Teraz jest 28 lis 2024, 22:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 lis 2003, 11:24 

Hejka wszytskim graczom :)
Chwała wam :) !!!
Battlefield posiadam od niedawna .. właściwie od prawie 2 miesięcy :)
oczywiscie oryginal ! Kupilem go w Empiku :) namowil mnie na niego jeden z gosci ktory tam pracuje.. opowiedzial jaka to wspaniala gra itp.
oczywiscie wydulilem 109 zeta :) ale zbieralem :) heh..
wczesniej nie mialem kontaktu z battlefieldem ..
gralem w rtcw,mohaa,et i podobne gry... o battlefieldzie slyszalem ale jakos mnie do niego nie ciagnelo...
az gosciu mnie namowil !!!
TA GRA JEST WYRĄBISTA :)
tak mi sie spodobala ze caly czas w nia gram :)
na multi narazie gram malo bo chce sie nauczyc najpier porzadnie grac na single :)
ale wracajac do tematu mam do was 2 pytania :)
1\ wiele slyszalem o samolotach w grze i ich mozliwosciach..
wszystkich map jescze nie sprawdzalem ^^ i wiem ze sa tam np. zero czy tez mitschubischi ale mam pytanie.. jakie sa jeszcze samoloty w tej grze i gdzie je mozna znalezc , na jakich mapach :) pomozcie mi plis :)
2\ posiadam oczywiscie allseying all ale jak wchodze na niektore serwery to pisze "not this version " czy jakos tak..
narazie gram na patchu 1.31 a sciagam wlasnie teraz patch 1.5 full :) [52%] i jak chce wejsc to na niektore nie wchodzi..
czy to znaczy ze wyszukiwarka serwów jaka jest w batlefiledzie wyszukuje WSZYTSKIE SERWERY nieznacznie od wersji ?? czy tylko te serwery ktore posiadaj taka wersje patcha jak ja ?? (1.31)
pomozcie :)

dzieki za wszystko :)
(kumple maja piraty bf1942 i sie plują ze im nie chodza :)
hehe
piraty to shit !!! :)
pozdrówka i odpiszcie :)
:D

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 11:29 

- barke sie otwiera strzalką w gore :lol:
- bombowce są na El Alamein, Bocage, Market Garden, Gazla (muliplayer)
- lodzie podwodne na Battle of Midway, Gualdacanal

UPDATE: WITAM :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 11:39 

dzieki !! :) super ! :))
juz gram w bf i sobie polatam .. (narazie sie rozbijam o wszystko ale to szczegół) !! :)
jeszcze mam 2 pytanka ..
a mianowicie :
1\ co daje patch 1.5 ?? jakie sa jego mozliwosci ? jakies nowe bronie , pojazdy czy cos ? jesli tak to jakie ? :D
2\ nie wiem czy moze mi sie tak wydaje... ale malo jest w sieci polskich serwerow battlefielda.. narazie znalazlem moze... 10 ?
wiekszosc to angolskie serwerki :) ??

p.s. :arrow: jeszcze raz dzieki :) !!! acha.. skad moge sciagac nowe mapy do bf1942 i jak je zainstalowac ??

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 11:40 
Moderator forum

Kilka uwag ( z grupy tych pioważniejszych):

#1. Patch 1.5 to minimum. On obowiązuje - na 1.31 nie pograsz po sieci (są tylko nieliczne serwery na nim)

#2. Zainstaluj sobnie ASE (All Seeing Eye) - ściągniesz to z http://www.udpsoft.com/eye2/index.html . Jest to program Shareware - możesz instalować, ale nie musisz - bez instalacji i tak możesz go używac praktycznie cały czas.

#3. Zachowj sie na serwach kulturalnie, nie zabijaj kumpli z drużyny, nie strzelaj do innych z twojej druzyny tylko dlatego, ze szybciej dopadli do jakiegiś sprzetu (np samolotu), nie kamp w respach których nie możesz przejąć (przekreślona flaga wroga). Za to są kicki, a potem bany. Graj zespołowo a ludzie szybko cię poznają i zaczną cenić.

