Teraz jest 25 lis 2024, 11:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 224 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 lut 2008, 16:28 

WuWu84 napisał(a):
Skąd w ogóle skojarzenie z Niemcami? Zdjęcie przedstawia rosyjski czołg lekki T-50 w fińskim malowaniu (zdobyczny).

Pod obrazkiem pisało Niemiecki czołg

Ja tam gram w FH i nawet w FHSW no i jestem miłośnikiem sprzętu wojskowego ... ale grę traktuje jako grę to że Matylda istniała to wiem ... ale jeśli w fhsw jest jakiś super czołg to wystarczy wziąść na logikę co by go napędzało .... takiego kolosa.... <pytanie retoryczne> 8) Jeżeli po zniszczeniu tego gigantycznego czołgu z FHSW powstaje grzybek atomowy to teoretycznie jest napędzany przez reaktor atomowy... to gdzie ma turbiny do wytwarzania prądu... jest on na prąd.... i po co ma te kominy z tyłu :stupid:

Czy Pantera II istniała ??
i jeszcze jedno...
Przestańcie gadać o tym talerzu.... Hitler porostu rzucił dysk zrobiono mu zdjęcie w czasie lotu no i pokazywali ze jest to latający talerz ..... <to zart> potem na poincie dorysowali ludzików i był latający talerz :roll: :roll:

PostNapisane: 24 lut 2008, 17:43 
Moderator forum

Panther II to był projekt który przerwano (nie było masowej produkcji). Powstały tylko podwozia do których zamocowano wieżę pantery w wersji chyba G. Tutaj owo dziwo zdobyte przez amerykanów.

http://www.battletanks.com/images/Panther_II.jpg

PostNapisane: 27 lut 2008, 19:03 

Zagadka. Co to jest (są)? :]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

OT: Hynol, czy Ty jesteś tym samym Hynolem co na max3d.pl?

PostNapisane: 27 lut 2008, 22:11 

:shock: :shock:
Skąd wytrząsłeś takie fotki !!!
<ciekawe są>
To pierwsze podobne do motora z gąsienicami <jest w bf42> prawdopodobnie coś się stało z tą gąsienicą i zamontowano koło.
lub....
projekt jakiegoś żołnierza <samoróbka albo przeróbka> 8)

drugie to chyba Pantera z lemieszem do usuwania przeszkód drogowych <przydałby się naszym drogowcom w zimę :P >

trzecie..... ee traktor z gąsienicami...... nie mam pojęcia co to jest .... :roll:

czwarte... kiedyś widziałem podobne zdjęcie i pisało ze to jest bunkier transportowy.... <nie wiem czy to prawda>

ostatnie... pojazd stworzony z dwóch modułów pewnie jeden z silnikiem a drugi transportowy <podobny projekt przedstawiony jest w "Technice Wojskowej" z lutego 2008 r :D na stronie 33 <tylko ze tam jest rosyjski czołg>

P.S.
Hynol ciekawy ten Wader <Dark Barbie Wader> czy może Kitty Wader :lol:

PostNapisane: 28 lut 2008, 00:49 
Moderator forum

Mr. J napisał(a):
OT: Hynol, czy Ty jesteś tym samym Hynolem co na max3d.pl?

Ten sam :).

PostNapisane: 28 lut 2008, 02:23 

Mr. J napisał(a):
Zagadka. Co to jest (są)?

na przyszlosc proponuje unikac umieszczania pierwotnych linkow do fotek, zrob upload na jakis darmowy serwis :P

PostNapisane: 28 lut 2008, 14:47 
Redaktor Battlefield.pl

Mi brakuje tutaj tego monstrum:
Obrazek

130 ton. Opracowany prawdopodobnie do rozminowywania terenu w 1944 roku gdy Wermacht musiał co najwyżej rozminowywać własne pola minowe cofając się :lol:

PostNapisane: 28 lut 2008, 17:35 

hmmm napisał(a):
na przyszlosc proponuje unikac umieszczania pierwotnych linkow do fotek, zrob upload na jakis darmowy serwis :P

Żeby trudniej było dotrzeć do źródła? Myślałem o tym, ale nie miałem czasu / nie chciało mi się tego zrobić.

Zachęcam do odwiedzenia http://strangevehicles.greyfalcon.us, gdzie znaleść można obszerne artykuły mn o powyższych maszynach oraz dużo rzadko spotykanych zdjęć mało znanego sprzętu z WW2.

Zbyłeś mnie trochę Hynol w moim problemie z lufą Mausa ;p;p

PostNapisane: 28 lut 2008, 18:34 
Moderator forum

Mr. J napisał(a):
hmmm napisał(a):

Żeby trudniej było dotrzeć do źródła? Myślałem o tym, ale nie miałem czasu / nie chciało mi się tego zrobić.

Zachęcam do odwiedzenia http://strangevehicles.greyfalcon.us, gdzie znaleść można obszerne artykuły mn o powyższych maszynach oraz dużo rzadko spotykanych zdjęć mało znanego sprzętu z WW2.

