Teraz jest 26 lut 2025, 15:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 20:39 

marcinek napisał(a):
Idz i powiedz im ze jest w umowie 512/128. Ja zglosilem 7 reklamacji.

A nie masz 512/128 do centrali ?

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 21:06 

Jak mnie rozlacza co jakis czas to mam zero, a tak sie niestety dzieje i to prawie codziennie i tak rozlacza przez godzine, a pozniej jak reka dojal jest okej. Twierdza ze to moja wina, ale nieznalazlem zadnej logicznej przyczyny. Po za tym nie sprawdzalem jaka mam przepustowosc do centrali.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2003, 22:21 

Więc nie możesz reklamować na podstawie przepustowości mniejszej niż gwarantowana w umowie.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 09:52 

Tak najpierw chce zalatwic sprawe rozlaczania, stale polaczenie o ile sam nie rozlacze lub z wlasnej winy, gwarantuje mi chyba umowa. Dlatego nie bardzo wierze w to, ze da sie cos zrobic w sprawie przepustowosci, ale pozyjemy zobaczymy. Miedzy innymi dlatego chce do UE, skonczy sie takie traktowanie klienta.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 16:06 

Też jestem za UE jednak na zmiany podejście TPSA do klijenta nie wierze. Nie ma po prostu powodu dla którego TPSA miała by się zmienić.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 02:58 

A ja chciałem dodać tylko o anomaliach pogodowych że to prawda !!!

Kiedyś podczas burzy mi przestało SDI działać. Potem okazało się że centralka tepsy była w piwnicy i ją zalało (telefony też wysiadły w całej okolicy ;-) ).

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 13:43 

Czyli tak jak napisałem, jak jest powódz to są problemy z SDI. Przy tornado czasami Neo+ zwalnia i przerywa. Pewnie jak by duża kometa uderzyła w Ziemie to też by ani Neo ani SDI nie działały :lol:

Ludziki udróźniajce awarie spowodowane warunkami pogodowymi od wpływu warunków pogodowych na działanie danego sprzętu.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 19:07 

Pre100 napisał(a):
Witam!

Wrzuce do dyskusji swoje trzy grosze. Chociaż istnieje (pewien) związek pomiędzy pingiem a przepływnością łącza to nie jest on ścisły. Otoż można mieć duże łącze i duże pingi i małe łącze z małymi pingami, chociaż w 90% przypadków jest oczywiście odwrotnie. Efekt końcowy zależy od konfiguracji sieci. Nie ma jasnego przełożenia pinga na przepływność i odwrotnie. Co więcej, provider może zaoferować nam łącze 1Mbps ale w wypadku gdy jego łącze do Inetu będzie słabe to ten 1Mbps pozostanie wykorzystany jedynie w połączeniach wewnątrz LANu, a wyjście "na świat" będzie kijowe jak barszcz. Osobiście nie jestem miłośnikiem TPSA'y ale z tego co wiem po sobie i moich znajomych to zarówno SDI jak i Neo (+) dają przyzwoite pingi w przeciwieństwie do niektórych kablówek i małych lokalnych dostawców Inetu. Dlatego jeżeli już wywalać kasę na stałkę to na coś co będzie miało przyzwoite parametry jakościowe.

Życzę niskich pingów,
Pre100

no,no,no
jakis inforamtyk albo człowiek znający sie na sprawie :P
spokojnie mam orginal

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 2