Teraz jest 6 wrz 2025, 05:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 11:07 

nie chce mi sie czytac 4 stron postow ale jak doszliscie do wniosku ze cod ma zacofany multiplay ?
hmm gram juz w ta giere 2 tygodnie i jak narazie nie znalazlem zadnego buga, pozatym jest swietnie dopracowana graficznie (pod wzgledem szczegolowosci, a takze optymalizacji kodu.. chodzi mi nawet lepiej jak bf)

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 11:45 

Call Of Duty to wspaniała gra w single (multi nie grałem), niesamowity klimat wojny, doskonałe efekty wizualne i dźwiękowe, bardzo dobry engine graficzny, naprawdę nie ma czego się przyczepić. Przeszedłem już 2/3 gry i jest miodzio. Nie można jednak porównywać tego produktu do BF-a bo to zupełnie różne gry. Battlefield jeszcze długo będzie rządził swoim multiplayerem.

Call Of Duty polecam każdemu kto lubi dobre shotery FPP, wypasioną grafikę i efekty dźwiękowe połączone z super klimatem II wojny światowej.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 13:18 

kelt napisał(a):
nie chce mi sie czytac 4 stron postow ale jak doszliscie do wniosku ze cod ma zacofany multiplay ?
hmm gram juz w ta giere 2 tygodnie i jak narazie nie znalazlem zadnego buga.

nagminny bunnyhopping, nikt nie uzywa kar98, bo i po co, kupa map gdzie majac snajperke jestes "bogiem" i nic dziwnego, ze wtedy 90% ludzi to snajpy, co za "wspaniala' gra. rozgrywka typu s&d i retrival to tylko tlo, bo chodzi wylacznie o to kto ma wiecej fragow, czyli zwykly tdm w innym ubranku itd... po prostu nic nowego, ot kolejna glupia nawalanka.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 13:24 

zgadzam się zprzedmówcą...single jest dobry..ale multi..zbyt schematyczny(bliżniaczy do mohaa)..brak sprzętu ciężkiego...nie da się tego do beefa porównać..

PS co do vietnamu..to nie cieszył bym się za bardzo jeszcze...zobaczymy co z tego wynknie...mogą być takie wymagania że szok...albo co innego niedopracowane(engine,multi)...jeżeli będzie to dodatek..to jeszcze ujdzie...ale jak nowa gra to czy zrobią tak samo miodną jak BF1942???oby... :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 13:26 

COD zawiodlo mnie na calej linii, zwykla siekanka z lepsza grafika od MOHAA, poziomy trudnosci roznia sie iloscia apteczek, kolesi kosi sie z kilometra z MP40 (gdzie realizm o ktorym to sie tyle naczytalem?), klimat wojny zostaje zmacony seryjny zabijanie niemcow, oficerowie z MP40 :shock: , moze i tak bylo, a pepesza czemu luski leca na bok, przecierz powinny walic do gory, a jesli chcecie realizmu to polecam H&D 2. Jednym slowem kolejna sieczka w stylu Quake, czy MOHAA.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2003, 16:44 
Moderator forum

marcinek napisał(a):
a jesli chcecie realizmu to polecam H&D 2. Jednym slowem kolejna sieczka w stylu Quake, czy MOHAA.

Pograłem ponownie, mając nadzieję, że tym razem zmienie zdanie.
Jako single bez zmian, udało im się. Jako MP... hmn.
Sądziłem, że gra "przemówi do mnie".
Pograłem na kilku niemieckich serwerach. Niestety ... nie zmienię zdania.
Wychowany na sadze Medal of Honor niczym nowym poza świetną oprawą audio-wizualną mnie nie zaskoczono.

Kolejna, typowa "nawalanka" WWII w schemacie FPP, i szybkie nakrywanie się "nogami" do walących z kilometra snajperów.

Dobra do chwilowego oderwania się od rzeczywistości, pokosić, poskillować i na bok.

