Teraz jest 28 lis 2024, 18:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 274 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 cze 2008, 11:16 

Mi troszkę klanów brakuje. Fajnie by było do jakiegoś dołączyć. Zgodzę się jednak, że to co napisałeś przemawia za nie wprowadzaniem klanów.

Jedno mnie rozwaliło jak raz grałem na Oasis. Banda debili obróciła hummera do góry nogami. Po prostu wjechali na kamień koło bazy US aby go wywalić. Potem stali całą rundę i go naprawiali. Na końcu mieli wyniki około 6000. Niestety nie dało się przejąć nawet pierwszej bazy, bo kolesie zamiast walczyć woleli bić punkty :evil:

PostNapisane: 28 cze 2008, 13:18 

Nawet o tym pojawiły się filmiki na YouTube i sam byłem świadkiem takiego przebiegu wydarzeń.

Mam nadzieję, że DICE się tym zajmie. Niech usuną konta, których średnia ilość punktów wynosi ponad 1000 pkt po zakończeniu rundy... :twisted:

Nie raz już byłem świadkiem 2-3 gości z samego topu statystyk, którzy wyciągali po 2600 - 3000 pkt pod koniec rundy... :shock:

Możliwe, że patch niedługo wyjdzie. Osobście wyciągam maksymalnie ok. 250 pkt :oops:

PostNapisane: 28 cze 2008, 14:32 

Toniak.47 napisał(a):
Niech usuną konta, których średnia ilość punktów wynosi ponad 1000 pkt po zakończeniu rundy... :twisted:

:? Wczoraj nabiłem 982 pkt. a dziś ok 900 (normalnie grając). Mam dostać za to bana? Wystarczy reset ranka i odechce im się od nowa glitchować dla bezsensownych pkt.

PostNapisane: 28 cze 2008, 14:40 

Mi się raz udało coś ponad 600 punktów wykręcić. Nie wiem jak to zrobiłem. Po prostu kto się napatoczył pod lufę to ginął.

Też mam nadzieję, że EA coś z nimi zrobi. Ale pewnie jeszcze wygrają XBOX'a Elite za najlepsze wyniki w ten weekend :evil:

PostNapisane: 28 cze 2008, 20:00 

Eee chyba nikt się na to nie nabierze :/ Najgorsze jest to, że się nawet z tym nie chowają - glitchują w najlepsze w głównej bazie. Dziś trochę TK wpadło :D

PostNapisane: 30 cze 2008, 09:51 

Być moze to nie miejsce ale..

FragFX - porażka ani mycha ani pad - chce ktos to kupić???

Na padzie się strzelać nie da nie wiem jak wy sobie s tym radzićie - bijatyka, platformówka, rajdy OK ale fps no way, zamówiłem już tą przejściówkę do klawiatury jak przyjdzie to wrócę do fpsów na konsoli.

Na padzie jak przypadkiem jednego ubiłem to się cieszyłem jak dziecko.

Za to gorąco polecam jakąś grę w 1080p zajebioza tyle ze teraz 46 cali wydaje sie być mocno za małe.

PostNapisane: 30 cze 2008, 13:42 
Spamer!

dramich_wwa napisał(a):
Być moze to nie miejsce ale..

FragFX - porażka ani mycha ani pad - chce ktos to kupić???

Na padzie się strzelać nie da nie wiem jak wy sobie s tym radzićie - bijatyka, platformówka, rajdy OK ale fps no way, zamówiłem już tą przejściówkę do klawiatury jak przyjdzie to wrócę do fpsów na konsoli.

Na padzie jak przypadkiem jednego ubiłem to się cieszyłem jak dziecko.

Za to gorąco polecam jakąś grę w 1080p zajebioza tyle ze teraz 46 cali wydaje sie być mocno za małe.

Mowilem/pisalem ..., nie kupuj tego xD . Na padzie po paru dniach ogarnia mi sie bardzo milo, znaczy ogarnialo bo konsola sprzedana :) .
Dramich , ustaw sobie w opcje -> controls -> sensitive (jakos tak) + 2 niz jest defaultowo + zaznacz drugi [] (kwadracik) oraz jedno miejsce nizej weź TYPE 2 .
Od teraz bedziesz wymiatal piechotą ( szybciej sie przyzwyczaisz) oraz w HELI . BTW ludzie nie wiedza o zmianie typow sterowania do Heli i uwazaja je za g*wno :) . Teraz bedziesz w nim wymiatal ^^

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 30 cze 2008, 14:12 

Ludzie po 2 tyg gra się w fpp na padzie komfortowo - trzeba się tylko przyzwyczaić. A te wszystkie przejściówki podsumuję tak :lol:

PostNapisane: 30 cze 2008, 19:11 

Zresztą na podłączonej klawie i myszce na online się raczej nie pogra :) No chyba że w UT3, i to na dodatek na przeznaczonych do tego serwerach. Nieprzydatność pada do FPP to mit - wystarczy dobre micr0 :twisted:

PostNapisane: 30 cze 2008, 21:07 

blachor napisał(a):
Zresztą na podłączonej klawie i myszce na online się raczej nie pogra :) No chyba że w UT3, i to na dodatek na przeznaczonych do tego serwerach. Nieprzydatność pada do FPP to mit - wystarczy dobre micr0 :twisted:

Na klawiaturze i myszce sie nie pogra online?
Konsole i "specjalne serwery"?

