Teraz jest 30 lis 2024, 18:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 paź 2008, 15:38 

Witam
Nosze sie z zamiarem kupna BF2. I w zwiazku z tym mam pytanie. Czy zakup dodatków to dobra rzecz? Wiem, że są tam nowe mapy i ajkieś bronie itp. I teraz w jaki sposób odbywa sie gra z tymi dodatkami. Czy normalnie uruchamiamy głównego BF2 i możemy grać zarówno na mapach z BF2 jak i z dodatków, czy też aby pograć na dostępnych tam mapach to musimy uruchomić osobno dodatek i wtedy grać dopiero. Czy dodatki wykluczają się nawzajem czy też nie?
Może mi ktoś to tak wyjaśnić jak to sie odbywa?
Będę bardzo wdzięczny :)
pzdr

PostNapisane: 17 paź 2008, 15:50 

Były takie tematy ale cóż, napiszę .

Jak kupisz BF 2 Deluxe Edition (podstawka + special forces w jednym 35 zł) to wystarczy. W EF i AF mało jest ludzi. Po zakupie i instalacji Deluxe Edition musisz ściągnąć i zainstalować patcha 1.41 po tym stworzyć konto w grze i grać.

PostNapisane: 17 paź 2008, 15:55 

Dzięki bardzo
przepraszam za powtorzenie teamtu i pytania.
Tak więc kupuję :)
pzdr

PostNapisane: 21 lis 2008, 23:59 

Witam,
Gram w BF od ok. 2 tyg. i coraz bardziej mnie przeraża, a właściwie denerwuje. Jak to jest, że walę w głowę faceta leżącego bokiem do mnie, jakieś 3-5 m, z Barretta, widzę jak dostaje w skroń i ...nic. On odwraca się i wali we mnie serię. Albo odradzam się i po pół sekundy nie żyję i tak w kółko! W miejscu odradzania powinno być zabronione zabijanie, bo to nie ma sensu. Parę lat gram w DFBHD i tam po odrodzeniu nie zginiesz przez 10 sek., lub do twojego pierwszego strzału, to jest ok. To samo co ze snajperką zdarza się też z innymi broniami. Ja walę 10 kulek z bliska w głowę kolesia, a on się odwraca i powala mnie jednym strzałem! Coś tu jest chyba nie tak? Od czego to zależy? Ping mam zazwyczaj od 50, do 180. Może ktoś mi powiedzieć dlaczego tak się dzieje? Nie wspomnę już o strzałach z dystansu, bo ta snajperka nie ma nic wspólnego z prawdziwą. Wali się w punkt, bez poprawki na wiatr i odległość:(
Pozdrawiam.

PostNapisane: 22 lis 2008, 01:52 

odp. bo to battlefield z mnostwem bagow itd. najlepiej sciągnij lub zrob sobie cfg jak to wiekszosc Pro robi i graj jak Pro bedąc lama xd
a tak na serio kazdy sie nad tym zastanawia dlaczego hitboxy w bf2 są coraz gorsze z kazdym patchem ;/ ale pisz do EA xd

PostNapisane: 22 lis 2008, 03:43 

Jak masz 50 do 180 na jednym serwerze to się nie dziw, chyba że mówisz o różnych serwerach. Generalnie, w BFa trzeba się nauczyć grać, czasami rzeczy oczywiste poprostu nie sprawdzają się w grze.

PostNapisane: 22 lis 2008, 10:39 

Są temat gdzie jest napisane jak strzelać, aby zabić. Hitbox są dziwnie umiejscowione, więc np. nie strzelaj w skroń albo czoło tylko w twarz, szyje. Jeżeli chodzi o strzelanie na większe odległości to musisz brać poprawkę na 3 rzeczy: odległość (bulletdrop), ruch i ping.

PostNapisane: 22 lis 2008, 11:10 

Dzięki za odpowiedzi. Ping mam różny, na różnych serwerach. Staram się wybierać te z mniejszym. A jeśli chodzi o bulletdrop, to się z Tobą nie zgadzam. Zdarza się, że celuję prosto w głowę z dużej odległości i jest hit, a zdarza się, że trafiam 5 razy (cel nieruchomy), i nic. No, ale to tylko gra, więc trzeba się dostosować:)
Jeszcze jedno, zauważyłem, że dużo ludzi przed strzałem i położeniem się podskakuje, dlaczego, o co tu chodzi, tym bardziej, że jak już padną na ziemię walą w niebo, a i tak mnie trafiają?

PostNapisane: 22 lis 2008, 15:35 

rufinPL napisał(a):
A jeśli chodzi o bulletdrop, to się z Tobą nie zgadzam. Zdarza się, że celuję prosto w głowę z dużej odległości i jest hit, a zdarza się, że trafiam 5 razy (cel nieruchomy), i nic. No, ale to tylko gra, więc trzeba się dostosować:)

Pograj trochę, postrzelaj na większe dystanse, powyżej 250 metrów. Wtedy bez poprawki na odległość nie masz szans trafić w głowę.

PostNapisane: 22 lis 2008, 23:14 

Co do strzelania w niebo to pamietaj o opoznieniu on u siebie strzela w ciebie a ty to widzisz jakby walil w powietrze itp. Dlatego smiali sie z biednego fiskusa bo strzelal po scianach xD

Strefa czasowa: UTC + 2