Teraz jest 27 lis 2024, 15:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Naruto
PostNapisane: 6 cze 2008, 10:35 

Panowie przestańcie się kłócić 8) manga, mandze jest nierówna:P tak samo jest z Anime. Są podzielone na różne kategorie wiekowe itp... Owszem sama animacja\rysunek są na miarę Oscara, ale to nie wszystko. Jest jeszcze coś ważniejszego...a mianowicie fabuła, treść merytoryczna.itd... Czytaliście\oglądaliście mangę\anime Appleseed, Ghost in the Shell, Akira itp...
Miałem na płytach prawie wszystkie odcinki Naruto, ale nie oglądałem, tak więc nie będę komentował. Co mnie odwiodło od oglądania ww. tytułu... to ilość odcinków :shock:

PostNapisane: 6 cze 2008, 12:47 

Dobrze prawi polać mu wódkI! Ghost in the Shell jest moim niekwestionowanym liderem odnośnie anime jak i w ogóle animacji. Appleseed nie widziałem, Akirę niestety tylko dawno temu miałem pod ręką, obecnie staram się dorwać ponownie.

Chociaż fantasy anime też jest świetne :) (Vide - Slayers aka Magiczni Wojownicy :] za niedługo ma wyjść 4 seria :D)

PostNapisane: 6 cze 2008, 15:54 
Moderator forum

Sporo jest jeszcze innych dobrych tytułów. Ninja scrolll, Princess Mononoke, Steamboy, Jin-Roh The Wolf Brigade... Długo by można. Seriale z racji swojego bardziej plebejskiego charakteru są zwykle bardziej "płaskie". Ale dobrze się przy nich wcina obiad ;).

PostNapisane: 6 cze 2008, 17:14 

Ja polecam Evangeliona ;)

PostNapisane: 6 cze 2008, 17:20 

Sorki za słowa wypad ale wkurzają mnie takie teksty typu "Pisze się Grandmother an nie Grandma" i bez żadnego wytłumaczenia , na innym forum takie posty są zaraz usuwane [forum o Anime]
Nie powinieneś kwestionować słów "Anime Manga The Best [czy jakoś tak] bo mnie się po prostu to bardzo podoba , jak na razie mam wszystkie Mangi pl o Naruto i naprawdę są suuper ...

Ale jak jesteś takim znawcą to ile odcinków Widziałeś jaką Mangę Czytałeś ?? [no i czego] :D

PostNapisane: 6 cze 2008, 21:00 

Nie twierdzę że anime/manga jest słabe/cienkie itd., tylko że nie jest trafione stwierdzenie że KAŻDA jest super. A co do tego co czytałem/oglądałem

Neon Genesis Evangelion, Eden, Akira, Ghost in the Shell, Gunsmith Cats, Armitage III, Ninja Scrolls (daaawno temu i teraz to już nie bardzo pamiętam), Dragon Ball, Slayers, Hellsing, Cowboy Bebop, kawałkami Fullmetal Alchemist, podobnie Berserk i Bleach, Record of Lodos War, Princess Mononoko, (niestety*) Siedmiu Samurajów, Soul Hunter, Oh My Goddess, Naruto, Vampire Hunter D, Legend of Lemnear, X Clamp i jeszcze parę tytułów których nie pomnę chwilowo...

(Poprawka 1- Jeszcze "Aż do nieba" bodaj

*- niestety ponieważ to mnie odrzucało przy każdej próbie obejrzenia... Dla mnie to była tragedia...

PostNapisane: 6 cze 2008, 22:08 

Chodzi Ci o Siedmiu Samurajów czy o Princes Mononoko ??
Tak właściwie obie produkcje nie były zbytnio udane , jak dla mnie ale jak się nudzi to nawet to da się oglądać :roll:
Powiedziałem Każda żeby uiścić to w jednym słowie a nie wypisywać wszystkich poklei
[a czo to Rozprawka ze "Każdy" nie można używać xD] :P
W tym stwierdzeniu oczywiście są wyjątki bo nie każda Manga jest udana ale liczą się chęci .

PostNapisane: 6 cze 2008, 22:34 

Siedmiu Samurajów było tragiczne. Princess Mononoko była niezłą produkcją.

PostNapisane: 7 cze 2008, 16:50 
Moderator forum

W rzeczy samej Princess Mononoke to jedna z lepszych rzeczy jakie oglądałem. Może nie do końca akceptowalna dla miłośników łubu-dubu, ale nie jest to dla mnie wyznacznik jakości.

PostNapisane: 7 cze 2008, 17:39 

seba18 napisał(a):
Ja polecam Evangeliona ;)

Ja też :P

[GCA] | www.goldencamels.com

PostNapisane: 7 cze 2008, 18:34 

Ja polecam "Great Teacher Onizuka". Anime naprawdę świetne a i momentami dało mi do myślenia :)
"Hellsinga" chyba każdy zna ;)
I taka mała 13-odcinkowa ciekawostka "Gunslinger girl" też mi sie podobało.
Podobno "Notatnik śmierci" (Death Note) jest tez niezły ale jeszcze nie oglądałem.

PostNapisane: 7 cze 2008, 19:32 

Zapomnialem faktycznie o GTO ;)
W sumie polecam tez malo odcinkowe serie typu Green Green, Onegai Teacher i Onegai Twins, Love Hina, nie sa to jakies wybitne produkcje i przewaznie to tylko komediowe ale zawsze przyjemnie sie oglada( pewnie, ktos napisze, ze dziecinne ale co z tego ;))

PostNapisane: 7 cze 2008, 20:40 
Moderator forum

Z krótkich serii to polecam Gantz. To nie jest ani wesołe ani lekkie. Ale moim zdaniem jedna z lepszych produkcji odcinkowych.

PostNapisane: 7 cze 2008, 22:16 

seba18 napisał(a):
pewnie, ktos napisze, ze dziecinne ale co z tego ;))

Czemu dziecinne :D Bardzo ciekawe serialiki :D
Hmm .. A zna ktoś może stronę gdzie Vampire hunter jest po polsku <napisy> , jakoś nie umiem znaleźć :oops:
i jeszcze dodam bardzo ciekawy serial Fullmetal Alchemist właśnie jestem w trakcie oglądania i jest dosyć wciągający
ObrazekObrazek

He He jeszcze była taka fajna bajka/serial czy jak zwał tak zwał
Chris Colorado :D :D :D :D ale niestety juss nie leci na Kartonie xD [do śmieci teraz z bajami z Cartoonu ] [nie wszystkie oczywiście]
Wie ktoś może gdzie idzie spotkać odcinki Online [pl] albo gdzie się da ściągnąć ??
:omg: i need help xD

Edit:
No właśnie żeby się nie czepiali , hmmm ale kto jak tu pisać mogą tylko fani xD
Tak serio to w topicu brakuje tylko możliwości podawania stronek do odcinków Online serialów więc chciałbym się zapytać czy regulamin takowej rzeczy nie zabrania bo można by to uznać za linki do innego forum czy jakoś tak .
A po polsku! !
Ktokolwiek z Adminów forum! +_+ Czy w tym topiku można zamieszczać linki do innych stron z Odcinkami Online danego Anime ??

Ostatnio edytowano 7 cze 2008, 22:37 przez Danexis, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 7 cze 2008, 22:21 

Musialem cos napisac, zeby sie nie czepiali, ze nie ogladam jakis innych wybitnych :P (chyba, nie rozumiem sam odpowiedzi swojej;])

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2