Kal-El napisał(a):
:(
niestety nie odebrlame wczoraj karty ze sklepu, pan powiedzial ze nie jest zrobiona i moge sobie cos wybrac w cenie zakupu tej kart z przed roku

a wiec ze mam troche z garem to czekam teraz na r9600XT
duzy minus to to ze nie moge dzis z wami pyknac

Sorki za off topic
"ATI rozesłała kilka dni temu do recenzentów nowe karty graficzne Radeon 9600XT. Jak się okazało w testach, nowy model jest tylko nieznacznie wydajniejszy od swojego poprzednika - Radeon 9600 PRO. Tymczasem, nowy układ okazuje się być na przegranej pozycji w konfrontacji z nadchodzącym układem konkurencji - NVIDIA GeForceFX 5700. W tej sytuacji, ATI najprawdopodobniej zaprzestaje produkcji obecnych Radeon 9600 XT a na ich miejsce ma wstąpić druga, trochę szybsza rewizja tych układów. Dokładnie ten sam trik całkiem niedawno zastosowała NVIDIA wprowadzając drugą rewizję układów GeForceFX 5600 Ultra. Spowodowało to, że na rynku do dziś możemy kupić kartę graficzną z FX 5600 Ultra Rev2 ale łatwo możemy się "naciąć" na starą, wolniejszą rewizję. Wszystko wskazuje na to, że ATI coraz więcej pomysłów NVIDIA adoptuje wręcz perfekcyjnie."
Czy to oznacza ze nalezy poczekać na 9600 xt second edition(riposta na lepsze fx 5700),bo ja juz sie qrwa pogubiłem...
Czyli reasumując poza 9500 pro(no i tych ponad 1200 zeta) ATI chapie dzide w całości...