Teraz jest 24 lis 2024, 01:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Naruto
PostNapisane: 30 maja 2008, 22:05 

Obrazek

Zastanawiam się czy na tym forum są osoby oglądające ten serial.
Jeśli są to wiele nie będę opisywał tej animy ale tylko pobieżnie o niej napisze

Naruto jest to bardzo ciekawa i wciągająca historia chłopca o imieniu Naruto. :D

Naruto wychował się samotnie ponieważ wiele lat temu kiedy to 4ty Hokage aby uchronić Konochę [wioska Naruta] przed Lisim Demonem zapieczętował go w ciele nowo narodzonego dziecka. W wiosce miano traktować chłopca jak bohatera ale ludzie szybko osądzili ze Narutem zawładnął Lisi Demon i nie można mu ufać.
Historia ciągła się bardzo długo aż do czasu kiedy Naruto wreszcie zdał akademie i został Geninem. Połączono ich w trzyosobowe grupy zwane drużynami:

Naruto Uzumaki , Sakura Haruno i Sasuke Ucicha zostali przypisani w opiekę sławnemu Juninowi Kakashiemu [Kakashi Hatake]
Obrazek

Hinata Hyuuga , Sino Aburame i Kiba Inzuka podobnie jak wyżej przypisani zostali tym razem Junince Kurenai
Obrazek

Ino Yamanaka , Shikamaru Nara i Chouju Akimichi przypisani zostali Juninowi o imieniu Asuma
Obrazek

W serialu występują też inne drużyny m. innymi

Lee , Ten Ten i Nej
Obrazek

OraZ

Kankuro , Temarii Gara :shock:
Obrazek

A teraz mała galeria zdjęc z serialu , zaczynając od grupowego zdjęcia wszystkich głównych uczestników nowej seri czyli
Naruto Shippuunder

Obrazek

[pierwsze zdjęcie z Serii Pierwszej a drugie z Shippuunder'a]

Hinata Hyuuga
Obrazek
Obrazek

Neji Hyuuga [brat Hinaty
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Naruto Uzumaki A jak xD
Obrazek
[po levvej jak wygląda w pierwszej seria a po prawej w Shipuunde'że ]

Sasuke Uchicha
Obrazek
Obrazek

Sakuro Haruno

Obrazek
Obrazek

A na koniec ,... Ciekawe kiedy to nastąpi xD
Obrazek

Teraz trochę o broni u używanej w serialu :mrgreen:
Kunai
Podstawowa broń każdego Shinobiego. Kunai to nieduży sztylet, który może być rzucony lub używany jako nóż. Kunai jest tak skonstruowany, że Shinobi bez problemu może rzucić kilkoma takimi nożami (trzymając je za uchwyt w kształcie koła na końcu). Kunai służy przede wszystkim do zadawania ran kłutych, poprzez pchnięcia.
Obrazek

Shuriken
Shurikeny, zwane gwiazdkami ninja, występują w trzech różnych odmianach: małe Shurikeny oraz dwa typy dużych Shurikenów (zwykły oraz Evil Wind). Te pierwsze są poręczne, łatwe w użyciu, lecz nie przynoszą zbyt dużych efektów. Natomiast duże Shurikeny są trudniejsze w obsłudze (trzeba jednak mieć siłę, żeby takim rzucić :)), mniej poręczne, ale jak już kogoś nim trafisz, to raczej przyniesie efekty ;). Jest jeszcze jeden, chyba najlepszy pod względem zadawanych obrażeń, oraz poręczności Shuriken. Jest nim Evil Wind Shuriken. Ma zakrzywione ostrza, więc zadaje większe obrażenia niż zwykły duży Shuriken, a jednocześnie jest poręczny, ponieważ można go złożyć. Kiedy jest złożony jest niewiele większy od Kunai. Dużych Shurikenów używają głównie bardziej doświadczeni ninja. Geninowie wolą zazwyczaj klasyczne, małe
Obrazek Obrazek

Wybuchowa karta
Kawałek papieru z zapisaną na niej pieczęcią. Działa na zasadzie bomby z opóźnionym zapłonem - najpierw zaczyna płonąć a potem wybucha z dużą siłą. Używana do zastawiania pułapek i ataków z zaskoczenia (np. poprzez przyklejenie jej do pleców jakiego niedużego zwierzęcia). Łatwa do wykonania, a jednoczenie bardzo użyteczna - dzięki temu może być w jakiegoś niedużego zwierzęcia). Łatwa do wykonania, a jednoczenie bardzo użyteczna - dzięki temu może być szybko spreparowana, nawet podczas walki.
Obrazek

