Cytuj:
Jakie znacie najlepsze gry FPP/TPP w klimacie II wojny światowej? Chodzi o takie, by można było również korzystać z pojazdów. Czy Battlefield 1942 jest jedną z nich? A która jest taka całkowicie najlepsza? Niektórzy grają w Call of Duty, Wolfenstein Enemy Territory, Medal of Honor itp.
Inną znaną grą o tematyce 2.W.Ś. bardzo podobną do BFa jest Red Orchestra. Jednak w grze tej postawiono nacisk przede wszystkim na realizm w każdej postaci.
Cytuj:
Wracając do gry Battlefield 1942 chciałem poruszyć kwestię modyfikacji Forgotten Hope V 0.70. Czytałem o tym modzie, ale by to zainstalować, to trzeba aż ściągać 3 pliki, które ważą z pewnością bardzo dużo. Nie znam także wymagań tego moda i nie wiem czy gra się nie zwolni po zainstalowaniu gry – tak więc mam wątpliwości i w tej chwili wolałbym zostać przy oryginalnej klasycznej grze. Proszę zatem o informacje na ten temat i wasze spostrzeżenia.
Napisz jaki masz komputer, a my Ci powiemy jak Forgotten Hope będzie u Ciebie działać.
Cytuj:
Hm – jaką wersję programu The All-Seeing Eye powinienem pobrać i czy jest to konieczne jeśli chcemy wyszukać właściwie serwery?
Hmmm chyba najnowszą
. Możesz używać przeglądarki w budowanej w gre, ale ASE bardzo ułatwia życie. Są tacy, którzy używają HLSW zamiast ASE, jednak moim zdaniem ASE jest latwiejsza w uzyciu i konfiguracji, poprostu instalujesz i gotowe.
Cytuj:
Ktoś używał programu Xfire - słyszałem, że fajny komunikator do gier. Ciekawe jednak jak działa, bowiem jest tam możliwość prowadzenia rozmów głosowych. Oby to było takie oszczędne i dobre, jak TeamSpeak 2. Jeśli macie TeamSpeak i mikrofon to oczywiście możemy pogadać na moim kanale. Dajcie tylko znać itd. Lub podajcie swoje namiary TSa.
Tu niech ktoś inny się wypowie bo ja używam tylko TSa.
Cytuj:
A jeśli kupię Battlefield 1942 Anthology – czy wtedy po zainstalowaniu wszystkich dodatków znajdujących się na płytach tego wydania gry gra będzie działała bez płyty CD?
Nie, chyba trzeba będzie wkładać czwartą płytę. Sam nie wiem bo ja używam cracka, żeby nie niszczyć płytki. Użycie cracka jest w pełni legalne jeśli posiadasz oryginał i nikt nie ma prawa się przyczepić.
Cytuj:
Proszę także o informacje, gdzie mam dołączyć po zakupie gry, gdy już poćwiczę z botami
Tutaj też niech wypowie się ktoś kto gra w classica. Hehe pamiętam jak też ćwiczyłem z botami i myślałem że jestem mistrz, ale wszedłem pierwszy raz na serwer (wtedy jeszcze grałem w podstawową wersję) to przeżyłem szok! Ale nie chcę Cię zniechęcać.