#4. Nie zwracaj uwagi na złośliwe uwagi innych (na przykład RedStar-a). To co on napisał masz w instrukcji.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 11:40 

Witaj ;)
Olej singla.. szybciej nauczysz sie grajac w multi a przy okazji poznasz fajnych ludziu (czyt. nas :D)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 11:43 

_XENA_ napisał(a):
Kilka uwag ( z grupy tych pioważniejszych):

#1. Patch 1.5 to minimum. On obowiązuje - na 1.31 nie pograsz po sieci (są tylko nieliczne serwery na nim)

#2. Zainstaluj sobnie ASE (All Seeing Eye) - ściągniesz to z http://www.udpsoft.com/eye2/index.html . Jest to program Shareware - możesz instalować, ale nie musisz - bez instalacji i tak możesz go używac praktycznie cały czas.

#3. Zachowj sie na serwach kulturalnie, nie zabijaj kumpli z drużyny, nie strzelaj do innych z twojej druzyny tylko dlatego, ze szybciej dopadli do jakiegiś sprzetu (np samolotu), nie kamp w respach których nie możesz przejąć (przekreślona flaga wroga). Za to są kicki, a potem bany. Graj zespołowo a ludzie szybko cię poznają i zaczną cenić.

#4. Nie zwracaj uwagi na złośliwe uwagi innych (na przykład RedStar-a). To co on napisał masz w instrukcji.

ja tego nie napisalem zlosliwie - chcialem tylko aby uniknol potem niepotrzebnych pytan (wszyscy wiecie jak te pytania sie konczą), szkoda tylko ze ty Xena tak to odebrales

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 11:48 
Moderator forum

ifrag4fun napisał(a):
(narazie sie rozbijam o wszystko ale to szczegół) !! :)
jeszcze mam 2 pytanka ..
a mianowicie :
1\ co daje patch 1.5 ?? jakie sa jego mozliwosci ? jakies nowe bronie , pojazdy czy cos ? jesli tak to jakie ? :D
2\ nie wiem czy moze mi sie tak wydaje... ale malo jest w sieci polskich serwerow battlefielda.. narazie znalazlem moze... 10 ?
wiekszosc to angolskie serwerki :) ??

p.s. :arrow: jeszcze raz dzieki :) !!! acha.. skad moge sciagac nowe mapy do bf1942 i jak je zainstalowac ??

#1. Na czym latasz? jak na klawie/myszy - musisz trzymać przyspieszanie cały czas. Gdy go puścisz silnik przestaje pracować i samolot szybko zwalnia.

#2. Patch 1.5 naprawia wiele błądów, dodaje kilka nowych broni, a raczej podmienia stare na te bardziej rzeczywiste (np na mapach na Pacyfiku Amerykanie mają Garanda, a Japcy ichni podobny karabinek), oraz dodaje kilka nowych oryginalnych map.

#3. BF wymaga mocnego kompa pod serwa i mocnego łącza (tu 1 megabit nie wystarczy) wiec i serwów jest mniej. Jednak te istniejące sa niezłe i całkowicie wystarczają.

#4. Bardzo żadko gra się na nieoryginalnych mapach - więc na razie je sobie oduść. Większe wzięcie mają mody - w te możesz spróbować się pobawić (jeżeli tylko będzie ci się chciało je ściagać). poszukaj na: http://www.bf1942files.com lub serwerkuNightMax-a (lika tam niestety nie pamietam).

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 11:50 

:) spoko ... wlasnie sciagam patcha 1.5 [juz jest 67% - jeszcze 48 minut sciagania ^^] ...
a macie wlasne serwery ? duzo jest serwerów polskich ?
naprade multi jest taki fajny ? :D
acha.. powiedzcie mi jakie sa najlepsze ustawienia graficzne i muzyczne w bf1942 dla mojego kompa :

pentium 4 1.5 Ghz (niestety ... )
ati radeon 9000
512 ddr
dysk twardy samsung 40 giga
windows xp home
directX 9.0
sterownik ati catalyst w wersji 6.13.10.6200

help...

