwiczeń czasami mi się zdażają błędy. Poza tym im nie chodziło o komunizm tylko mieli interesy(widocznie ważne skoro posłali tam tyle dzieciaków). Oni zawsze znajdą jakiś powód na tego kogo planują najechać. Po co a takują sadama? Hmm, ponoć żeby zniszczyć jego reżim. Mi sie wydaje że chcą połozyć łapy na tamtejszej ropie. Zreszta anglicy też bo się dołączyli. No a nasi jeśli tam będa walczyć to za darmo bo nasz żąd jest za głupi(albo dostali w łape) na to by z tego konfliktu coś wyskubać dal siebie.

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2003, 23:40 

Wehrwolf napisał(a):
Wiesz co piro po pierwsze to nie "dowudca plutonu" tylko "Dowódca plutonu" taki film jak byś nie wiedział o czym tu rozmawiamy a rozmawiamy właśnie o filmach. A w "wietnamie" "amerykanie" nie "pachali" sie tam nie "weim" po co tylko walczyli z komunizmem jak byś nie doczytał do końca literatury. To była ich jedyna słuszna wojna w ciągu ostatnich 50 lat. I zgodnie z tym co "maiwa" Seneka walcz z przeciwnością losu czyli z nieuctwem i lenistwem. Czytaj to co sam napiszesz bo walisz błędy jak nigeryjski student. I nie tłumacz sie dysortografią bo panzerjager też ją ma ale czyta to co napisze i nie robi takich "baboli" jak ty. :twisted:

heh, i tu sie nie zgodze,wlasnie amerykanie sie tam pchali byleby tylko $ zarobic,wiecie ile na tym zarobily zaklady zbrojeniowe itp? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2003, 19:23 

ostatnio TVP 1 puszcza swietny dokument "Stalingrad" w srody o 18.20 - byly juz 2 odcinki - wypas.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2003, 00:29 

Wypasiony wypas!Oglądam od początku!Co do Vietnamu,to oboje macie rację-na pewno dużą rolę odegrało lobby zbrojeniowe-jak zwykle,ale tzw.teoria domina odegrała tu decydującą role.To była jedna wielka tragedia-dlatego szanuje tych gości którzy tam byli-zresztą poznałem paru-typa który był tzw crew chief i siedział za M-60,latał w '65 w dolinie Ia Drang.Inny był działonowym w bazie ogniowej-mam album Wojny Bitwy Dowódcy -Wojna w Wietnamie jako jedyny w Polsce z dedykacjami gości którzy tam walczyli!Tak,Viet-Nam to była moja wielka pasja przed fascynacją III Rzeszą,zresztą pamietacie flagę na M 113 który zajeżdza po bitwie pod koniec "Plutonu"?Flaga bojowa III Rzeszy!Nic nie bierze sie z niczego...Jak uczyłem sie w college'u to napisałem tzw.esej o podobieństwie działań US Army w Wietnamie do działań Wehrmachtu w Rosji-chodziło o psychologię,to chcieli mnie wywalić :) !Wrzeszczeli że nie jestem doktorem żeby pisać na takie tematy,że nie było żadnych podobieństw itd,długo boki zrywałem :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2003, 11:45 

hmmm, niestety ale coraz bardziej się upodabnmiaja do III rzeszy. Tak jak oni chca panowac nad światem. Używają różnych pretekstów do atakowania innych. Raz był to komunizm, raz teroryzm a następnym razem może to być błacha sprawa. W każdym razie w ciągu 100 do 150 lat nie bedzie żadnego kraju tylko AMERYKA. Będzie jeden język, jedna flaga, jeden hymn i jedna historia. Może to i dobrze? Może nie edzie już wogule wojen i będzie panował dobrobyt? :?

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2003, 14:07 

Mi postaawa USA (obronca swiata) nie przeszkadza, gdyby nie oni to swiat bylby pelen husainow, polpotow i mao tse tungow i ciagle nad glowami latalyby nam atomowki a tak wujek sam wpadnie to tu to tam, nakopie komu trzeba, pochwali kogo trzeba i pozamiatane. Nastepny cel husain i bardzo dobrze, obsadza rzad swoimi ludzmi to i cena ropy spadnie :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2003, 19:36 

Każda walka z komunizmem była słuszna...a ty Coca poczekaj jak tylko im sie coś w Polsce nie spodoba...Po drugie nie lubie dominacji narodu idiotów i mieszańców-to są podludzie.To przez ich pseudo kulturę kretyniejemy a raczej reszta kretynieje-ludzie na tym forum są intelektualnie niezależni-inaczej bym sie tak nie produkował :) Bylibyście idealnym początkiem rasy panów,hehe.Koniec słodzenia over and out!

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2003, 20:51 

elo... Wroga u bram nie ogladalem... ale obejrze, natomiast widzialem szyfry wojny(gowno jakich malo) , Szeregowca Rejenta(przyjemny klimat), i ten zajebisty program o 18.20 Stalingrad, to jest dopiero dokument... :roll: 8) :lol: nie ze jestem za niemiaszkami, ale jestem ciekaw co by bylo gdyby hitler pod stalingradem wygral. Kompania braci- film w porzadku, ale za bardzo smetny jest, w jednym odcinku prawie polowe filmu ten "Doc" zbieral od ludzi morfine, i co w tym ciekawego??

P.S
a zapomnieliscie o Patoonie... :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 26 sty 2003, 22:40 

Hmm co do morfiny to ciekawe jakie sie po niej ma klimaty :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2