Mi większość zmian się podoba... gdyż rozumiem założenia dev... jedyne co mnie może denerwować to znikanie RP i limitowane kity.
-Sprint- IMO bardziej realistyczne... owszem o ile normalny człowiek jest w stanie przebiec sprintem 200m bez jakiegoś większego problemu tyle 50m dla wojaka wypakowanego granatami, amunicją i trzymającego w łapach broń jest dla mnie realistyczne... ponadto teraz ludzie bardziej to oszczędzają = nie biegają jak szaleni po mapie a używają tylko gdy są pod ostrzałem, dla mnie to plus (Jako SL zauważyłem iż kiedy tak się nie biega łatwiej również utrzymać skład w "kupie").
-2s celowanie scope'm- również plus, może nie jest to zabieg realistyczny ale wnosi dużo dobrego do game play'u. Teraz luneta jest dobra ale tylko na dalsze dystanse w walce w zwarciu poprzez długi czas celowania jest praktycznie bezużyteczna... tak też jest w realu choć powody są nieco inne... Teraz widzę więcej osób ozywających broni z iron sight'em dzięki czemu zarówno ci ze scope jak i ci z iron'ami mają rację bytu. Jedyne co bym chciał to 2 wersje oficera z scop'em i bez bo jako SL szczególnie ma Mutarrach wolałbym czasami mieć iron'a
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
. No ale cóż zawsze jest gnat...
-Animacje- Zarówno dłuższy czas przeładownia jak i pozorne "ruchy głowy" mi się podobają... teraz gra w ogóle nie wygląda jak vanilia. Czas przeładowani natomiast powoduje iż o wiele ważniejsze stało się kontrolowanie amunicji w magazynku gdyż podczas walki na zmianę owego nie ma po prostu czasu, przy czym nie jest to wcale nierealistyczne bo wyjęcie magazynka z ładownicy wraz z czasem przeładowania broni jest IMO odpowiednio długie w stosunku do reala...
-Brak C4 u eng- przyznajmy szczerze..l. teraz po prostu nie jest potrzebne... ciachasz nożem radio w FB i po nim. C4 natomiast często było wykorzystywane w sposób w jaki raczej w realu się tego nie robi chyba że mowa o terrorystach samobójcach (a ci mają swoje IED'y). Teraz C4 ma Spec Ops którego to zadaniem jest właśnie rozwalanie assestu przeciwnika za liniami wroga, klasa ta jako jedyna z C4 zyskała teraz większą rację bytu niż to że ma fajny karabinek itp. teraz ENG jest do otwierania bram, stawiania min, rozbrajania ich i naprawy pojazdów/assestu i tak właśnie IMO to powinno wyglądać... nie powinien on robić zazwyczaj samobójczych bombowych najazdów na APC itp.
Na razie tyle :]