Buldog08 napisał(a):
Dzięki za informacje. Jakie programy bym potrzebował na serwerze. I czy mógłby być rankingowy jeżeli wyłączył bym własny ostrzał? Ile będzie kosztować uczynienie go rankingowym? Na własnym serwie mogę mieć ile chcę slotów?
Witaj!
W zależności na jakim systemie operacyjnym byś stawiał serwer, to takiego potrzebujesz. Po drugie potrzebował byś plików rankingowego serwera na danego OS'a, które daje EA. Musisz także potrzebować czegoś w rodzaju numeru serwera rankingowego (również daje EA). Jeżeli chcesz łatwiej administrowac serwerem to musisz wgrać i skonfigurowac na serwerze demona (program do administracji serwerem).
http://www.bf2cc.comSerwer mozesz ustawić do 64 slotów.
Tak możesz wyłączyć własny ostrzał i mieć ranking.
W praktyce niestety EA nie wysyła plików rankingowych osobom prywatnym. Musiał byś mieć firmę hosującą serwery do gier i musiałbyś podpisac umowe z EA.
Warto dodać, że za ranking płaci sie EA. Wystarczy spojrzeć na cenniki serwerów BF2 ranked i unranked.
Konkludując:
Łatwiej, taniej i prościej postawić serwer na jakiegoś moda (np. AIX). Mozesz tagle zgłosić się i uzyskać pliki serwerowe do bardziej popularnych modów (np. Project Reality).
Jak byś miał jakies pytania w sprawie konfiguracji serwera to pisz do mnie na gg.