Zakladam topic, bo niektorzy nie wiedza gdzie szukac linka: Oto on:
Download:
http://www.bizz.pl/bf/arcy_alamo.zip 4.5MB tylko
Mape nalezy wrzucic do katalogu:
/battlefiled1942/mods/bf1942/archives/bf1942/levels
Ponizej komentarze prosze.
---------------------------------------------
Aktualizacja:
Znane bugi (bede tu dopisywal i zaznaczal na mapce, zebyscie nie zglaszali tych samych. Prosze zagladajcie tu przed pisaniem o błędach. Poprawie je w nastepnej wersji mapy. :
Oznaczone żółtymi cyframi:
Bugi:
1 - kupa gruzu nie styka sie z podłożem, można pod nia zaglądnąć
2 - kupa gruzu nie styka sie z podłożem, można pod nia zaglądnąć
3 - przy fladze "Backyards", responujac sie na tej fladze można wyjsc na kupie gruzu przy płocie i spaść do narożnika. Cieżko sie stamtąd wychodzi, jednak jest to mozliwe. Trzeba sie trzymac sciany po prawej stronie i mozna tamtedy wyjsc. Poprawie to.
4. nie ustawione odpowiednio czasy respownow: czolgów, hanomagow, karabinow. Pojawiaja sie prawie od razu po rozwaleniu.(zapomnialem

)
5. drzewa przechodzace przez mury budynkow
6. wystajacy masz flagi "Briefing_Room" z sufitu na 2 pietrze.
7. masz flagi Backyard nie styka sie z podlozem, wisi w powietrzu.
8. Kolejne gory gruzu niedokladnie polaczone z podlozem.
Nie Bugi:
- Mury nabrzeza sa laczone na styk, jednak mialy one zakonczenie trojkatne. Ja zsunałem je do siebie tworzac równa sciane. Widoczne to jest od gory jako ruszajacy sie lekko trojkat. To nie bedzie poprawiane.
- flaga Alamo - zajmuje się ja na parterze. Na pietrze jest widoczny słup, jednak nie w zasiegu zmiany flagi.
- gruz, trawa pojawiajace sie w budynkach
Planowane zmiany w mapie:
- przesunięcie miejsc respownu z flagi spadochronowej w lesie do przodu, tak zeby ladowac z niej przed pierwszymi budynkami z miasta.
- do kazdej kładki z robionej z pojedynczej deski dodam druga, tak zeby raczej z nich nie spadac i nie skupiac sie tak badzo na przejsciu.