Teraz jest 27 lis 2024, 18:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 16:03 

A to ci nowina...

Nie moga miec 2 orznych wariantow sprzedazy? Zwlaszcza, ze jezli dobrze rozumiem, to na innych kontynentach wszytko bedzie po staremu. Idiotyzm. Tak samo jak uzasadnienie.

Cytuj:
A wsteczna kompatybilność to bzdura nikomu niepotrzebna...kto zaprzata sobie głowye odgrzewanymi kotletami kiedy ma do dyspozycji nowe gry?

Jezeli wczesniej ktos nie mial ps, to mysle, ze calkiem fajne rozwiazanie.

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 17:27 

Dla samego God of War jest to przydatna rzecz :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 18:35 
Spamer!

God of War 2 :) - jedna z gier '' :arrow: 8) :arrow: must have :arrow: 8) :arrow: ''

..ekhm... :?

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 21:47 
Moderator forum

mnemic napisał(a):
A to ci nowina...

Nie moga miec 2 orznych wariantow sprzedazy? Zwlaszcza, ze jezli dobrze rozumiem, to na innych kontynentach wszytko bedzie po staremu. Idiotyzm. Tak samo jak uzasadnienie.

Cytuj:
A wsteczna kompatybilność to bzdura nikomu niepotrzebna...kto zaprzata sobie głowye odgrzewanymi kotletami kiedy ma do dyspozycji nowe gry?

Jezeli wczesniej ktos nie mial ps, to mysle, ze calkiem fajne rozwiazanie.

Chciałem Panom, zagorzałym obrońcom wstecznej kompatybilności wytłumaczyc iż wsteczna kompatybilność dotyczy tylko oryginalnych gier...Nie rozśmieszajcie mnie i nie mówcie że macie oryginały jeszcze na psxa...

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 21:54 

Ale to nie znaczy, ze ktos nie ma, albo ze nie mozna ich kupic/ dostac. I nie chodzilo mi o psx tylko generlanie Playstation. Znalazloby sie duzo fajnych gierek z ps2 ktore mozna dostac za 30 zl w roznego rodzaju Sturnach/ MM, tak jak wspomniany god of war. Mily przerywnik pomiedzy kolejnymi grami z ps3 za 200zl...

Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2007, 19:06 
Moderator forum

Kup więc PS2, które kosztuje grosze teraz. Geez. Brakuje tylko marudzenia, że kanapek nie robi, bo może akurat znajdzie się ktoś z zapotrzebowaniem na taką funkcję w konsoli ;) No offence, ale wyluzujcie :)

PostNapisane: 11 mar 2008, 22:18 
Spamer!

moze tu warto rozmawiac na tematy ktora konsola lepsza ;) ?

Microsoft podaje, ze jego konsola - XBOX360, to 42 % wszystkich konsol na rynku, przez to M$ obniżył ceny X0, teraz jest calkiem atrakcyjnie:

* Xbox 360 Arcade - 777 zł
* Xbox 360 Premium - 1049 zł
* Xbox 360 Elite - 1399 zł

Cenny mniam ;), trzeba zauważyć, ze X0 Arcade, jest teraz najtańszym curentgenem :), jest o 50 Euro tanszy od Wii :wink:

i tak jak bym mial kupic konsole to PS3, poniewaz kupujac X'a trzeba zaplacic za "przyjemnosci" typu, wiekszy dysk etc. tyle, ze PS3 wychodzi taniej. Jak znajde film o tym na YouTube dam link.

EDIT: @ DOWN : Jest filmik : http://pl.youtube.com/watch?v=jrY3cMlfHM0

kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Ostatnio edytowano 12 mar 2008, 00:49 przez Blizzard_, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 11 mar 2008, 23:14 

Blizzard_ napisał(a):
i tak jak bym mial kupic konsole to PS3, poniewaz kupujac X'a trzeba zaplacic za "przyjemnosci" typu, wiekszy dysk etc. tyle, ze PS3 wychodzi taniej. Jak znajde film o tym na YouTube dam link.

no i masz już od razu BR, nie musisz już martwić się o dokupowaniu zewnętrznych bajerów, nie wspominając o darmowym dostępie do sieci

PostNapisane: 13 mar 2008, 22:28 

ten zewnętrzny bajer w postaci HD DVD do xbox został już wycofany. Za parę lat będzie wart tak jak teraz DVD, poza tym nie wierze ,że są tutaj ludzie posiadający telewizory FULLHD (może jakieś wyjątki) + hajs na filmy na blu-ray.

Co do tego filmiku to powiem ,że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...

Cytuj:

20gb w zupełności wystarcza, poza tym ms w tym roku dyski 20gb wymieni na 60gb. W wypadku ps3 duży dysk jest nie zbędny... są gry które się INSTALUJĄ NA DYSK PS3... przykład nowy DMC 40min czekania przed grą i 5gb w plecy... Druga sprawa to szybkość odczytu gier która jest o wiele gorsza w porównaniu do x360.
Wifi rzeczywiście jest nie zbędne :lol: :lol:

a co do live to ta przyjemność kosztuje 12zł miesięcznie... Gry na ps3 zazwyczaj są droższe o mniej więcej 20-30zł więc uznajmy to za rekompensatę... zresztą nie ma co równać live! ( > ) i PSN...

