Teraz jest 24 lis 2024, 00:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 wrz 2008, 16:50 
Spamer!

:D
Właśnie tego posta pisze z Google Chromea. Przegladarka jak na wersje beta jest rewelacyjna. Zważywszy na to, że to jej debiut. Ciekawy wygląd, maksymalnie minimalistyczny! Tylko 5 guziczków i pasek adresu, ale mimo to mam nadzieje, że beda skiny. Nie wiem czy Chrome zblizy się do FF i Opery, bo Google to wielki koncern, a Opera to Opera i tylko Opera. Mimo to pouzywam troche tej przeglądarki.
Fajna też jest strona główna, a te kary są świetne. Przeglądarka płynna i szybsza od FF. Pewnie dlatego, że ma mało funkcji wbudowanych i kosztuje mniej pamieci operacyjnej niz Opera. Nie wiem jak z bezpieczenstwem.
Własnie czegos takiego było mi potrzeba. Hybryda FF i Opery made in Google.

Na plus:
-szybkosc
-MEGA ZAJEFAJNE KARTY! Tu się chowa i Opera i FF.
-Słownik ort. dla niekumatych.

Na minus:
-wyglad mimo wszystko
-brak skinow i pluginow, ale to sie mysle zmieni.

TUTAJ możecie przeczytać recenzje Chromea by TVN24
Google Chrome mozecie scignąc z tego linka -> I lOv3 cHr0m b1a bla^^ (tak jak piszą "pr0") :D

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 3 wrz 2008, 17:06 
Redaktor Battlefield.pl

Jasne, dostarczajcie jeszcze więcej informacji góglowi o tym, na jakie strony wchodzicie i czego szukacie :D
/ fail

\/ FF obsługuje gesty, wystarczy zainstalować wtyczkę, to żadna tajemnica że 'goły' FF jest do kitu :P

I'm as cold as the cold wind blows

Ostatnio edytowano 3 wrz 2008, 18:16 przez _Dominiko_PL, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 wrz 2008, 18:03 

Ja tam zostaje przy Operze, bo przyzwyczaiłem się do gestów myszą, a żadna inna przeglądarka tego nie obsługuje.

PS.
Blizzard_ napisał(a):
I lOv3 cHr0m b1a bla^^[/url] (tak jak piszą "pr0") :D

Chyba pr0 pokemony...

PostNapisane: 3 wrz 2008, 18:46 

FF 3 rządzi ... szybki ładny dużo dodatków (w tym gesty) i wogóle wydajny fajny ect ;p FF RULZ !!

http://spoxter.mybrute.com

PostNapisane: 3 wrz 2008, 18:58 
Spamer!

PaulPL11 napisał(a):
Ja tam zostaje przy Operze, bo przyzwyczaiłem się do gestów myszą, a żadna inna przeglądarka tego nie obsługuje.

PS.
Blizzard_ napisał(a):
I lOv3 cHr0m b1a bla^^[/url] (tak jak piszą "pr0") :D

Chyba pr0 pokemony...

Nie wiedzialem czy wpisac "pr0" czy "pokemony" :)

Jeszcze 2 sprawy.

Jedna, to że każda zakładka jest osobnym procesem, jakby osobną aplikacją, więc jeśli któraś się spieprzy, to reszta działa normalnie.

Druga, to oczywiście tryb incognito. Mega przydatna rzecz. Nic nie jest wysyłane z komputera (tryb tylko do oczytu), do tego na dysku nie pozostaje żaden ślad po wizycie, wszystkie ciasteczka są od razu po zamknięciu karty usuwane. Jeśli ktoś zwraca uwagę na to, co ogląda w necie, to jest tego niezastąpiony bajer.

;)

kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 3 wrz 2008, 19:00 

Cytuj:
:shock:
Firefox w wersji 1 już to obsługiwał za pomocą wtyczki mouse gestures.

PostNapisane: 3 wrz 2008, 19:25 

IE7 z IE pro tez obsluguje gesty reka. :D Mam IE mam wszystko to co FF i Opera i jest gitara :D

PostNapisane: 3 wrz 2008, 19:27 
Redaktor Battlefield.pl

Spoxter napisał(a):
FF 3 rządzi ... szybki ładny dużo dodatków (w tym gesty) i wogóle wydajny fajny ect ;p FF RULZ !!

