Teraz jest 24 lis 2024, 07:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 lip 2008, 19:14 

Retro map pack też już nie jest dostępny. Próbowałem go dzisiaj ściągnąć "od producenta", ale zgłasza, że nie ma pliku. Pewnie już usunęli. Piszą zresztą, że ostatni raz był włączony pod koniec czerwca.

Mnie ciekawi, jakby się grało w PR na oryginalnych mapach z BF2. Tak się kiedyś grało w wersję 0.2 i było naprawdę fajnie. Wiadomo, że teraz wiele pozmieniano, ale i tak mógłby być to ciekawy eksperyment.

PostNapisane: 20 lip 2008, 19:49 

Trzeba by przerobić mapy, flagi z podstawki są za blisko i byłby problem z postawieniem rallypointa.

PostNapisane: 21 lip 2008, 07:54 

No to co z tego, żę byłby problem z rally? Przecież obecnie rally stawia się ze 200-300 m od "celu". Tymczasem stare mapy są tak małe, że żadne rally nie byłyby potrzebne. Co to jest przebiec 300m ;). Przypomnijcie sobie odległości w takim na przykład Strike at Karkand. Nawet w wersji "64" jest to to śmiesznie małe w porównaniu do tych kilometrowych dystansów w obecnych (nudnych) mapach. Nawet gdyby trzeba było za każdym razem biec z głównej bazy - to ledwo minutka "szybkim krokiem" i jesteś u celu.

PostNapisane: 21 lip 2008, 14:48 
Moderator forum

Nie wiem jak ty ale ja stawiam rally o wiele bliżej niż 200-300m :D

Mapki z podstawki?... jedyną szansą na to że zobaczysz jakąś w najbliższej przyszłości w PR jest wprowadzenie jakiejś wraz z nową frakcją robioną przez graczy.

Martin5_PL napisał(a):
Tak się kiedyś grało w wersję 0.2 i było naprawdę fajnie.

Grałeś w PR 0.2? Pytam z ciekawości bo ze wcześniejszego zdania (podanego poniżej) można wywnioskować że nie.

Martin5_PL napisał(a):
Mnie ciekawi, jakby się grało w PR na oryginalnych mapach z BF2.

...a skoro nie grałeś w PR 0.2 to skąd wiesz że "było naprawdę fajnie"?

Wiec jak to jest? Grałeś w PR 0.2 czy nie?

PostNapisane: 21 lip 2008, 15:03 

Grał, a teraz jest ciekawy jakby się grało teraz - w obecnym stadium rozwoju moda. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Sam pamiętam jeszcze 0.2 Nie bylo wtedy rally pointów, nie było requestowanych kitów i brytoli. A i tak grało się naprawdę fajnie. :D

PostNapisane: 21 lip 2008, 15:56 
Moderator forum

Fajnie się wtedy grało bo mieliście tylko wanilię jako punkt odniesienia :D

Ostatnio ściągnąłem sobie i zainstalowałem PR 0.32 z ciekawości i muszę powiedzieć że wygląda bardzo waniliowo, nie mógłbym grać dzisiaj w 0.32 wiedząc jak wygląda 0.75 :lol:

Pozdro ;)

PostNapisane: 21 lip 2008, 16:18 

Cytuj:
Mapki z podstawki?... jedyną szansą na to że zobaczysz jakąś w najbliższej przyszłości w PR jest wprowadzenie jakiejś wraz z nową frakcją robioną przez graczy.

Przerobiony karkand ma być u Izraelczyków przeciwko hamasowi (bodajże jako AAS)

PostNapisane: 21 lip 2008, 19:45 

imo do bani taki pomysl zeby grac na mapach z podstawki. juz widze jak sie bedzie na tym karkandzie biegalo po krawedziach mapy zeby jakos obejsc wroga.. do pra musza byc takie mapy zeby za kazdym razem jak chce sie obejsc wroga to idzie sie po przygotowanym terenie a nie gdzies poza mapa\ na krawedzi mapy. a z reszta nawet obecnie w prze sa takie mapy robione pod pra

PostNapisane: 23 lip 2008, 09:00 

^^ Pomysł może do bani, a może nie. Chciałbym się przekonać na własnej skórze. Przygotowanie takiego zestawu map przecież prawie nie wymaga pracy. Jeśli ktoś z Was ma bliskie stosunki z autorami PRa, to może podsunie im taki pomysł "na szybko". Wesja 0.8 jest już zapewne blisko premiery i jako bonus mogliby doczepić chociaż niektóre stare mapy. Ot tak - żeby łezka się w oku zakręciła... ;)

PostNapisane: 23 lip 2008, 09:12 

jozi02 napisał(a):
Przerobiony karkand ma być u Izraelczyków przeciwko hamasowi (bodajże jako AAS)

Fajnie. A czy wyjdzie to w wersji 0.8?

PostNapisane: 29 lip 2008, 20:30 

1- Nowe Duże mapy Sprawiają że PR ma sens Jeśli chciałbyś Realizm na Nierealistycznych i niewymiarowych mapach to zrób własnego moda Realistycznego inaczej...
dla mnie już Daqing Oilfields psuje grę i pół servera ucieka kiedy ta mapa się ładuje, co by było gdyby dali resztę map z podstawki...

Co do Izraelczyków Wszystko masz na Realitymod.com

PostNapisane: 29 lip 2008, 21:46 

Gapis napisał(a):
(...)
dla mnie już Daqing Oilfields psuje grę i pół servera ucieka kiedy ta mapa się ładuje, co by było gdyby dali resztę map z podstawki...

Ta druga połowa być może miałaby jakąś przyjemność. Czym ryzykują dodając oryginalne mapy do wersji 0.8? Tylko tym, że -być może - ludzie by je stosowali. W najgorszym razie będzie tak, jak obecnie - połowa map jest praktycznie nieużywana, a ci, którzy nie lubią Kashana i lasów - nie mają żadnego wyboru. Zresztą spadająca w oczach popularność moda sama dowodzi, że PILNIE trzeba tchnąć w grę coś ożywczego.

PostNapisane: 29 lip 2008, 22:36 

Instalka ważyła by kilkaset mega więcej co już było by problemem. Większość map i tak nie była by grana. Obecnie grane są wszystkie mapki oprócz tych, które wywalają serwer (no i HoH :)). Spadania popularności moda również nie zauważyłem (ba! zaczęła się pojawiać spora liczba nowych serwerów)

PostNapisane: 29 lip 2008, 23:54 
Moderator forum

Martin5_PL napisał(a):
Zresztą spadająca w oczach popularność moda sama dowodzi, że PILNIE trzeba tchnąć w grę coś ożywczego.

:lol:

Masz prawo do wygłaszania skrajnie subiektywnych opinii :D

PostNapisane: 30 lip 2008, 00:38 

Jak sama nazwa mówi mod modyfikacja nigdy nie będzie miała tylu wielbicieli co podstawka,,,a co do liczby ludzi to mnie to w sumie mało obchodzi i z resztą tak nie jest :? bo wystarczy że będą w nią grali ludzie na jednym serwerze którzy mają pojęcie o grze. Amen

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2