Teraz jest 15 sty 2025, 20:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lis 2008, 11:44 

witam! Moj problem z grą BF2+JS wygląda mniej-więcej tak - klikam na ikonę, pojawia się czarny ekran, a po przyciścięciu [enter] powraca do windowsa. sparawdzałem w menedżeże zadań procesy - jest tylko BF2 i jakiś Error! (jak okienko błędu windowsa, takie co chce usilnie wysłać info do microsoftu, ale nie ma treści). Wygląda to tak jakbym miał za słabą kartę graficzną... ale czy konfiguracja( AMD Athlon64 X2 5200+(2x 2,6GHz), 2GB DDR2, GeForce 9800GTX+ , system WinXP SP3 + DX10 )jest za słaba? mam zainstalowany patch v.1.41, instalacja odbyła się bezproblemowo. Dodam że na moim starym kompie (Athlon64 3000+ (2,0GHz), 512 MB DDR, GF 6600 WinXP SP3 + DX9.0c) działa poprawnie...

PostNapisane: 1 lis 2008, 12:06 
Moderator forum

Jak sie instaluje badziewie takie jak podrobka DX10 pod WinXP to potem ma sie takie problemy.

PostNapisane: 1 lis 2008, 13:00 

Dokładnie odinstaluj ten DX10 dla Xp to nie jest dobry pomysł! na pewno pomoże

PostNapisane: 1 lis 2008, 15:21 

odinstaluj i zainstaluj :D

PostNapisane: 1 lis 2008, 15:22 
Spamer!

ale co ? BF2 ? To nie pomoże, musi usunąć podróbę DX10 ;)

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 1 lis 2008, 23:09 

W jaki wiec sposób odinstalować DX 10? nie uśmiecha mi się robić teraz reinstalki systemu.. ew. nakładka, ale najpierw muszę nagrać płytkę Windowsa ze zintegrowanym SP3. przywracanie systemu też nic nie da (DX zainstalowany natychmiast po windowsie) Jakieś pomysły? Programik lub solucja ;] z góry dzięki! (a poza tym Alky Project to nie podróbka, tylko rozszerzenie... zamiast "podróbka" bardziej odpowiednie określenie to "upgrade")

PostNapisane: 2 lis 2008, 00:35 

Ja tego bym nawet podróbką nie nazwał bo DX10 jest nieudolnie skonwertowany pod XP, to nawet nie jest w minimalnym stopniu kompatybilny. Albo możesz spróbować przez konsole naprawić system ale moim zdaniem będziesz musiał zrobić format ponieważ DX wpływa w bardzo dużym stopniu na pliki całego systemu a DX10, który nie wyszedł pod XP to już pewnie masakra. Są programy do usuwania DX ale wątpię że dadzą rade z 10 przy XP.

PostNapisane: 2 lis 2008, 01:10 

Nie wiem czy ci się uda z dx10 ale możesz spróbować programem DirectX Eradicator 2.0 , jest dobry i nie robi szkód no a potem czyszczenie rejestru no i instalka starej poczciwej dx9c

link do programu : http://downloads.guru3d.com/download.php?det=626

PostNapisane: 2 lis 2008, 12:41 

Możesz też po prostu spróbować ponownie zainstalować directx 9 bez usuwania 10 ale nie wiem czy nie wiąże się to z ryzykiem.
Jeśli chcesz ryzykować masz linka do najnowszej wersji 9 http://www.instalki.pl/programy/downloa ... irectX.php

PostNapisane: 3 lis 2008, 00:53 

Cóż... w tak zwanym miedzyczasie posypały mi się sterowniki karty graficznej i zrobiłem dzisiaj reinstalacje systemu... No wiec format C:, płytka WinXP SP2, wszystkie sterowniki, doinstalowuje directX9.0c instaluje battlefielda 2... (+patch1.41)włączam i:
1. pojawia się czarny ekran
2. obraz miga jakby chciał zmienić rozdzielczość
3. obserwuję znowu czarny ekran
4. wita mnie zielona łąka z pagórkiem, co psuje mi nastrój. Bardzo.
(żadnych komunikatów dzwiękowych itp. error'ów, bluescreen'ów nie odnotowano)
Ale najciekawsze jest to że demko działa...
Faktem jest że wygląda to inaczej niż poprzednio(na DX10), ale rezultat ten sam - grać się nie da ;/
Dzięki wszystkim za dotychczasowe porady, i proszę o pomysły :)

PostNapisane: 3 lis 2008, 15:14 
Redaktor Battlefield.pl

Symptomy wskazują na pirata, podaj więc 15 słowo z 10tej strony instrukcji

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 6 lis 2008, 19:33 

"komunikować" - to piętnaste słowo z dziesiątej strony instrukcji. A więc komunikuję, że pomimo usilnych prób grać w BF2 nie mogę.

PostNapisane: 6 lis 2008, 20:43 

W setupie karty graf. (Panel sterowania NVIDIA) powinieneś mieć podgląd profili których system używa dla określonych aplikacji (Widok zaawansowany -> Wygląd -> Zarządzanie ustawieniami 3D -> zakładka: ustawienia programu i odszukać BF2 na liście; jeśli używasz jakiejś mutacji nTune to w podmenu "Settings"). Sprawdź czy nie masz ustawionych jakiś dziwnych settingsów i albo je wyłącz (przełącz na "Użyj ustawienia globalnego") albo spróbuj ustawić nowy profil z mało obciążającymi grafę settingsami. Jak gra wtedy pójdzie możesz stopniowo podkręcać profil aby ucieszyć swe oczy :)
A jak nie pójdzie to... zmiana grafy? :\
Ja podobne objawy miałem z GF 8600M GS 512 MB vs Warhammer 40k: Antologia - i poległem, niestety...

PostNapisane: 8 lis 2008, 10:56 

Sprawdziłem setup karty - wszystkie ustawione na "domyślne" natomiast globalnie ustawione jest na "wysoka wydajność". Ściągnąłem i zainstalowałem sterowniki NVIDIA ForceWare 178.24 WHQL oraz DirectX9.24(Aug2008), ale to ciągle nie przynosi skutku... nTune nie używam w ogóle - jeszcze żadna gra nie przycinała mi się na mojej karcie, to po co miałbym podkręcać. Cóż, jak BF2 mi nie pójdzie w ogóle to odsprzedam kumplowi, ale z karty nie zrezygnuję ;]

PostNapisane: 8 lis 2008, 17:16 
Redaktor Battlefield.pl

Robiłeś formata (nie reinstall?) i dalej nie działa?
Jaki masz monitor i w jakiej rozdzielczości on pracuje?
Wejdź w Moje Dokumenty\Battlefield 2\Profiles\Default,
otwórz plik video.con (notatnikiem) i w linijce 'VideoSettings.setResolution' ustaw rodzielczość i odświeżanie na taką wartość, na jaką masz ustawiony Windows. Ewentualnie spróbuj 800x600 i odświeżanie 70Hz

I'm as cold as the cold wind blows

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2