PostNapisane: 13 mar 2008, 22:37 
Spamer!

Dopiero wprowadzą, czekac nie mam ochoty ;)
WiFi co jak co potrzebne, masz LB (LiveBox) nie musisz przez cale mieszkanie kabla walac aby miec neta na PS3/grac on-line ;)
- SIXAXIS/DS3 bardziej mi lezy niz pad od X0, przy okazji nie jestem fanboyem, ale po zapoznaniu sie z informacjami wole PS3 (o gustach sie nie dyskutuje) .

PostNapisane: 15 mar 2008, 17:19 

pawko - skąd żeś wzial te 40min na DMC4? :D Jak nie wiesz, to nie pisz - gra instaluje sie owszem dlugo - ale nie 40min, lecz 20 :) A spojrzmy na instalacje gier z innej strony - czytnik jest znacząco odciążony.. A szybkosc odczytu ma raczej niewielki wplyw na gry, dzieki BD danych nie trzeba kurczowo kompresowac, zeby upchnąć to wszystko w 9gb (btw. MGS4 bedzie pierwsza gra wykorzystujaca dwuwarstwowy BD - razem 50gb)..
Zreszta Xbox zaczyna przegrywac, sprzedaje sie gorzej nawet w USA (ostatni bastion Xboxa), nie wspominajac o innych regionach.. Microsoftowi nie pozostaje nic innego jak juz myslec o nowej konsoli (720?), bo ludziom juz nie jest wesolo z awaryjnoscia 360tki.. A PS3 trzyma sie mocno (i bedzie przez wiele lat), co pokazuja aktualne i nadchodzace exclusive'y oraz porzadne multiplatformy (GTA4 ponoć ma lepszy AA na PS3, co byloby ewenementem, bo w tym aspekcie zawsze konsola Sony przegrywala z Xem)..

PostNapisane: 19 mar 2008, 21:05 

Co do instalacji to różnie ludzie pisali... Gdy ja jeszcze miałem ps3 to takich fajerwerków nie było...
Przez ostatnie 3 miechy xbox sprzedawał się źle = ms zapowiedział obniżki + brak dostaw do sklepów... Teraz wraca do normy. Zresztą 3 miechy nie świadczą o upadku konsoli zauważ ,że xbox nasycił już sporo rynku swoją konsolą (50% nextgenów to właśnie 360 ).

Nowe xboxsy z hdmi i nowym chłodzeniem już o wiele mniej się psuje.

Nie martw się o gry na na x'a bo w tym roku też będzie obficie. (GoW2, Fable 2, Bioshock 2, NG2, ME2 "słynne podobno 2008", Halo Wars, Alan Wake, Velvet Assassin bla bla... )

A popatrz na instalację gier z innej strony. Masz ps3 40gb i załóżmy ,że za rok większość gier będzie zajmować miejsce na HDD (nowym przykładem jest lost planet ). Masz na dysku 5 gb danych pobranych z pss + 5gb na linux'a w tym momencie przy pomyślnych wiatrach masz 30 gb czyli jak nie patrzeć 6 gier :) .

PostNapisane: 19 mar 2008, 23:08 
Spamer!

niewiem jak to jest z X0, ale wystarczy kupic kabel ktory wyprowadza SATA/ATA czy co tam maja konsole jako port dla dyskow, za 20-50 zl i podlaczasz dysk 160gb +, a nie wydawanie mnóstwa kasy na 2.5calowy ...

PostNapisane: 19 mar 2008, 23:20 

DMC4 sam posiadam, instalacja trwa 20 minut. I nic nie stoi na przeszkodzie, aby dokupic sobie wiekszy dysk i wymienic istniejacy, nie naruszajac nawet gwarancji ('fabrycznie' supportowane sa notebookowe SATA 2,5' w 5400-RPM i 7200-RPM, a co do zabawy przejściówkami to szczerze mowiac sie nie orientuje - jeszcze nie mam potrzeby wymiany dysku). Poza tym, na razie tylko Capcom stosuje tak duze instalacje gier, a mi to generalnie zwisa, bo moge sobie gre usunac, bez naruszania save'ow i zainstalowac w innym czasie, gdy zechce mi sie do niej wrocic..

PostNapisane: 22 mar 2008, 18:54 

Tak patrze... i się śmieje...

Zmierzch niedługo może i zajdzie ale nie dla peceta... A czemu, mianowicie niedługo będa wszczepiane do mózgów czipy dzikie którym połączymy się z PC i tam będziemy prowadzić... dosłownie 2 życie---> Co nie jest dobre IMO. Juz możliwe jet przysyłanie drogą kablowa myśli z jednego mózgu do drugiego...

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2