MK napisał(a):
niech będzie:
-przeładowanie/animacje w czołgu,po wyjściu/wejściu od nowa ładowanie działa,obojętnie czy miałeś smoke czy he załadowane i tak ładuje ap
AFAIK to przez Python'a, jeśli ktoś potrafi napisać skrypt który będzie zapamiętywał załadowaną amunicje, mysle ze bedzie powitany z otwartymi rękoma przez devów.
MK napisał(a):
-damage z dupy wzięty,o ile wiem damage zadawany np.piechota vs piechota z np. tej samej broni jest zależny od odległości,z bliskiej to zwykle trafienie zabija i ok ale z dalekiej już powinno miej zabierać,może do piechoty to się pośrednio odnosi bo ma się tylko na sobie mundur ale do pojazdów jak najbardziej powinien byc taki "przelicznik odległości"
Taki "przelicznik odległości" jest w grze. Niestety nie jest on płynny jak np. w RO, a "skacze" co ileśtamset metrów. Myślę, że tu się znowu cudowny silnik kłania.
MK napisał(a):
-brak sensownie rozwiązanego systemy kiedy pojazd dostaje ma kreseczkę czy mniej i dalej jeździ i nic,mimo że się pali,w takiej sytuacji tylko ucieczka z pojazdu lub szybkie wyjście i naprawa powinna ratować załogę przez samoczynnym zniszczeniem pojazdu przez temp./ogień
Tutaj akurat się zgodzę, to powinno być dopracowane, chociaż np. taki PzII traci jedną gąsiennicę i mozesz jeździć tylko w kółko
MK napisał(a):
-samolot dostajacy bezpośrednie trafienie z działa 75mm,silnik się pali a samolot dalej leci,po chwili ogien gaśnie i nic..chyba powinna być natychmiastowa utrata mocy i pikowanie ku ziemi
a tak nie jest?
W samolotach, zawsze gdy mam te 3% HP tracę ciąg i lece na nagłe spotkanie z ziemią. Nigdy nie zgasł mi ogień. Zaznaczę tu że nie jestem alfą i omegą
ale po prostu nie widziałem jeszcze czegoś takiego.
EDIT:
MK napisał(a):
-nawet bezpośrednie trafienia z działa 75mm amunicją he nie nie robi samolotom,czasami nawet nie zalicza trafienia
robi i to najgorsze. Tylko trzeba trafić, a hitboxy w BF2 wcale do prostych nei należą...
MK napisał(a):
-przed chwilą trzy razy pociski z granta 75mm odbijały się od pzIII early z bliskiej odległości,podobnie jest z pzIV jedno trafienie w bok lub tył powinno go niszczyć a tak nie jest często,natomiast grant prawie zawsze jest niszczony jednym trafieniem z pzIV zwykłą amunicją
Ja nie czołgista, ale chyba temat osłabienia działa granta był już wykładany
Co innego jeśli to z bliskiej odległości... Z tego co pisał Lobo system obrażeń w czołgach ma jeszcze trochę bugów, w 2.15 mają być naprawione.