Ehhh nie ma co się spierać czym lepiej a czym nie, zasada jest prosta, w BF 2142 istnieją 2 podstawowe światy. Świat CM i meczy i świat rankingowych ludzi grających 4fun. Można to ze sobą łączyć, ale po długiej grze w jedno, drugie zaczyna drażnić (przynajmniej ja tego doświadczam). Dlatego, jeśli grasz mecze i wchodzisz na ranked, nastaw się pozytywnie i przygotuj na lamienie, jeśli jest na odwrót, przygotuj się na k/d poniżej 0.5
Sam długo nie grałem na CM bo mnie zwyczajnie jechali
Dopiero po wyćwiczeniu odpowiedniego skilla (nie mylmy tylko pojęć chodzi tu wyłącznie o shooting skill) zacząłem męczyć Clan Moda i z czasem stał się to mój "domowy" tryb.
Dlatego radze Ci wybrać co wolisz
A jak już mówimy konkretnie o kamuflażu. Zależy na kogo trafisz. Po pierwsze commander (spot na mapie), po drugie dobry gracz sam Cie zespotuje (na CM spotowanie to podstawa, podczas clan wara nie przeszedlbys nawet gdyby był kamuflaż). Po trzecie zaś hałas, zwłaszcza przy włączaniu/wyłączniu. Ja jeśli używam kamuflaża to tylko przy snajperce kiedy zmieniam pozycje (na fall of berlin bardzo mi się przydał). Nic wielkiego ale może uratować tyłek.
Pozdrawiam