Teraz jest 26 lis 2024, 08:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 cze 2008, 13:37 

jozi02 napisał(a):
Ankieta wypadła trochę dziwnie, bardziej wyglądała jak by ludzi głosowali na mapy które po prostu lubią.

Map listy trzeba by przygotować trzy: dla liczby graczy w przedziałach 0-20, 20-40 i 40-64 (Idealnie by było jak by udało się wrzucić właśnie ten skrypt wrzucający odpowiednią map listę zależnie od ilości graczy, jak nie to więcej adminów którzy mogli by w odpowiednim momencie listę zmienić)

Ten skrypt co znalazłem zmienia rozmiar mapy, ale jest problem - nie wiem (bo nie miałem okazji przetestować) czy zmiana następuje w trakcie rundy, czy czeka do końca i ładuje następną jako większą/mniejszą oraz jak słusznie Daszek zauważył, przy zmianie mapy ludzie bardzo często wychodzą i może okazać się, że wyszło tak dużo, że mapa znów jest nieodpowiednia.
Ciężko mi będzie też siedzieć co wieczór w bf2cc, monitorować ile jest graczy i zmieniać maplistę w locie. Na ten moment powrzucane są tylko o wielkości 64.

[GCA] | www.goldencamels.com

PostNapisane: 11 cze 2008, 15:23 

Wczoraj grałem z 4 godziny i dopiero po 3 zaczęli się na dobre ludzie schodzic [40-50osob] ja myślę że przydało by się więcej adminów tak jak już mówiłem żeby jak czasem gramy 2v2 nie walczyć na kashan 64

PostNapisane: 11 cze 2008, 16:29 

Dziś po południu b. dużo osób wylatywało za idlowanie, dlatego zwiększyłem timer trzykrotnie, do 15 minut.

PostNapisane: 11 cze 2008, 19:26 

Zar2Roc napisał(a):
Dziś po południu b. dużo osób wylatywało za idlowanie, dlatego zwiększyłem timer trzykrotnie, do 15 minut.

co to jest to iddlowanie? :)
ja wczoraj jak wbijalem tez cos zauwazylem mianowicie po 1 min wywalilo mnie bo cos nie gralem. sytuacja byla taka, ze ladowala sie mapa wiec skorzystalem z chwilki i poszedlem pod prysznic, jak wrocilem to bylem juz na liscie serwerow... :/
moja sugestia jest taka zeby zwiekszyc ten limit do przynajmniej 5 min. jak wszyscy wiedza to jedna runda w pr trwa naprawde dlugo czasem wiec w przerwie niektorzy zalatwiają rozne sprawy, np .. głód itp ;) jak serwer jest dobry to caly czas zapchany, a takie wylatywanie za "nic" ( i doslownie Nic) moze irytowac. takie moje zdanie. reszta jest ok za wyjatkiem tego ze dziwnie niektorzy wczoraj dostawali kopa w glosowaniu (za duzo razy to bylo)
popieram tez mozliwosc glosowania graczy na mape !!!

PostNapisane: 11 cze 2008, 19:32 

Czas bez czynności, czyli nie ruszasz sie nie zdobywasz pkt.

PostNapisane: 11 cze 2008, 20:05 

Rzecz w tym michał, że było ustawione 5 min a ludzie już wcześniej wylatywali, teraz przy 15 min powinno być dobrze.

PostNapisane: 11 cze 2008, 21:35 

Zar2Roc napisał(a):
Rzecz w tym michał, że było ustawione 5 min a ludzie już wcześniej wylatywali, teraz przy 15 min powinno być dobrze.

w sumie nie wiem ile mnie nie bylo jak sie runda zaczela, ale jak wrocilem widzialem komunikat, ze cos 1 min (pewnie cos mi sie pomylilo czy jakos tak)
serwer sie robi coraz lepszy wiec :)
co do mapek to wg mnie powinny byc bardzo zroznicowane, tzn jak jest mapka gdzie biega sie po lesie tylko to juz nastepna powinna byc wg mnie ze smiglowcami, czolgami i wszystkim innym. i tak na zmiane (pisze to jako odczucia gracza o ksywie pan_michal - czasem jak gram 40min na jakiejs mapie gdzie sie biega za skladem itp, to mam nadzieje ze nastepna runda bedzie juz troche inna czyli np zatar czy cos innego, aby z tymi samymi ludzmi pobawic sie innym sprzetem)
ciekwe co reszta graczy sadzi ;)

PostNapisane: 11 cze 2008, 22:06 

Ja nie popieram zadnej mapy z vanilli

PostNapisane: 11 cze 2008, 22:45 

Gapis napisał(a):
Ja nie popieram zadnej mapy z vanilli

I tak zadecydowaliście w ankiecie. Mapy jakoś przemieszałem las - pustynia itd.

PostNapisane: 11 cze 2008, 23:15 

Cytuj:
I tak zadecydowaliście w ankiecie. Mapy jakoś przemieszałem las - pustynia itd.

Tylko, że z ankiety wynika, że mają być same mapki 64 :|

PostNapisane: 12 cze 2008, 13:49 

Ja myślę że Fools i sunset 16stka Obowiązkowo bo często siedzi tak 5-8osob na serverze i nie ma co robić

PostNapisane: 12 cze 2008, 19:43 

"PLay 4 Fun Camp" cheep holidays in Middle East by PL4FC - Taka mi nazwa do głowy dzisiaj przyszła :)

Uprzejmie proszę o zbanowanie koleżków z WNP, bo bardzo psują przyjemność gry. Znaleźli sobie serwer treningowy, gdzie mogą się wyżyć na graczach FFA. Jeżeli tak dalej będzie to ludzie się zniechęcą i nie będą tu zaglądali. Ewentualnie może jest możliowść stworzenia skryptu, ala team balance, który by przerzucał ich między składami, tak aby część grała przeciwko sobie. To powinno ich zniechęcić do takiego zachowania jakie prezentują w chwili obecnej. Wszelkie inne szykany tego klanu byłyby również mile widziane :). Takie jak możliwość dołączania do squadu tylko 3 lub 4 graczy tego klanu itp.

Apeluję również do wszystkich zainteresowanych pozbawienia rusków przyjemności zabierania dzieciom lizaków, aby poświęcili kilka minut dziennie i pogooglowali w poszukiwaniu skryptów, konfigów serwera i innych pomocnych bajerów. Dzięki temu Zar mógłby szybciej pozbyć się niechcianych rozrabiaków a my mieli byśmy serwer na wysokim poziomie.

Dziękuję za uwagę i do zobaczenia
mil3k

PostNapisane: 12 cze 2008, 20:17 

Jak ich zobaczę to będę przerzucał, a teraz szukam jakiegoś kursu pythona :P
Pisać na xfire jak coś potrzeba następnym razem, nie wyzywajcie ich.

PostNapisane: 13 cze 2008, 16:30 

Gramy dzisiaj o 19 albo o 20? Wlasnie skonczylem grac i jestem tak cenzura by Uapa jak wczoraj po meczu. Ci ludzie nie potrafia grac o tej godzinie, zupelnie.

wiec? ja jestem chetny na dzisiaj wieczor.

Obrazek

"Kelner, co ta mucha robi w mojej zupie?"
http://www.zabawa.xorg.pl/obrazki/mucha.php

PostNapisane: 13 cze 2008, 16:34 

Właśnie miałem wejść i zaproponować grę dziś wieczorem :P 20.00 może być jak dla mnie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2