Teraz jest 29 lis 2024, 13:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 paź 2008, 21:08 

Witam
Kiedyś grałem w battlefielda 2 jakieś 5 minut i.. bardzo mi się podobało. Teraz chciałbym zacząć grać w battlefielda tylko właśnie jako że nie znam się kompletnie na serii to chciałbym prosić was o radę w którego battlefielda grać.. Bardzo podobała mi się dwójka ale zależy mi też na sporej ilości serwerów, a nie wiem jak się ma sytuacja z serwerami w poszczególnych battlefieldach. Dodam może że grałem/gram w Warocka i CoDa4 i system walki, strzelnia itp. bardzo mi w tych grach pasował więc szukam czegoś podobnego tylko w większej skali czyli battlefielda, nie wiem tylko który jest najbardziej odpowiedni dla mnie. :)
z góry dzięki, pozdr.

PS: Umieściłem tego posta w tym dziale bo szczerze mówiąc brak mi odpowiedniej kategorii no i głównie chodzi mi po głowie battlefield 2. :)

PostNapisane: 18 paź 2008, 21:23 
Redaktor Battlefield.pl

Najpopularniejszą częścią Battlefield ( w sensie ilości graczy / serwerów) jest BF2. Tak jest od 2005 roku i zapewne będzie tak do premiery BF3

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 18 paź 2008, 23:22 

Dzięki za chociaż jedną odpowiedź. :)
Więc zakupie, cya in game :D

PostNapisane: 25 paź 2008, 09:03 

Bo CoD4 to nic innego jak CS z lekkimi ulepszeniami (mniejszy rozrzut, dodane heli i naloty, możliwość modyfikacji broni). A 2 taka gre jak BF trudniej znaleźć. Mi się obie gry podobają :)
BTW.
Mam nowa myszkę (USB) i zauważyłem że nie jest taka płynna/precyzyjna jak poprzednia (PS2). Poprzednią mychą mogłem wycelować we włos w nosie, teraz celownik mi tak jakby skacze (robię ruch myszką np w prawo i zamiast płynnie jechać od lewego ucha, po twarzy do prawego to przeskakuje mi od razu z lewego ucha na prawe). Wie ktoś jak "upłynnić myszkę"?

PostNapisane: 25 paź 2008, 12:47 

NekroSnajper napisał(a):
Mam nowa myszkę (USB) i zauważyłem że nie jest taka płynna/precyzyjna jak poprzednia (PS2). Poprzednią mychą mogłem wycelować we włos w nosie, teraz celownik mi tak jakby skacze (robię ruch myszką np w prawo i zamiast płynnie jechać od lewego ucha, po twarzy do prawego to przeskakuje mi od razu z lewego ucha na prawe). Wie ktoś jak "upłynnić myszkę"?

Jaka to jest mysz?

PostNapisane: 25 paź 2008, 16:59 

Przerzuciłeś się z myszki laserowej/kulkowej na optyczna? Zamień je z powrotem, optyczne suck...

PostNapisane: 25 paź 2008, 17:30 

Giermen jak ktoś nie umie pływać to mówi że woda za rzadka ;)

PostNapisane: 25 paź 2008, 17:41 

MC-819
http://www.komputronik.pl/Myszki/Modeco ... ,id,32552/
Może nie jest to jakaś super wypaśna mysz dla gracza, ale nie przepadam za mocno profilowanymi a na tym da się grać. Wybrałem ja bo jest duża i ma przyciski po bokach :)
@Giermen
"Dzięki zastosowaniu podwójnych soczewek optycznych właściwości MC-819 są identyczne jak myszy laserowej. " więc nie ma znaczenia, chyba że to tylko chwyt reklamowy ;)

Przedtem miałem ET-26 Iguanę
http://pecetron.pl/opis.php?idt=1382
Bardzo dobra myszka ale podłączyłem ja do 2 kompa bo bardziej potrzebowałem tych 2 przycisków z boku.

Mam wrażenie że problem występuje tylko w CoDzie 4. W BFie o ile dobrze pamiętam zawsze coś takiego było, lub pojawiło się teraz, lecz jest na tyle małe że mi to nie przeszkadza.

