Teraz jest 27 lis 2024, 18:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 lip 2008, 02:30 

Witam. Tysiące tematów widziałem z tym problemem. Mój jest taki:

Wczoraj kupiłem grę. To jest Battlefield DELUXE EDITION. Po zainstalowaniu gry próbuję odpalić BF2, 3 sek czarny ekran i wywala szybko do windowsa. Mój komp spełnia wymagania w 100% (Dual core, 7300GT Palit DDR3 256MB, Zasilka 400Watt) . Próbowałem:
Wywalić te intro.
Z podstawowej wersji gry Patchowałem na 1.3 chyba.
Zmienianie częstotliwości.

Ściągam teraz patcha 1.41 po raz... 4? Żaden mi nie działał. Lecz przed chwilką przeczytałem, że muszę z CHWILKĘ poczekać. Jeśli chodzi o stery, to są (chyba, lecz 2 miesiące temu instalowałem new) nowe. Powiem jeszcze, że na starszym kompie co grę trochę mi ścinało. Wtedy to był pirat. Ale gra była tak zaje..... że musiałem mieć oryginałke. I tak po 1,5 roku kupiłem tą grę :D . Czekam teraz na jakąś pomoc od was... . Proszę was bardzo nie mówić, że BYŁO TOKICH TEMATÓW DUŻO bo wiem o tym. Lecz w każdym komp był słaby, albo troszeczkę tam czasami odpalał. To ja mówię wam wszystkim dobranoc :) Pozdro.

PostNapisane: 30 lip 2008, 08:22 

Zanim instalka patcha 1.41 się odpali, musisz poczekać ok. 5 min (zależy od prędkości dysku-patch kopiuje ok. 600MB do TEMP na dysk systemowy) więc nie potrzebnie ściągasz go kolejny raz. Wejdź w "My Documents\Battlefield 2\Profiles\0001\", otwórz Notatnikiem plik video.con i zmień w linijce:
"VideoSettings.setResolution 1024x768@85Hz"
Prędkość odświeżania na 60Hz

PostNapisane: 30 lip 2008, 09:31 

Dzięki za zainteresowanie, lecz nie mam tam żadnego 0001. Gdy wchodzę do profiles mam:

BattleCommoDefaultUserSettings.con
Global.con
Audio.con
Profile.con

PostNapisane: 30 lip 2008, 10:05 

Aha, jeszcze nie założyłeś profilu... Spróbuj zainstalować patcha, bo sprzęt (jeżeli jest sprawny) nie powinien mieć problemów z BFem. Może coś ze sterami do grafiki, ściągnij i zainstaluj najnowsze.

PostNapisane: 30 lip 2008, 11:49 

Zapomniałem powiedzieć. Patch zainstalowany (14.1 czy jak tam) . Jak mogłem założyć profil jak mi nie odpala BF w ogóle? ;/

EDIT:
Problem rozwiązany :)

Sposób -
Jest to najprawdopodobniej wina sterów. Ściągasz najnowsze stery do swojej karty graficznej. Odinstalowujesz stare z Dodaj/Usuń programy (np. Stery nVidi to Nvidia Drivers) . Gdy usuniesz robi się automatyczny restart. Czekamy na załadowanie windowsa. Odpalamy instalkę nowych sterów. Po udanej instalacji nie zmieniamy CZĘSTOTLIWOŚCI ekranu. Odpalamy grę i tam zmieniamy sobie ustawienia np. 1280x1204 @ 75 Mhz . Dobrze by było @ 80-85 . Tym sposobem odpaliłem Battlefield 2 Deluxe Edition !

PostNapisane: 3 sie 2008, 18:29 

O dzięki za pomoc już wiem jak to trzeba będzie u kumpla odpalić :)

Strefa czasowa: UTC + 2