Teraz jest 23 lis 2024, 09:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 183 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2008, 06:39 

@ganz:
Naprawdę zajebiaszczy karabin. Kamuflaż też piękny, tylko trochę niepraktyczny na europejskie lasy... ;)

@bagno:
Zazdroszczę wam, że możecie już kręcić filmy, bo ja muszę czekać i odliczać dni. Chińczycy nie chcą zrealizować naszego zamówienia, bo do 18stego świętują nowy rok (btw rok szczura :)), a potem i tak będę musiał jeszcze czekać na przesyłkę... :cry:

Swoją drogą, na takich filmikach od razu widać (przynajmniej ja widzę ;)) kto miał do czynienia z wojskiem, a kto tylko bawi się w wojsko. No offence oczywiście, ale ruchy macie bardzo "cywilne". ;) Jak przyjdzie z Hong Kongu nasza 80cio kilogramowa skrzynia z 15 sztukami broni i ruszymy w las się postrzelać to nie omieszkam też coś nakręcić i się tym tytaj pochwalić. Sam jestem ciekaw jak będzie to wyglądało z perspektywy trzeciej osoby.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2008, 09:37 

Cytuj:
Swoją drogą, na takich filmikach od razu widać (przynajmniej ja widzę ) kto miał do czynienia z wojskiem, a kto tylko bawi się w wojsko. No offence oczywiście, ale ruchy macie bardzo "cywilne".

to pewnie dlatego ze nie bylismy w wojsku... :P ale cuz jeszcze wszystko przed nami na pobór chyba sie juz nie załapiemy ale zolnierz zawodowy to jest cos... Co takie wielkie zamowienie skladacie jakas wieksza grupa??

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2008, 14:52 

bagno napisał(a):
Co takie wielkie zamowienie skladacie jakas wieksza grupa??
ASG bezpośrednio z Chin jest duuuużo tańsze, ale samo ASG. Koszt przesyłki jest tak chorendalnie wysoki, że pojedyńczysz sztuk się nie opłaca zamawiać z tak daleka. Kilku pasjonatów w plutonie wystarczyło, żeby namówić jego połowę na tę zabawę. Plan mamy taki, żeby założyć tu w Akademii oficjalne koło ASG pod patronatem pewnego sierżanta, który w ASG siedzi od dawna i po uszy. :D Jak wszystko się uda to może nawet uda nam się strzlankami zaliczać fakultatywne zajęcia z Wychowania Fizycznego. :twisted:

PostNapisane: 24 lut 2008, 14:32 

Ktoś z Was wybiera się do Bornego?

PostNapisane: 24 lut 2008, 22:19 

a kiedy jest?

PostNapisane: 25 lut 2008, 17:19 

W maju , ja będę jak co roku :D

PostNapisane: 25 lut 2008, 20:07 

może sie z bf2progamerem pojawimy na razie w ta sobote, jedziemy na strzelankę warriorową.

PostNapisane: 26 lut 2008, 19:10 

Oh yes! Debiut mam już za sobą, w sobote wziąłem udział w swojej pierwszej strzelance, a w rzeczywistości MILSIMie - Eversley, jakies 50km na zachód on Londynu. Wrażenia przewspaniałe, co oznacza że airsoftowa choroba zaatakowała mnie bardzo ostro :) 12 godzinny milsim dal mi ostro w kość - bigałem prawie cały czas z M249 :? i ciągle mam zakwasy.
Teraz z utęsknieniem czekam kolejnej okazji do postrzelania :twisted:
Pozdrawiam.
ganz

pare fotek

ja w drugim planie :)
Obrazek

British DPM, Hełm MK6, M249 para
Obrazek

Zasadzka :)
Obrazek

PostNapisane: 26 lut 2008, 19:31 

To ostatnie zdjęcie jest najlepsze :) Tylko ten paluch brrrr :?

A tutaj mua zdjęcie z tygodniowego obozu szkoleniowego w 25 BKP 8) - http://img225.imageshack.us/img225/5820/s7002977on1.jpg

i mały slideshow naszej ekipy http://pl.youtube.com/watch?v=O19Zkr9GMXM

PostNapisane: 26 lut 2008, 21:54 

hmm... Też chce zacząć się strzelać, jak na razie chcę kupić G36 [JG] bo tylko na coś takiego na razie mnie stać, mundur już mam, buty też, Teraz hełm, jakieś ładownice/kamizelka taktyczna :d
powie mi ktoś gdzie taki hełm można kupić?
i czy takie firmy jak JG , CYMA ,Cyber gun. Nadadzą sie na początek?

PostNapisane: 26 lut 2008, 23:38 

Shifty, fajną macie ekipę, nie wiedziałem że ktoś zajmje się rekonstrukcją Legion Etrangere w Polsce ;) Podobają mi się berety, moj team ma coś jakby reprezentacyjne berety w kolorze czerwonym hehh 8)

Obrazek

Gapis, ja hełm kupiłem na eBayu za ok. 100zł oryginalny(kevlar) i używany...poza tym jest allegro, co do reszty to poczytaj WMASG.pl tam dowiesz sie wszystkiego.

PostNapisane: 27 lut 2008, 13:18 

helm mozna kupic na allegro albo w sklepch do których podłem linki w tym temacie wczesniej

edit a uprzedziłes mnie co do cymy na forum wmasg.pl okreslili ją na II klase , a wszystko na: I klase II klse i tzn tanie repliki więc sredniak..

PostNapisane: 27 lut 2008, 15:46 

Shifty, fajną macie ekipę, nie wiedziałem że ktoś zajmuje się rekonstrukcją Legion Etrangere w Polsce

Dzięki ale z tą rekonstrukcją to bym nie przesadzał ;) Na razie jest to w miarę luźne odwzorowanie LE

PostNapisane: 6 mar 2008, 17:03 

a co do helmow to asg chyba nie potrzebuje szyszek wazacych po 5 kilo lub tez ciezkawych kevlarow mozna kupic byle jaki zabawkowy helmik- z plastiku aby byl lekki i by sie leb ne meczyl-o wiele wygodnejsze wystarczy tylko nalozyc na to jakas panterke i wyglada jak helm.. widzieliscie ten filmik zamieszczony przez bagno? wlasnie na nim mam taki helmik

PostNapisane: 6 mar 2008, 17:50 

niektórzy lubia jak najwierniej odwzorowywać jednostki i noszą prawdziwy sprzęt np: ja :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 183 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2