PostNapisane: 25 paź 2008, 18:19 
Redaktor Battlefield.pl

:lol: Myszka Modecom? Nie słuchaj tych bredni z ich oficjalnej strony, to jest zwykła chińska myszka wyprodukowana za 30 centów z doklejonym logo firmy. Kup co najmniej A4 tech x-bf cośtam, a najlepiej Sidewindera (SW lub SW X5)

PostNapisane: 25 paź 2008, 21:37 

skypan napisał(a):
COD4 to zupełnie inna gra jeżeli chodzi o grę w sieci. Mi osobiście COD4 nie przypadł do gustu. Co innego BF2 !!!!!!! Świetna zabawa (i jeszcze lepsza gdy masz poukładaną drużynę). Serwerów jest cała masa. Mapy duże no i ten niepowtarzalny jakiś taki niewytłumaczalny klimat. Jest to moja pierwsza gra sieciowa i nie żałuje tych 39 zł za wersje DELUXE. Gorąco polecam. Warto.
ps. wg. XFIRE BF2 jest na 4 lub 5 miejscu grywalności a nowość to to nie jest :D :D :D :D

I tu się z Tobą i innymi którzy też tak to czują zgodze na 100%, gram (wz wielkimi przerwami) od 2005, jak tylko wyszła... próbowałem inne gry między innymi COD4 i temu podobne strzelanki le BF2 nikt niczym nie zastąpi.... Tak jak mówił klega ma coś co inne gry nie mają.... nie wciągają tak jak BF2.... jestem tylko ciekaw czy BF3 nie będzie zbyt mocno nadmuchany nowoczesnymi grafikami (FarCry2) przesadzonymi.. na maxa ... nic nie widać tylko bujające się drzewa... ale jak kto woli... ja mimo tego że mogę powłanczać grafe na maxa, detale na maxa...to wolę ustawienia prawie minimalne.... (widać lepiej wroga ;) )

Pozdrawiam wszystkich grających w BF2 (bez dodatków)

PostNapisane: 26 paź 2008, 11:17 

No BF2 to według mnie jedna z najlepszych części serii (podoba mi się też 2142 - ostatnio tylko w niego grałem :wink: ). Wczoraj powróciłem także do grania w 2 :D i nie żałuję tych wydanych 40zł na wersję deluxe bo to naprawdę świetna gra.

PostNapisane: 26 paź 2008, 13:23 
Redaktor Battlefield.pl

thomasg73 napisał(a):
skypan napisał(a):
COD4 to zupełnie inna gra jeżeli chodzi o grę w sieci. Mi osobiście COD4 nie przypadł do gustu. Co innego BF2 !!!!!!! Świetna zabawa (i jeszcze lepsza gdy masz poukładaną drużynę). Serwerów jest cała masa. Mapy duże no i ten niepowtarzalny jakiś taki niewytłumaczalny klimat. Jest to moja pierwsza gra sieciowa i nie żałuje tych 39 zł za wersje DELUXE. Gorąco polecam. Warto.
ps. wg. XFIRE BF2 jest na 4 lub 5 miejscu grywalności a nowość to to nie jest :D :D :D :D

I tu się z Tobą i innymi którzy też tak to czują zgodze na 100%, gram (wz wielkimi przerwami) od 2005, jak tylko wyszła... próbowałem inne gry między innymi COD4 i temu podobne strzelanki le BF2 nikt niczym nie zastąpi.... Tak jak mówił klega ma coś co inne gry nie mają.... nie wciągają tak jak BF2.... jestem tylko ciekaw czy BF3 nie będzie zbyt mocno nadmuchany nowoczesnymi grafikami (FarCry2) przesadzonymi.. na maxa ... nic nie widać tylko bujające się drzewa... ale jak kto woli... ja mimo tego że mogę powłanczać grafe na maxa, detale na maxa...to wolę ustawienia prawie minimalne.... (widać lepiej wroga ;) )

Pozdrawiam wszystkich grających w BF2 (bez dodatków)

Seria BF nigdy nie słynęła z jakiejś super grafiki. Myślę, że DICE poradzi sobie. Nie sądzę, żeby się przyłożyli specjalnie do patcha 1.5, ale trudno. Moim zdaniem BF2 jest jak Vista - bardzo dobra rzecz, ale wymaga trochę usprawnień. Jeśli wszystkie największe mankamenty jakie ma BF2 zostaną usuniętew BF3, to CoD już może robić w gacie :) Czego sobie i wam życzę.

PostNapisane: 9 gru 2008, 13:19 

wielkie dzięki dominiko wiszę ci kolejkę przyjacielu teraz mam za dużo serwerów na których mogę grac chyba zona mnie wygoni z domu

Strefa czasowa: UTC + 2