Co do H&D 2. Mam większe nadzieje.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2003, 18:46 

taki mały off topic informacyjny:
cytat ze strony TPSA:
"Od 15 listopada osoby, które zamówią Neostradę, zapłacą za zestaw instalacyjny tylko 99 zł brutto, a dodatkowo otrzymają jeden z prezentów do wyboru: kamerę internetową lub grę multimedialną.
Kamera internetowa Labtec umożliwia korzystanie z video chatów, telekonferencje oraz wykonywanie cyfrowych zdjęć i własnych filmów, które można wysyłać w cyberprzestrzeń za pośrednictwem programu WPKontakt, dostępnego bezpłatnie na stronach serwisu http://www.neostrada.pl. Drugi prezent to polska premiera światowego hitu – gra „Call of Duty”. Dla fanów sieciowej rozrywki w Internecie Telekomunikacja Polska przygotowała 2 serwery gier. Dostęp do nich mają wyłącznie użytkownicy Neostrady."

Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2003, 20:04 

Zagrałem w tego COD'a - i powiem wam że nie na długo powstrzymał mnie przed graniem w BF'a. Strzelanka na jeden raz jak dobrze że Bóg stworzył piraty bo bym takie g. kupił (nie słuchajcie fałszywych proroków). Prawdziwy BF' owiec stwierdzi szybko, że autorzy COD'a mogli się bardziej postarać. Schematyzm - zbyt mocno przypomina MOH'a. Ech nie chce mi sie pisać...

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2003, 02:54 
Oldboy Battlefield.pl

bang bang... troll worning :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2003, 07:02 
Moderator forum

Okota napisał(a):
bang bang... troll worning :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Warning chyba...

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2003, 07:25 

Eee tam Xena :P :P
- masz z rańca halucynacje,sieknij kafke i przeczytaj raz jeszcze :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2003, 04:58 

Spodziewałem się takiej reakcji weteranów/oddanych fanów BF'a :lol: Bić CoD czy poprostu splunąć obok niego? eeee - pany,co tu w ogóle porównywać - równie dobrze można by debate zrobić na temat " Co lepsze? DAY OF DEFEAT czy BATTLEFIELD 1942? ",ale to poprostu bezsens - CoD a BF to dwie różne bajki,i każda swój urok ma - CoD uważam,że jest znakomity pod względem SP,a BF tylko i wyłącznie MP - i teraz pewnie ktoś napisze " To chyba jasne durniu - przecież BF od początku był stworzony do MP" - a ja odpowiadam - a CoD głównie do SP... a MP ma być poprostu takim "FUN DoDATKIEM" który nie ma broń boże stac się głównym trybem gry !
CoD MP to poprostu MOHAA + fajny tryb celowania + lepsza grafika + większe tereny + głupi CD-KEY - nic więcej :wink: CoD niezabłyśnie na długo jako gra roku Multiplayer - autorzy ograniczyli się do siekaniny... co strasznie mnie zabolało...

Dlatego uważam,że BF a CoD to dwie różne bajki - oryginalnego Call'a niekupie - szkoda kasy,a CRACKED SERVERS niebrakuje w tej chwili,więc - jeżeli ktoś ma zamiar pograć solidnie w SP to polecam - a jeżeli tylko i wył. dla klimatu i wysoki poziom rozgrywki MP to niebardzo - porzyczcie od kolegi na weekend... ew. przegrajcie - niekupujcie ! ( nawet pirata )...

Pozdrawiam,W!di

PS. Jeżeli powyżej powypisałem bzdury,to wybaczcie...jest dość pooźno :lol: a spać niemoge...

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2003, 08:11 
Moderator forum

Ja tam COD nie widziałem i jakoś sie do tego nie palę. BF zaspokaja 90% moich potrzeb na granie. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2003, 12:02 

podzielam zdanie w!diego...cod będzie długo grany mulit dlatego, że większość ludu grającego w mohaa przesiądzie się na cod...tak mi się wydaje..

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 12:21 

a mi sie CoD nie podoba . grafika jest owszem ladna ale jakby jakas taka "plastelinowa" , jak dla mnie postacie sa bajkowe . w BF moze jest mniej szczegolow ale grafika jest moim zdaniem lepsza , bo pole bitwa to nie bajka z telewizora tylko szare zycie (ladnie to ujalem . he :D )

najpierw gralem w BF przez net i z wiadomych przyczyn przestalem :twisted: i mialem zamiar kupic sobie orginalnego CoD , ale wczesniej pozyczylem od kumpla pirata zey upenic sie ze napewno zadziala na moim sprzecie - i pogralem troche przez net i ...... wrocilem do BF (tym razem orginalnego )

PS: ale fakt single player jest elegancki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2