Teraz jest 20 lis 2024, 05:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 maja 2008, 16:33 

Witam mam problem, a mianowicie:
Grałem w BF2 bardzo długo lecz zrobiłem sobie przerwę w grze ok miesiąca, w międzyczasie formatowałem komputer i musiałem wszystko instalować od nowa.
Zalogowałem sie wszystko ok, konto aktywne nie ma problemu, no to gramy. Gram sobie spokojnie, aż nagle gra się zawiesza i nie mogę nic zrobić. Restartuję komputer, lecz gdy chcę wejść na jakikolwiek server wyskakuje mi komunikat :,,Twój klucz CD jest nieważny''.
Nie wiem co mam zrobić, posiadam wszystkie dodatki, próbowałem zainstalować ponownie, lecz historia sie powtarza. Co mam robić :?: :?: :? :?
Pilnie proszę o pomoc!!

PostNapisane: 25 maja 2008, 17:09 
Spamer!

Start -> Uruchom --> regedit --> Hkey local machine --> software --> Electronic

Arts --> EA GAMES --> Battlefield 2 --> ergc

zostawiamy x9392 i dopisujemy wlasny cd-key bez " - " ;)

@down, chodziło o BF2, sorry. Swoją drogą szybki edit ;]

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Ostatnio edytowano 25 lut 2009, 21:13 przez Blizzard_, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 cze 2008, 17:34 

Zrobiłem wszystko jak napisałeś ale :
1. Gram w Battlefield 2 a nie 2142
2. W folderze ''ergc'' nie ma żadnego x9392, jest sam CD-Key
3. Przeinstalowałem wczoraj Battlefielda, zainstalowałem wszystkie dodatki, ściągnąłem i skonfigurowałem Punkbustera, zagrałem trzy rundy i wyłączyłem gre. Dziś postanowiłem sobie znowu pograć, wybieram server, klikam dołącz i... znowu wyskakuje komunikat "Twój klucz CD jest nieważny''. Nie mam pojęcia co sie dzieje, co? po każdej grze mam reinstalować Battlefielda ?? :| Ma ktoś jakąś inną hipotezę na temat mojego problemu ??

BTW. Wiem że powinienem odpisać szybciej, ale miałem ,,małe'' kłopoty z internetem ^^

PostNapisane: 19 cze 2008, 19:41 

Może spróbuj przez wejście w Battlefield 2\Support\Battlefield2_code.exe

PostNapisane: 19 cze 2008, 20:44 
Spamer!

EA:
Jeśli pojawił się problem z weryfikacją klucza po instalacji patcha lub dodatku do gry Battlefield 2, w pierwszej kolejności proszę spróbować ponownie zatwierdzić numer seryjny poprzez plik Battlefield2code.exe znajdujący się w katalogu "Start" - w folderze, gdzie zainstalowano grę. Dodatkowo proszę zwrócić uwagę na swoją nazwę profilu w systemie Windows. Gra weryfikuje klucz na podstawie nazwy użytkownika, dlatego też jeżeli nasz profil zawiera w nazwie polskie znaki, może pojawić się komunikat o nieprawidłowym numerze seryjnym. Proszę zatem spróbować utworzyć nowy profil o przykładowej nazwie "T" - wtedy będziemy pewni, ze nazwa nie zawiera znaków nieczytelnych dla gry. W niektórych przypadkach rozwiązaniem problemu z nieprawidłowym kluczem jest także przeniesienie folderu Moje dokumenty (klikamy na ten katalog prawym przyciskiem myszy, wchodzimy we właściwości i zmieniamy np. literę dysku z C na D - dzięki temu folder Moje dokumenty zostanie przeniesiony). W przypadku wystąpienia problemów z kluczem po instalacji dodatku, proszę zwrócić uwagę na kolejność instalacji początku wgrywamy wersję podstawową gry, następnie dodatek, na końcu zaś najnowszą wersję patcha (aktualizacji).

Pomogło ?

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 19 cze 2008, 21:56 

a mnie nic nie pomogło dalej wyskakuje twój klucz cd jest nieważny nie wiem co zrobić jeszcze prosze o jakąś jeszcze rade

PostNapisane: 19 cze 2008, 22:42 
Redaktor Battlefield.pl

A może powiesz co konkretnie ci nie działa i czy na pewno próbowałeś wszystkiego co jest w postach powyżej?

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 19 cze 2008, 23:55 

Teraz to już kompletnie nie wiem o co chodzi... Po potwierdzeniu Cd-Keya, gdy próbuję dołączyć do dowolnego servera, wyłącza mi grę...
Zresetowałem komputer i przeniosłem Moje Dokumenty, teraz znowu pojawia sie komunikat ''Twój klucz Cd jest nieważny...''
Nie wiem już o co tej cholernej grze chodzi...
BTW nazwę użytkownika też zmieniłem.

PostNapisane: 20 cze 2008, 17:17 

juz probowalem wszystkich metod jakie są tutaj na forum dotyczące niewaznego cd keya a najgorsze jak instaluje gre ok zainstalowala sie versja 1.0 patrz w edytorze rejestru cd key jest noramly ok instaluje patch 1.41 zagladam znow do edytora patrze jest cd key jakis x9392 i chyba ze sto cyf i liter nie wiem o co lazi 1.0 chodzi ale patch nie bład cd key niewazny juz nie wiem co zrobic mam konto bez polskich znakow mam 1 konto w windowsie czyli moje admina juz nie wiem co dalej wiem ze x9392 jak jest to chyba dobrze bo czytalem ze wpisz to i sowj cd key ale za tym x9392 jest 100 cyfer i liter

PostNapisane: 20 cze 2008, 18:38 

napisz do "EA" bądz zadzwoń powinni ci pomoc

PostNapisane: 27 lip 2008, 23:32 

Witam
Miałem to samo kiedy w profilu "Administrator" dołożyłem hasło do logowania.

PostNapisane: 4 lut 2009, 08:41 

no i ja dalej nie wiem o co wam panowie chodzi czy mógłby mi to ktoś wytłumaczyć.......wpisałem ten swój cd-key tam do tego Edytora rejestru x93923 <mam sój cd-key spisać ppo tym czy na końc

PostNapisane: 4 lut 2009, 12:22 

Start -> Uruchom --> regedit --> Hkey local machine --> software --> Electronic

Arts --> EA GAMES --> Battlefield 2 --> ergc

zostawiamy x9392 i dopisujemy wlasny cd-key

x9392miejscenatwojKey

PostNapisane: 13 cze 2009, 09:07 

ja mam orginalna gre z dodatkiem Jednostki specjalne i mam ten sam problem lecz w folderze z gra nie moge znalezc omawianego pliku;/...

PostNapisane: 13 cze 2009, 09:44 

Bo to jest ścieżka wpisów w rejestrze... Start->Uruchom...->"regedit"

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2