PostNapisane: 15 lis 2003, 13:59 

ifrag4fun napisał(a):
1\ wiele slyszalem o samolotach w grze i ich mozliwosciach..
wszystkich map jescze nie sprawdzalem ^^ i wiem ze sa tam np. zero czy tez mitschubischi ale mam pytanie.. jakie sa jeszcze samoloty w tej grze i gdzie je mozna znalezc , na jakich mapach :) pomozcie mi plis :)

A nie możesz ich sobie sam poszukać ?
Google tez nie działa ? Nawet na oficjalnej stronie BF masz opis jakie maszyny występują w grze. Robisz z siebie nieudolnego na dzień dobry :?

Cytuj:
WSZYTSKIE SERWERY nieznacznie od wersji ?? czy tylko te serwery ktore posiadaj taka wersje patcha jak ja ?? (1.31)
pomozcie :)

Wszystkie.

Cytuj:
a macie wlasne serwery ? duzo jest serwerów polskich ?

A nie możesz sobie sam sprawdzić ?
Zadajesz pytania jak by obsługa myszki sprawiała Ci ogromny ból.
Albo po prostu jesteś ogromnym leniem.

Cytuj:
pentium 4 1.5 Ghz (niestety ... )

Czemu niestety ? Przecież to bardzo dobry procesor.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 14:05 
Moderator forum

Na podanym sptrzęcie wszystko powinno działać na minimum śrwdnich detalach w 800 na 600. Możesz jednak spróbować podnosić jakość niektórych parametrów - powinno dać się jeszcze nieco wycisnąć.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 14:12 

Phoenix ,on jest zafascynowany tą grą,stąd jego dziwne "pytania".Tez tak pewnie z początku miales...

IFRAG FUN-Polecil bym Ci przejrzenie dokladne tejze strony.Ona jest sercem Polskiej sceny BFa i myslkle ze zawarte na niej info zaspokoji częsc twoich pytan.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 14:22 

To zobacz sobie do archiwum czy tak miałem :)
Podpowiem Ci że nie miałem. Praktycznie wszystko o co on pyta może znaleść albo w archiwum forum albo na stronach www w tym oficjalnej BF. No ale po co samemu ruszyć myszką jak może zadać seryjke pytań i niech się inni trudzą z odpowiedzią.Dla mnie to nieudolność,lenistwo i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 14:35 

Witam na scenie BF

1.5 Ghz ci ruszy spoko ale to jest dziwne bo ja mam 2.5 a muj brat 1,5 i uniego maoy szybiej ida ale to szczegol:)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 14:42 

Może masz Celerona 2.5Ghz a on coś normalnego 1.5Ghz ? :)
Takie same karty graficzne ? Tyle samo ramu ?

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 15:38 

ja na swoim sprzecie duzo gorszym gram bezproblemowo w rozdz. 800x600x32bit color texturki i widocznosc na 100% tylko cienie i lightmaps'y mam wylaczone. I chodzi spoko na pustej mapce od 40 do 70 fps. Tylko musialem wylaczyc synchro pionowa. Jak mialem wlaczona to szarpalo niemilosiernie. Ale jak gram sam w coop albow singlu z 150% botow i 17 % CPU given to AI to juz niezle szapie.
W multi praktycznie nie gram, bo zawsze mam takie lagi ze glowa boli, nie to co np. America's Army, chociaz mam DSL, ale za to 20 pare osob w sieci w samo poludnie :(

PS:Ludzie czy wy nie chodziliscie do szkoly ?? nie mowie tu do wszystkich,bo sam tez nie jestem jakims profesorkiem, ale niektorzy uczestnicy tego forum mogliby wziac u jakiegos nauczyciela jezyka polskiego korepetycje:) Ja bym sie na ich miejscu wstydzil nie umiec pisac w ojczystym jezyku :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2