Mógłby kolega rozwinąć swoje myśli? Urzekła mnie ta historia.... ;)

PostNapisane: 1 lip 2008, 16:20 

A co tu do wyjaśniania? :) A jak sobie wyobrażasz sytuację gdzie wszyscy grają uczciwie na padach i wbija klient z myszką i kosi wszystkich? Bodajże na PS3 tylko w UT3 jest dopuszczona możliwość grania online z klawą i myszką, po uprzednim ustaleniu tego przez hosta. Można grać w trybach: pady oraz pady + KiM.

PostNapisane: 1 lip 2008, 20:00 

blachor napisał(a):
A co tu do wyjaśniania? :) A jak sobie wyobrażasz sytuację gdzie wszyscy grają uczciwie na padach i wbija klient z myszką i kosi wszystkich? Bodajże na PS3 tylko w UT3 jest dopuszczona możliwość grania online z klawą i myszką, po uprzednim ustaleniu tego przez hosta. Można grać w trybach: pady oraz pady + KiM.

A mozesz mi pokazac gdzie w EULA CoD4, BF:BC, Frontlines czy innej gry na xbox'a jest napisane ze niedozwolone jest uzywanie czegokolwiek poza padem microsoftu?
A moze gdzies w warunkach gwarancji czy uzytkowania konsoli jest taki zapis?
IMO to jest zwykle, przepraszam za wyrazenie, pieprzenie ludzi ktorzy sie szczypia z kasa.
Jakos nigdzie w grach PCetowych nie widzialem zapisu "masz uzywac najtanszej klawiatury i myszki za 4.5 (z VAT!)" (a IMO roznica miedzy myszka za 10 zl a np. dobrze oprogramowana G5 jest kolosalna) wiec nie kumam czemu grajac na konsoli mam sobie utrudniac zabawe skoro nikt tego nie zabrania.
Zreszta wystarczy chwile pograc w COD4 zeby na replay'ach zobaczyc, ze 50-60% ludzi gra na klawiaturze+myszy (albo ma jakies genialne pady o super czulosci bo normalnie nie da sie uzyskac tak malego skoku kursora na padzie MS). Tyle ze to co w usa jest standardem to u nas jest "nowoscia" albo "droga ekstrawagancja" i trzeba ludzi ktorzy to maja sflamowac od cheaterow ktorzy nie przestrzegaja zasad fair play.

P.S. Nie gralem w UT3 na xboxie ale szczerze mowiac watpie zeby system xbox''a odroznial podpieta KiM od pada - to jest po prostu traslacja sygnalu i nie widze technicznej roznicy miedzy naciskieciem klawisza na klawiaturze od nacisniecia klawisza w padzie (po prostu jest zwarty albo nie). Zreszta przy podpietym xfps z klawiatury poruszasz sie po menu glownym xboxa tak samo jakbys to robil padem. Takie rozwiazanie o ktorym pisales widzialem tylko w Crisis ale to byla gra tylko na PC.

PostNapisane: 1 lip 2008, 22:15 

Ja nie mam Xboxa, tylko PS3. W Xie nie ma portów USB, więc tam trzeba sie nagimnastykować przejściówkami żeby podpiąć klawę, którą można się posługiwać tylko w dashu (chyba). Na PS3 jest o tyle łatwiej, że są porty USB i można sobie klawę i mychę podłączyć, ale i tak tylko niektóre gry je obsługują. A jest co odróżniać, bo na ten przykład, pad od PS3 ma motion sensor i przypisywanie kontrolera do określonego numeru, co można zrobić tylko za pomocą PS Button. I chyba coś podobnego jest w Xboxie.
Są też te różne bajery typu FragFX dla ambitnych po około 400zł, ale do mnie to nie przemawia. A z grą na klawiaturze i myszce w CoD4 się nie spotkałem o_O. Pokaż źródło...

PostNapisane: 1 lip 2008, 22:53 

blachor napisał(a):
W Xie nie ma portów USB, więc tam trzeba sie nagimnastykować przejściówkami żeby podpiąć klawę, którą można się posługiwać tylko w dashu (chyba)

xbox ma porty usb (2) ale to akurat nie ma znaczenia bo klawiatury nie podpinasz bezposrednio do portu usb tylko przez przejsciowke, ktora dziala tylko z padem (system wykrywa KiM oraz pada jako jedno urzadzenie oraz rejestruje je analogicznie jak w PS3)
dzieki temu mozna jednoczesnie np. ruszac sie padem a celowac tylko mysza albo sterowac ruchami postaci z klawiatury a celowac padem (masz na raz podlaczone i dzialajace rownolegle wszystko)
ewentualna konfiguracje (przypisanie np. ruchow lewego drazka do WSAD) robi sie na przejsciowce - mozna w niej zapisac chyba 8 konfiguracji w dowolny sposob (jedyna wada jest to, ze obsluguje tylko 3 klawisze myszy i nie obsluguje specjalnych funkcji jakie maja niektore klawiatury)
mozna tez podpiac zamiast pada xboxowego jakis pad od PS2 ktory ponoc uchodzi (opinie z roznych forum) za najlepszy

anyway - to jest po prostu normalne rozwiazanie dla coraz wiekszej grupy ludzi ktorzy nie sa fanbojami konsol tylko uzywaja ich ze wzgledu na gry wychodzace tylko na konsole albo rozbudowane opcje gry sieciowej jakie maja produkcje xboxowe (90% gierek supportuje multiplayera i "spod jednego klawisza" xboxlive znajduje Ci partnerow do gry dzieki czemu mozna sie dlugo bawic nawet mocno "srednimi" grami)

PostNapisane: 3 lip 2008, 21:59 

Co racja to racja na padzie da sie pograc chociasz to jest koszmar zeby ubic goscia to trzeba sie mocno na gimnastykowac paluchami, ale najlepsza jest klawiatura i myszka do tego typu gier ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 274 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2