ładny?????? :shock: Plz powiedz jakiego motywu używasz bo ja zmarnowałem godzinę na znalezienie czegokolwiek co nie wygląda obleśnie i nie udało się...

PostNapisane: 3 wrz 2008, 19:48 
Spamer!

_Dominiko_PL napisał(a):
Spoxter napisał(a):

ładny?????? :shock: Plz powiedz jakiego motywu używasz bo ja zmarnowałem godzinę na znalezienie czegokolwiek co nie wygląda obleśnie i nie udało się...

Pewnie ma Viste, FF3 ma nie wiem jak to nazwa "otoczkę" taka jaką ma sytem. Na Viscie jest polprzezroczysto, a na XP niebiesko.

PostNapisane: 3 wrz 2008, 20:17 

"Niejaki Aviv Raff, kilka godzin po udostępnieniu pliku instalacyjnego wykrył pierwszą lukę w zabezpieczeniach aplikacji, pozwalającą na uruchomienie dowolnego kodu bez wiedzy użytkownika.
Błąd w zabezpieczeniach Google Chrome dotyczy archiwów Javy - plików o rozszerzeniu JAR. Swoje podłoże ma on w silniku zastosowanym w aplikacji, oraz Javie. Po otworzeniu niebezpiecznego archiwum automatycznie uruchamiany jest dowolny plik wykonywalny. Wszystko odbywa się bez wiedzy użytkownika"
"Nowy explolit wykorzystuje technologię uruchamiania stron w osobnych procesach oferowaną przez Google Chrome do zawieszania całej przeglądarki. Rishi Narang odkrył ten błąd w Google Chrome Browser 0.2.149.27 pracującym na systemie Windows XP Professional SP3. Luka na szczęście tym razem nie jest tak poważna jak w przypadku uruchamiania plików o rozszerzeniu JAR bez wiedzy użytkownika. W chwili obecnej można przypuszczać tylko, że tego typu błędów jest znacznie więcej i będą one wyciekać z dnia na dzień".

PostNapisane: 3 wrz 2008, 20:47 

xD odpowiedzi chyba ci udzielono 2 posty Up xDD Vista robi swoje ... i niewiem co ludzie narzekają na nią ale naprawde dobra jest ;P (nie uzywam zadnych wyglądów do FF oprócz standartowego XD

http://spoxter.mybrute.com

PostNapisane: 3 wrz 2008, 22:21 

oj tam mi wystarczy ff jakis tam stary nie zamienie go na nic innego ;d

PostNapisane: 4 wrz 2008, 20:19 
Redaktor Battlefield.pl

gógiel chrom FTW
Cytuj:
Twórcy aplikacji rezerwują sobie prawo do automatycznego pobierania i instalowania uaktualnień do Chrome, pozwalasz też Google na użycie twoich dzieł w celu wypromowania usług korporacji (zrzuty ekranu). Nie wiadomo też, jak będzie wyglądała kwestia reklam - nie należy się jednak spodziewać, że firma pozwoli użytkownikom na wycinanie ogłoszeń.

idg.pl

http://news.cnet.com/8301-17939_109-10030522-2.html

EDIT: ok, trochę ją zmienili teraz ale i tak wolę FF3 / IE8b2

Ostatnio edytowano 9 wrz 2008, 18:57 przez _Dominiko_PL, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 8 wrz 2008, 17:00 

http://www.gram.pl/news_8gzfJOe7_O_skan ... kilka.html

Google gratulujemy Chrome (i współczujemy tym co go używają) :mrgreen:

PostNapisane: 11 wrz 2008, 19:13 

Dla Linuxa Swiftweasel, szybsza i bardziej wydajna wersja firefoxa. Głównie dlatego, że Konqueror jest do d... i działa tylko na KDE.
Dla Windowsa Firefox, ale tylko gdy używamy skórek i pluginów - to jest jego moc, w innym wypadku nie ma to sensu. Lepiej znaleźć coś bardziej minimalnego (ja się nie orientuję :? )
Na Maka... Chyba Safari, za minimalizm, szybkość, natywność i wydajność. Jednak tak naprawdę to okrojony firefox... Warto postawić na pół-safari pół-FF, czyli Camino. Albo spróbować japońskiej Shiira - "better and more useful than Safari" :D Przynajmniej w założeniu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2