Zbyłeś mnie trochę Hynol w moim problemie z lufą Mausa ;p;p

To trzeba było mówić że Ty to Ty :). Nie mam za bardzo czasu żeby każdemu odpowiadać i tłumaczyć... Jak dla mnie to pociągnąć to trzeba z jednego elementu żeby dało się wysmoothować normalne i uzyskać gładkie przejścia. jakby co to podeślij mi element który masz zrobiony a ja Ci go przerobię na taki jakbym ja to zrobił. Sry za (nie do końca) OT.

PostNapisane: 28 lut 2008, 19:11 

1. Nie wiem
2. Panthera do usuwania szkód po bombardowaniach
3. Alkett Minenroller (prototyp nazleziony przez rosjan po wojnie; obecnie w muzeum bronia pancernej w Kubince, Rosji)
4. Kugelpanzer (pojazd rozpoznawczy/obserwacyjny , jak wyżej czyli w Kubince)

PostNapisane: 29 lut 2008, 21:43 

Mr. J Naprawdę super jest ta strona o tych dziwnych pojazdach :!:

..a teraz zadam pytanie z całkiem innej beczki....
Co sądzicie może wiecie o zamku w Książu... tj kiedy okupowali go Niemcy.. co tam się działo :?:
Prawdopodobnie została tam ukryta bursztynowa komnata..... ale tak tylko słyszałem... słyszałem też ze tam miały być przeprowadzone próby V-7 no ale o tym to się nie rozpisuje <bo zakaz> :lol:

Do czego to miało służyć

Ale niemcy to byli....... Nazi Gas Vans :evil: co oni nie wymyślą.........<szkoda gadać>

A ten pojazd na pierwszym zdjęciu od Mr. J to hybryda <może jeździć i na kołach i na gąsienicach>

BF2142 się kłania w II wojnie

Trochę przerażające....

P.S.
Pozdro 8)

P.S.2
:| Miałem fajne stronki <nie wiem czemu te same weszły>
To ten sam pojazd co dałeś fotkę
A jeszcze miałem niezły pojazd <nie umiem go teraz znaleźć> Był podobny do tego ostatniego zdjęcie tj 3 kadłyby połączone jakby rurami zkrętnymi i na pierwszym i ostatnim kadłubie była zamontowana wieża .... :arrow: musicie uwieżyć mi na słowo...... ;/

Ostatnio edytowano 1 mar 2008, 11:50 przez Danexis, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 lut 2008, 23:40 

Zrobiłeś linki tak, że wszystkie prowadzą do tej samej podstrony :) Ale z tym motywem BF2142 to zapewne chodzi Ci o to: http://strangevehicles.greyfalcon.us/Panzerkampfgeher.htm

Fakt rany w postaci V7 to lepiej nie rozdrapywać ;]

THX Hynol dobrze wiedzieć że mogę liczyć na twoją pomoc. Na razie robię reszte Mausa do póki do póty (to sie pisze z "u" czy "ó"? :/) wystarczy mi chęci. Teraz mi zostały tylko koła jezdne do zrobienia.
Jak chcesz pobawic się z tym jarzmem, to wystarczy że sobie stworzysz cylinder i z jego boku jakos to zrobisz :)

PostNapisane: 1 mar 2008, 17:47 

http://strangevehicles.greyfalcon.us/La ... 0Ratte.htm
Ciekawa strona dużo pisze o BGI TANK'u :stupid: <lol> o P-1000

PostNapisane: 1 mar 2008, 21:27 

Starałem się nie wypowiadać się w tym topic'u jak najdłużej, ale dobiła mnie kompletnie fascynacja projektami Maus i Ratte - kompletny przerost formy nad treścią.

Jak wielu z was dobrze wie, Adi.H. był namiętnym amantem nowinek technicznych, które mimo dużej potencjalnej efektywności nigdy nie zostały dokończone, bądź nie brały udziału w działaniach frontowych. Wystarczy wspomnieć w/w. działa kolejowe, projekty wielu okrętów ( wielkich pancerników i krążowników liniowych oraz lotniskowców ), dziesiątki odmian sprzętu pancernego oraz pojazdów wsparcia, zbędne modyfikacje i wariacje samolotów. Zbędne obciążenie umysłów genialnych inżynierów oraz budżetu III Rzeszy po części przyczyniło się do jego upadku.

PostNapisane: 1 mar 2008, 22:32 

Całkowicie się z tobą zgadzam.
III Rzesza mogła się skupić na budowaniu Panter tudzież tygrysów a nie Mausa P-1000 czy innego pojazdu który potrzebował przykładowo tyle stali jaka by starczyła na budowę 50 Panter
<coś nie po polskiemu to napisałem> <<śpiący jestem :stupid: >>
P.S.
Może ktoś zna ciekawe forum o pojeździe którego nazwy tu nie wolno wymieniać ...
Całkowicie mnie zainteresowała ta Tajna Broń Hitlera.
<najlepiej jakieś polskie forum>
<przepraszam za :spam: >

P.S.
Gadajmy im nas więcej się wypowiada tym więcej informacji zbieramy 8)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 224 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2