Teraz jest 18 kwi 2025, 21:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 14:53 

qubix napisał(a):
Też tego nie rozumiem,czepnąć sie można do kogoś kto uzywa opcji nie zgodnych z prawami tej gry,głównie tyczy sie to czitów i kampowania,pozatym to wojna i jesli ktoś sie czepia do Kharakowa za blokade alies ,to jest dla mnie conajmniej smieszne-mi sie gralo ZAJEBIŚCIE,frag to nie wszystko,jak bym gral w ta gre dla fragów to juz bym zwątpil po starciu sie z takim Garet jaxem , Pancho czy Holeman'em...nie rozumiem o co sie czepiać ze są lepsi w danej sytuacji??Ta gra jest tak zoptymalizowana że pozwala wyjść z kazdej sytuacji obronna ręką....ja sie na to wzgórze przedostalem,tyle ze trwalo to dluzej niz zwykle.....

No i co przedostales sie no i ????Obroniles to wzgorze bo zawsze jak chcialem sie tam zrespawnowac to juz bylo za pozno....skoro nie grales tam dla fragow a team playa tez tam nie bylo to wiec co robiles,chyba latales bez sensu jak polowa graczy z nozem na czolgi...

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 16:16 

Witam,

Mnie śmieszy tylko jedna rzecz... te same osoby które mówią niektórym by nie płakali potrafią krzyczeć "teams" w WYGRYWAJĄCYM teamie kiedy jest o jednego gracza mniej, albo bardzo się oburzać gdy przegrywający wjadą im czołgiem do hangaru.

Panowie, jak nie mazgaić się to konsekwentnie... czołg w hangarze wykańcza jedna mina, a nikt nie ustrzeli na raz 3 inżynierów... dobzi gracze wygrywają bez problemu nawet przy dwukrotnej przewadze liczebnej słabego wroga.

To nie jest tak że nie lubie wyzwań, że za każdym razem jak mój team przegrywa oburzam się że nikt nie wyrównuje składów. Przeciwnie, zwykle walczę w przegrywającym teamie i dobrze się przy tym bawię, o ile nie ginę zanim zdołam rozejrzeć się o co chodzi.

Co do chodzenia do AA - pech akurat taki że na Kharkovie tych AA w bazach nie ma :-( więc nie rozumiem tego argumentu...

Podsumowywując: Nie rozumiem tego co przyjeło się na serwerach. Niesamowicie satysfakcjonujące jest dla mnie wykończenie dużej ilości wroga małym zgranym oddziałem.

Czemu teamy mają być równe liczebnie, a nie skillowo???

Zwłaszcza że mapy jak wszyscy wiemy są nierówne i na niektórych wręcz wskazana byłaby przewaga liczebna jednej strony...

Leim

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 16:36 

Wojtek napisał(a):
qubix napisał(a):
Też tego nie rozumiem,czepnąć sie można do kogoś kto uzywa opcji nie zgodnych z prawami tej gry,głównie tyczy sie to czitów i kampowania,pozatym to wojna i jesli ktoś sie czepia do Kharakowa za blokade alies ,to jest dla mnie conajmniej smieszne-mi sie gralo ZAJEBIŚCIE,frag to nie wszystko,jak bym gral w ta gre dla fragów to juz bym zwątpil po starciu sie z takim Garet jaxem , Pancho czy Holeman'em...nie rozumiem o co sie czepiać ze są lepsi w danej sytuacji??Ta gra jest tak zoptymalizowana że pozwala wyjść z kazdej sytuacji obronna ręką....ja sie na to wzgórze przedostalem,tyle ze trwalo to dluzej niz zwykle.....

No i co przedostales sie no i ????Obroniles to wzgorze bo zawsze jak chcialem sie tam zrespawnowac to juz bylo za pozno....skoro nie grales tam dla fragow a team playa tez tam nie bylo to wiec co robiles,chyba latales bez sensu jak polowa graczy z nozem na czolgi...

"latales bez sensu"...sam sobie zaprzeczassz,jesli latalismy bez sensu to jakim prawem możemy mieć pretensje do alies?
Jesli chodzi o mnie ustwilem sobie cel-wzgórze,bylo cieęzko jak cholera juz nie wystarczalo biec i siekać,sam skill nie gral duzej roli,trzeba bylo uzyc troszke wyobrazni a ja to doceniam w grach...dlatego też nie mam pretensji do opponentów za blokady,to że zmusili nas do wysliku(tak ,pare razy udalo sie je zdobyć,po czym widać ze jednak potrafilismy ją przebić) nie oznacza ze zlamali jakies tam zasady fairplay.
To jest kwestja umowna ale jak sam widzisz zdania są podzielone....ale mam nadzieje ze nie odbije sie to na frekwencji na serwach-ostatnio wieczorkami gra sporo doswiadczonych i klanowych graczy co podnosi range gry.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 16:44 

Przesada z tym marudzeniem. Grałem sobie w słabszym teamie, bo lubię grać w słabszym teamie, więcej się wtedy uczę. A na Charkowie uczyłem się bazooki, a dzięki dużej liczbie dobrych graczy podniosłem sobie skilla, parę razy trafiając w dość niemożliwych sytuacjach.

