Teraz jest 16 sty 2025, 08:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2007, 10:07 

wiem, że w CS-ie można z AWM nawet 3 ustrzelić :D
raz na sparingu mi sie udalo ;]

"Sua sponte!"

Tytuł: Re: SNIPER
PostNapisane: 31 sie 2007, 12:11 

matlo napisał(a):
Witam
Może mi ktoś wytłumaczyć jak działa snajperka w BF2 nigdy nie moge trafić w kogoś a jak trafię to muszę 3 strzały oddać aby padł.
Grałem już w wiele gier ale taką snajperkę spotkałem tylko w BF2 i ArmedAssault (porażka)
Z góry dzięki

Jak ci się nie podoba sniperka w BF2 to sprobuj coś trafić ta z BF2142 :lol:
Z trafianiem w leb w BF2 nie mam najmniejszego problemu za to w BF 2142 moge trafic co najwyzej goliata :wink: Pewnie ze sa bajery do odblokowania jakies stabilizatory grubery czy cos tam, ale wkurza mnie ich wlaczanie i takie tam wole sniperke w BF2 1-shot 1-hit.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2007, 22:17 

Jak mawiał mój profesor:
dysleksja polega na niechodzeniu na lekcję, przez co wyrasta się na debila tyle off topu

W WP nie ma funkcji snajper, to jest po prostu strzelec wyborowy, są różni jak różne stanowiska zajmują, któryś strzela na poziomie plutonu a ktoś jest w oddziałach specjalnych i ma obserwatora.
Śmieszą mnie ci snajperzy ( używam tej nazwy bo jest krótsza i wszyscy wiedzą o co chodzi :wink: ) co siedzą zawsze w tych samych miejscach lub tam ciągle wracają, po oddani strzału, celnego lub nie, snajper powinien ( jeśli sytuacja pozwala) opuścić stanowisko, inaczej może zostać wykryty. Polecam książki Marka Czerwińskiego.

Podaliście tu bardzo cenne w grze rady, na pewno skorzystam

Września pozdrawia Śrem :D

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2007, 02:10 

pyra75.pl napisał(a):
Września pozdrawia Śrem :D

Dziękuję i wzajemnie :D

apropos strzelania do pilotów ;)
miałem kiedyś jedną rundkę na Sharqi Peninsula cztery razy zdjąłem pilota Mi-28 wraz ze strzelcem :twisted: . Dopiero za trzecim razem zorientował się że leżę na żurawiu :lol:
dobra stara miejscówka dla "snajpera" tak stara że niektórzy rzadko tam spoglądają jak dostaną kulkę ;)

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2007, 21:53 

Żuraw to na tyle fajna zabawka, że jeśli nawet jakaś snajper lamka tam spojrzy to i tak może nie mieć skilla żeby cię z niego sprzątnąć :P
Ja tam i tak wole klapnąć za anteną satelitarną na np Gulf of Oman :P Jeśli wróg jest na w okolicach 11-1 godziny to raczej cię nie zdejmie :P

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2007, 19:37 

ERYX to najlepsza snajperka.. jak zle przycelujesz, to zawsze mozesz skorygowac lot pocisku :lol:

PostNapisane: 30 cze 2008, 00:00 

carwood_lipton_pl tu masz temat, jakbyś miał problemy ze strzelaniem.

PostNapisane: 4 lip 2008, 09:53 

To takie pytanko ode mnie:
Na pewno jest bullet drop.
A co z prędkością pocisku? Im dalej jest ruchomy cel, tym bardziej "w przód" od niego muszę strzelać, czy brać pod uwagę tylko ping?

PostNapisane: 4 lip 2008, 10:16 

kukasek napisał(a):
To takie pytanko ode mnie:
Na pewno jest bullet drop.
A co z prędkością pocisku? Im dalej jest ruchomy cel, tym bardziej "w przód" od niego muszę strzelać, czy brać pod uwagę tylko ping?

Bullet drop jakiś tam jest, niewielki...ale jest. A z tym strzelaniem "z wyprzedzeniem" to jest różnie. Czasami strzelisz kolesiowi za plecy i też go zabijesz.Bf2 rządzi się swoimi prawami. Branie poprawek na ping jest jak najbardziej wskazane.

PostNapisane: 4 lip 2008, 16:04 

Bullet drop, jeśli dobrze kojarzę, jest różny dla każdej kamperki. I tak chyba L96A1 będzie mieć mniejszy bulletdrop niż SVD. Co do strzelania przed cel to naturalnie takie coś trzeba brać pod uwagę a zwłaszcza celując do pojazdów w ruchu. Jeśli będziesz grał często na jednym i tym samym serwerze gdzie ping jest stały to ta poprawka wejdzie ci w krew.

PostNapisane: 27 lip 2008, 11:14 

Ja lubię grać w bf2 snipim, czy jak wolicie strzelcem wyborowym, fakt że wtedy zdobywam mniej pkts albo jestem mięsem armatnim, ale lubię te chowanie się przemieszczanie po cichu i uczenie się ściągać ludzi, według mnie zabicie kogoś snipim z dużej odległości daje więcej radości niż strzelanie choćby komandosem...
Oglądając filmiki na necie to jestem lamer jeśli chodzi o grę snajpem, ale gra nim uczy cierpliwości i trzymanie nerwów na wodzy... fakt do snajpera trza mieć dobre łącze ping powyżej 35ms już jest średni do gry... A co do samej celności i reali gry, ogólnie bf2 jest mało realny jak dla mnie ale tu sie liczy grywalność, co do porównania, niedawno dostałem COD4 i tam grałem snipim, i co mogę powiedzieć bardzo podoba mi się że jak celujemy to luneta tam się rusza co dodaje realności, należy wstrzymać oddech i celować, po chwili brak tchu i broń nam tańczy... fajna sprawa bo tak jak mówię daje realność której nie ma w bf2 gdzie możemy wycelowani leżeć choćby cały dzień, natomiast w bf2 wedlug mnie lepiej zrobiona jest celność trzeba się bardziej postarać i wycelować by kogoś zabić za 1 strzałem w codzie4 to dość proste...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 2