Teraz jest 24 lis 2024, 06:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Wymagania moda
PostNapisane: 10 lip 2008, 00:43 

Witam. Jezeli taki temat juz byl to usunac :D Interesuje mnie jak bardzo w praktyce wymagania PR odstaja od tych, ktore ma BF2? Czy jest to taka sama przepasc, jak miedzy BF2 a Forgotten Hope? Czy moze jest nieco lepiej? Moj sprzet jest delikatnie mowiac sredni, a chcialbym wiedziec, czy chociaz ten modzik posmiga mi w miare dobrze. Pozdrawiam.

PostNapisane: 10 lip 2008, 00:53 

Mod ma troche wieksze nie wele wieksze niż bf2 ale na średnim sprzęcie spokojnie będzie ci chodzić sam mam średni sprzęcior więc nie masz się co martwić płynnie bez przycięć

PostNapisane: 10 lip 2008, 16:05 

Dzieki za odpowiedz, ale poniewaz ludzie roznie interpretuja sformulowanie "sredni", wiec moze troche je przyblize :)

Procek: Athlon 1800+ XP
Grafika: Radeon 9550 (128mb)
RAM: 1 GB DDR

Czy na takim posmiga w miare bezstresowo? W BF2 na odpowiednich ustawieniach dalo sie pograc.

PostNapisane: 10 lip 2008, 17:44 
Moderator forum

Na minimalnych ustawieniach powinieneś dać radę ;)

PostNapisane: 11 lip 2008, 16:07 

mialem takiego samego kompa tylko ze 768 ramu i gralem z rok. tylko na basrah przycinalo

PostNapisane: 11 lip 2008, 20:56 

Al Basrah jest troche niemiarodajne, na mojej maszynce (P4 3GHz, 1,5GB RAM, GF8600GT 256MB, a wiec sprzet o pare generacji lepszy niz wymagany do gry w BF2), ktora notabene sobie bez problemu radzi z Crysisem na wysokich detalach, ta mapka jest jeszcze "trawiona" przez dobre kilka minut po zaladowaniu, takze przez pierwsze 2-3 respawny zwykle gram jako cywil, bo jestem zbyt latwym celem. :)

Powiem tak - ja na moim sprzecie mam w wanilii wszystkie opcje wywindowane na maksa + FSAA 16xQ (ustawiony w sterownikach) i gra spokojnie ciagnie od 40 FPS w gore, w zaleznosci od tego ile sie dzieje (najwyzsza wartosc jaka widzialem to 200 na pustkowiu na Zatar Wetlands), ale w PR musialem zmniejszyc detale terenu do minimum, bo gra przycinala juz nawet na EJODzie. :roll: Wszystkie pozostale ustawienia mam dalej na maksa i ciesze sie FPS nie spadajacym ponizej 30. :)

PostNapisane: 13 lip 2008, 00:56 

Czyli jest w miare ok :D jak bo jak odpalilem FH2 na swoim kompie to to byla totalna masakra, chyba 2 fpsy na sekunde, nie pomogly nawet ustawienia na minimum :) Chcialem pograc w jakiegos fajnego moda wlasnie FH lub PR, bo vanilla jakos mnie juz srednio pociaga. Ot taka arcade'owka, a chcialbym cos bardziej realistycznego. Moze sie porwe na tego PR'a i sprawdze jak to pojdzie. Pzdr

Strefa czasowa: UTC + 2