Teraz jest 23 lis 2024, 22:12

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 mar 2008, 21:46 

jak w temacie. Czy jest jakiś dobry sposób czy tak tylko na wyczucie? Myślę że da się to zrobic tak jak z artylerią (F2 , F6 i snajper z lornetką) tylko nie wiem jak. Wszystkich umiejących latać proszę o pomoc.

PostNapisane: 15 mar 2008, 22:01 

Wiesz chyba tylko na wyczucie ponieważ sam dobrze latałem w BF 1942 ale już w to nie gram ja moge ci tylko tyle powiedzieć ja robilem to na wyczucie i trafiałem czasami

PostNapisane: 15 mar 2008, 22:24 

ja też dobrze latam , też trafiam czasami ale to troche mały odsetek trafień ;] .Gdzieś tu wyczytalem że trzaba używać tego normalnego celownika , ale mi na mustangach to nie wychodzi

PostNapisane: 15 mar 2008, 23:39 
Moderator forum

Panowie experci, jak ktos dobrze lata, to zadko nie trafia...

Dodatkowo Arkowi polecalbym poczytanie regulaminu forum, bo moze dosc szybko zakonczyc dzialalnosc.

PostNapisane: 16 mar 2008, 12:05 

Łatwiej jest trafić z lotu nurkowego - spadamy na cel pod kątem ponad 45° z włączoną kamerą z nosa samolotu. Naprowadzamy celownik na wroga i wypuszczamy bombę. Odrobina treningu i zacznie wychodzić. :)

PostNapisane: 16 mar 2008, 12:49 

to z nurkowaniem super jest , dzięki. A co do poprzedniego to mówie że dobrze latam , ale nie mówie że jestem ekspertem , gdybym był o nie pyatł bym się na forum , a twój post nic nie wnosi więc nie zabieraj głosu

PostNapisane: 16 mar 2008, 21:26 

ja to tez uzywam nurku ale nie da sie np jak jestes jakies 100 m nad ziemia bo walniesz, to mozna lekko pochylic samolot, albo ustawic go za przeciwnikiem i zrzucic bombe a ona leci tym torem co ty bys lecial nie ruszajac nic. 8)

PostNapisane: 16 mar 2008, 23:38 

to z lotem nurkowym jest super ale trzeba spełnić dwa warunki - lecieć wystarczająco wysoko i daleko od celu , tak żeby go widzieć i móc swobodnie manewrować , i trzeba celować duuuużo ze celem. Ten celownik sie nie sprawdza jako celownik do bomb , ale jest dobrym punktem odniesienia , trzema wycelować za celem ,a reszta to kwestia wyczucia. już bardzo dobrze mi to wychodzi. Dzięki za pomysł i pomoc.

p.s jeśli jesteśmy bardzo wysoko można zanurkować pionowo idealnie nad celem i zrzuci bomby. Miałem kiedyś taką sytuacje , gościu nie maił szans. Trzeba mieć zwinny samolot żeby się z tego wybić , a przede wszystkim trzeba lecieć prosto i nie zmieniać kąta nachylenia podczas zrzucania bomb (może zakończyć się samobójstwem ;]).

PostNapisane: 19 mar 2008, 14:41 

widze ze wam tu srednio idzie rozmowa, az zalozylem w koncu konto, zeby sie wypowiedziec.
no wiec nikt kto umie latac nie powie wam nic innego niz PRAKTYKA. samo nurkowanie to glupota bo jak ktos z browningu was ostrzeliwuje to bedziesz w gore wzlatywal 5 minut a potem go zabijesz? zdazysz juz zginac 3 razy.
ja dosyc dobrze trafiam, najlepiej chyba sbd i podobnymi (ponad 90% zabić), corsarzami, spitfire'ami i zerami troche gorzej ale tez zadko pudluje. Z tym celownikiem wedlug mnie to jest bezsens, nigdy na niego nie patrzylem. przeciez jak sie nurkuje to celownik calkiem inaczej jest ustawiony niz jak sie zrzuca bomby lecac poziomo (ostatnio tak zabijam na lotniskowcu lecac poziomo na wysokosci, na ktorej mnie nie widac).
Po prostu praktyka, ja zeby zabijac potrzebowalem nie mniej niz tygodnia codziennego grania, a wiec cierpliwosci.

PostNapisane: 19 mar 2008, 14:51 

Dudeck napisał(a):
samo nurkowanie to glupota bo jak ktos z browningu was ostrzeliwuje to bedziesz w gore wzlatywal 5 minut a potem go zabijesz? zdazysz juz zginac 3 razy.

Błąd... Pozycja nurkowania jest najlepsza .... 1. Browning niema szans Cie zabić jeśli zapikujesz pionowo.... niepodniesie tak lufy. 2. Zanim AA się najpierw skapnie że Ty zapikowałeś zdążysz być już w chmurach. 3. Pikowanie to najlepszy sposób na zabijanie czołgu ...bomba jest juz nacelowana jeśli jesteś nad celem ... wystarczy ją wypuścić i pójść w chmury.

PostNapisane: 20 mar 2008, 12:49 

Calkowicie zle mnie zrozumiales. Mówiąż samo nurkowanie miałem na myśli nie robienie niczego innego. A mówiąc o byciu ostrzeliwanym mam na myśli ostrzał samolotu zanim ten zdązy sie wznieść ( w SBD troszke to moze potrwac), kiedy to trzeba jak najszybciej wyeliminowac zagrozenie (jeżeli ucieczka odpada)
a co do AA, to siedząc za nim zazwyczaj rozwalam pikujęce prawie pionowo zera (słuchawki :D)

PostNapisane: 20 mar 2008, 17:55 

Jk już koledzy powiedzieli lot nurkowy jest najlepszy, ale jak widzisz że bomba nie wpadnie w cel (instynsktownie) to ja poprostu wyskakuje z samolotu który jest nakierwany na np. czołg i samolot wpada w czołg ja spadam na spadochronie i jest git !

PostNapisane: 20 mar 2008, 18:14 

PHILLIP napisał(a):
Jk już koledzy powiedzieli lot nurkowy jest najlepszy, ale jak widzisz że bomba nie wpadnie w cel (instynsktownie) to ja poprostu wyskakuje z samolotu który jest nakierwany na np. czołg i samolot wpada w czołg ja spadam na spadochronie i jest git !
Ehhhh... Jemu chodzi żeby nierobić kamikaze tylko spuścić bombe i dalej życ.

Strefa czasowa: UTC + 2