Zwój Przywołania
Przekazywany z pokolenia na pokolenie przez shinobi. Zwój, dzięki któremu zawiera się przymierze ze zwierzętami. Po zawarciu takiego paktu można przywołać jedną z kilku kreatur. Należą do nich m.in.: psy, ślimaki, żaby, małpy a także węże. Wewnątrz niego znajduje się spis osób, które są upoważnione do korzystania z tej techniki. Cały formularz jaki się tam znajduje należy uzupełnić własną krwią. Jest to bowiem jeden z elementów służący do przywołania kreatury prócz pieczęci, które są podstawą.
Obrazek

Podręczne zwoje
Kolejny podstawowy element ekwipunku każdego ninja. Może mieć najróżniejszą zawartość. Począwszy od jakichś drobnostek po jakieś najważniejsze informacje, które mogą być bardzo cenne dla jego właściciela. Wiadomo co tam może się jeszcze znaleźć ? Każdy ma takie zwoje na swoje potrzebny. I co się tam znajdzie to zależy tylko i wyłącznie od ich właściciela.
Obrazek

Senbon
Długie, cienkie, metalowe igły wykorzystywane przede wszystkim w akupunkturze, są używane przez niektórych ninja (np. Haku) jako broń precyzyjna. Taką igłą trudno jest zabić ot tak sobie nią rzucając. Ninja rzucając taką zabaweczką celuje w określony punkt witalny na ciele (serce, nerki, oczy). Czasami igłami rzuca się po to, by zatrzymać na chwilę przeciwnika trafiając go np. w plecy.
Obrazek

Myślę ze przydał się ten temat i fani Naruta będą zadowoleni :wink:

P.S.
Piszcie dalej o broniach postaciach i o wszystkim co związane z Naruto xD

P.S.2
Jetix zepsuł to piękne Anime ;/ połowę odcinka wycinają , zero krwi :evil: :evil:
Pozdro :mrgreen:

Ostatnio edytowano 30 maja 2008, 22:22 przez Danexis, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: Naruto
PostNapisane: 30 maja 2008, 22:13 

kilka razy oglądałem i sie zastanawiam czemu ten Nej ma takie oczy?

PostNapisane: 30 maja 2008, 22:16 
Spamer!

bo ma kenkei genkai ;) , imiona bohatera sie nie odmienia wiec : Naruto a nie Naruta (wioska Naruto a nie Naruta, glupi brzmi, ale tak jest :))

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 30 maja 2008, 22:25 

bagno napisał(a):
kilka razy oglądałem i sie zastanawiam czemu ten Nej ma takie oczy?

To jest Byakugan xD Ciekawa rzecz zwłaszcza ze idzie z tym patrze przez ściany , Ludzi , w dallll.....
Byakugan jest używany jedynie przez klan Hyuuga :mrgreen:
P.S.
Jak się nie odmienia jak na innych forach bez problemu mówią , nawet zdrabniają "Narucik" xD albo "Hinatka" [to drugie ładne :P ]
Ale jak mówisz ze się tak nie robi .... :roll: no nie wiem ... ale nie będę Edytować :D

PostNapisane: 31 maja 2008, 02:51 
Redaktor Battlefield.pl

ueee... manga... :P

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 31 maja 2008, 13:51 
Spamer!

anime, choc manga tez jest ;)

@down ^^ tak teraz na Ziemi :]

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Ostatnio edytowano 31 maja 2008, 16:21 przez Blizzard_, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 31 maja 2008, 15:10 

Manga to chyba prekursor serialu Naruto i jest o wiele lepsze od niego oraz więcej się dzieje :P

P.S.
Blizzard_ Myślę ze żyjesz na Ziemi xD :roll: ale kto to wieee xD

PostNapisane: 1 cze 2008, 10:07 

bleeee, wkurzają mnie fejkowe profile na naszej-klasie - jakieś Naruta i Sakury głupie :P

Nie czepiać się jak napisałem waszych bohaterów, nie wiem jak to się pisze, ważne ze wiecie o kogo chodzi :P

PostNapisane: 1 cze 2008, 16:23 
Moderator forum

Danexis napisał(a):
Manga to chyba prekursor serialu Naruto i jest o wiele lepsze od niego oraz więcej się dzieje :P

Że co proszę??

Anyway - Alfonso Elric i tak jest the best ;)

PostNapisane: 2 cze 2008, 15:09 

Jest to też fajny serial aczkolwiek mnie tak nie wciągnął jak Naruto.
Ale jedno jest jasne..
Każda Manga , Anima JEST SUUUPER !!!!! 8)

PostNapisane: 2 cze 2008, 15:30 

Danexis napisał(a):
Jest to też fajny serial aczkolwiek mnie tak nie wciągnął jak Naruto.
Ale jedno jest jasne..
Każda Manga , Anima JEST SUUUPER !!!!! 8)

Czy Ty wiesz co mówisz człowieku? I przy okazji ANIME a nie ANIMA.