Oczywiście wkurzam się, jak jest nierówny mecz (i wyrażam to głośno - najczęściej wrzeszcząć "wszyscy do wygrywających, chodźcie!), ale cóż - taki jest już los żołnierzy, że walczy się z przeważającymi siłami. Nie ma o co robić afery, jak ludzie będą wchodzili do wygrywających, to będą, nie ma o co rozdzierać szat. Trzeba walczyć. A mapy samolotowe bez AA na respawnach wywalić z mapcykla i już. Jak jest AA, to frajda jest olbrzymia, jeśli się gra przeciwko dobrym pilotom :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 17:31 

Cubituss napisał(a):
Przesada z tym marudzeniem. Grałem sobie w słabszym teamie, bo lubię grać w słabszym teamie, więcej się wtedy uczę. A na Charkowie uczyłem się bazooki, a dzięki dużej liczbie dobrych graczy podniosłem sobie skilla, parę razy trafiając w dość niemożliwych sytuacjach.

Oczywiście wkurzam się, jak jest nierówny mecz (i wyrażam to głośno - najczęściej wrzeszcząć "wszyscy do wygrywających, chodźcie!), ale cóż - taki jest już los żołnierzy, że walczy się z przeważającymi siłami. Nie ma o co robić afery, jak ludzie będą wchodzili do wygrywających, to będą, nie ma o co rozdzierać szat. Trzeba walczyć. A mapy samolotowe bez AA na respawnach wywalić z mapcykla i już. Jak jest AA, to frajda jest olbrzymia, jeśli się gra przeciwko dobrym pilotom :)

tu nikt nie marudzi po prostu chcemy wprowadzic jakis lad i ze tak powiem "kodeks "

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 18:02 
Moderator forum

Łejt! Mam łan proposiszyn :)

Słuchajta ludu Pola Bitwy: co stoi na przeszkodzie aby zarówno Allied jak i Axis mieli przeznaczone dla siebie serwery TS'a? Kompletnie nie znam się na tym, ale chyba istniałaby możliwość założenia dwóch pokoi na którymś z istniejących serwerów? Grało by się, IMO o wiele przyjemniej :wink: Think about it :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 18:46 

Panowie morał z tego taki ze lepiej schowac dupe w krzaki...
(tyczy sie to i gry i głosu na forum na takie własnie tematy)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 19:29 

Wojtek napisał(a):

tu nikt nie marudzi po prostu chcemy wprowadzic jakis lad i ze tak powiem "kodeks "

Litości... jaki ład i kodeks... na FFA jak mi się podoba, to sobie mogę chodzić w kółko, rzucać granaty w powietrze i do nich strzelać, też mnie oskarżysz, że się zachowuję niedrużynowo, bo nie zdobywam flag?

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 20:10 
Moderator forum

Leim napisał(a):
Podsumowywując: Nie rozumiem tego co przyjeło się na serwerach. Niesamowicie satysfakcjonujące jest dla mnie wykończenie dużej ilości wroga małym zgranym oddziałem.
Czemu teamy mają być równe liczebnie, a nie skillowo???
Zwłaszcza że mapy jak wszyscy wiemy są nierówne i na niektórych wręcz wskazana byłaby przewaga liczebna jednej strony...
Leim

Bardzo ładnie powiedziane.

Do Wojtaka - > wierz mi, zrozumiałem puentę Waszego przesłania.
Dla mnie takie "płakanie mamie w rękaw" jest bezsensowne.
Powtarzam ... jeśli nikt nie reaguje na prośby wyrównania teamów, nikt Was nie zmusza do dalszej gry, zmieńcie serwer.

Za chwilę co drugi post będzie tego samego typu.
I założę się, że będzie dotyczył tylko i wyłącznie jednego serwera, serwera PRGK, gdzie chłopaki trenują "dzień i noc" ... więc następnym razem, przejmujecie sytuację w swoje ręce i robicie masowe KILIM, choćby garstką, rozsądnycych i umiejących wykorzystać okazję graczy.

Tymczasem, GG.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 21:09 

zgadzam sie cubim. niestety FFA to FFA. jak sie chce gry na poziomie to trzeba grac sparingi lub mecze ze sprawdzonymi klanami. wlasnie dlatego do jednego z nich przystapilem i po to mam taga. ffa nie lubie, bo zawsze bedzie tam burdel i sajgon. gdyby bfem dalo sie adminowac tak jak csem to wszystko wygladalo by inaczej, tylko wtedy admin musialby zajmowac sie tylko i wylacznie adminowaniem a nie gra. mozna ewentualnie wrzucac od czasu do czasu haslo ktore bedzie znane tylko uzytkownikom forum i sobie grac takie ffa nie dla wszystkich. ale na otwartym, niezachaslowanym serwie proba narzucania jakichkolwiek praw, zasad i obowiazkow to sprzatanie stajni augiasza.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 22:31 
Moderator forum

Proponuję:

Polski Team Speak Server
212.191.204.200:14567
hasło: polska

i tam założyć pokoje BF PRGK Axis / Allied - problem komunikacji przy FFA (dla PL graczy) rozwiązany :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2