PostNapisane: 3 cze 2008, 08:24 

OOO Animal Planet też fajne, można se zwierzątka poglądać itp ;p

A tak na serio, to jestem pod wrażeniem że chciało Ci się to pisać i że aż tak się znasz na tej bajce (sorki anime)
Pamiętam oglądałem to kilka razy i z wyglądu wpadł mi w oko ten kakashi ;p (najs ciacho ;p)
A co Jetix... wkurzające jest to że przerywają zawsze w kluczowym momencie, to że leci to tylko o 19 i że w KÓŁKO powtórki!! Wiem bo mój brat to ogląda xD. Polecam do oglądania Naruto na jakiś tam Niemieckiej stacji telewizyjnej której nazwy niepamiatam, tam odcinek jest barrrdzo długi i full bloody ;]

PostNapisane: 4 cze 2008, 15:30 

A tak jakoś wyszło ze trochę się rozpisałem , Animal Planet Bardzo fajna stacja zwłaszcza programik " Na ratunek Zwierzętom "xD
Pozdróff brata xD Jak chcesz mogę Ci wysłać stronkę z wszystkimi odcinkami [polskie napisy] i oryginalnej wersji prosto z TV Tokio :D

P.S.
Zwirbaum
Wytłumacz mi jak jesteś taki mądry 8) Albo sieć cicho
I przy okazji można mówić Anima i Anime w zależności jak się chce użyć wyrazu :P

P.S.2
Zwirbaum :spam:
Jak nie jesteś fanem takowego serialu to wypad z tego topica i nie nabijaj sobie postów :twisted:

PostNapisane: 5 cze 2008, 20:13 

Może takim zwolenikiem Naruciaka nie jestem, ale postacie są świetnie :) , Tenten kojarzy mi sie z Chun li z gry Street Fighter 2 Naruto z Goku z Dargon Balla, a Sasuke z mną 4 lata temu kiedy byłem otoczony dziewczynami z szkoły, a ja nic, czasem sobie obejrzę na Jetixe, pomimo wad, których fani wściekli, czyli usunięta Krew z nosa :D Papierosek Asumy (Ryder pozdawaim cię) dubinig i takich tam, najbardziej lubię Kakeshiego bo pod maską ma Maskę AHAHAHAHA a w pochewce na broń ksiąszkę :D ale jego prawdziwa tawarz jest cool, NIE POAKŻE jej nie chce psuć przyjemnosci jak na tym wam zależy google.pl w przeglądarkę i już, Rock Lee z Maito Gaiem, czy aby nie kojażyą te postacie wam się z Bruceem Lee :P, bardzo mroczna i fajna postać jest Itachi braciszek Sasuke, bynajmniej nie ukochany brrrr, Po kakseshim ulubioną postacią jest Iruka, co tu mówić on nieżle z naruto się dogaduje.

Czasem mi sie śni że jestem nową postacią w Naruto, i zostałem przycielony Matowi, a momi przjaciółmi z drużny są Rock Lee i Tenten, i to całkiem dobrze pasującej, Rock.L Walka Wręcz Tenten dystans ja Medyczna pomoc z Jutsusami Naruto.

PostNapisane: 6 cze 2008, 07:57 

Po pierwsze chyba chciałeś powiedzieć siedź cicho, a nie sieć cicho. Muszę zniszczyć Twoje marzenia, bo anima to nie jest anime (Anima, to jest kobiecy aspekt mężczyzny; ideał kobiety który istnieje w męskiej nieświadomości) - to występuję w psychologii analitycznej. Z tego co pamiętam gdzieś chyba występowało pojęcie animy, jako (psychiki? aspektu kobiety?) bezcielesnej... Ale za to nie dam sobie głowy uciąć.

Teraz nawiązując do wcześniejszej wypowiedzi - napisałeś że każda manga, anime jest super. Jesteś w stanie to zweryfikować? Na jakiej podstawie potrafisz wyciągnąć tak daleko idące wnioski że jesteś zaręczyć iż WSZYSTKIE produkcje są świetnej jakości? Pochwal się zatem bogatym doświadczeniem...

Sam Naruto widziałem parę razy, mangę też do jakiegoś momentu czytałem, ale nie wciągnęło mnie to jakoś szczególnie. Ot taki dobry serial, ale nic szczególnego - według mnie jakieś 7 może 7,5/10

Przy okazji nie jest to kulturalnie mówić do kogoś kto zwrócił uwagę, wypad...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2