Teraz jest 17 sty 2025, 17:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lis 2008, 15:20 

Witam
Zacznę od początku miałem BF2 (oczywiście ORYGINAŁ) postanowiłem dokupić jednostki specjalne ale taniej wyszła wersja BF2 Deluxe Edition. Usunąłem poprzednią instalkę BF2 zainstalowałem wszystko z nowej płytki do tego oczywiście PATCH 1,41 i aktualizacja PB. I wszystko działało jak trzeba przez około tydzień a teraz jak odpalam ikoną na jednego gracza i wybiorę konto gracza ro gra rusza. Jak odpalę z ikony GRAJ W SIECI to po wybraniu konta gracza (to samo konto co przy ikonie na jednego gracza) to "TRWA ŁĄCZENIE Z SERVEREM KONT" i tak nawet godzinę i nic. Jak odpalę z ikony na jednego gracza i to po paru sekundach łączy z serwerem kont ale ja teraz wybiorę MULTIPLAYER serwer lista serwerów długo się odświeża a jak już jakiś wybiorę to na ogół jest komunikat żebym sprawdził połączenie sieciowe.
Oczywiście z połączeniem wszystko jest OK inaczej nawet listy serwerów bym nie zobaczył Firewall wyłączony anty wirust też.
Już mi ręce opadają przeinstalowałem grę ponownie sprawdzałem z Patchem 1,41 i bez niego to samo z PB łącznie z czyszczeniem rejestru (według wskazówek kolegów z forum które pół roku temu mi pomogły) może ktoś wie jak problem rozwiązać?
Jeśli chcecie zapytać o jakieś słowo z instrukcji to jeżeli ma być z 3 strony lub jakiejś powyżej numeru 16 to proszę podać z której instrukcji do BF2 czy BF2 Dleuxe Edition bo na tych stronach się różnią.
Pozdrawiam

PostNapisane: 1 lis 2008, 16:30 

Wiesz co, wydaje mi się ze coś blokuje Ci tego BF2! Wyłącz firewalla wtedy się upewnimy że to nie z tego powodu!
Może instalowałeś coś nie potrzebnie!: SP3? cokolwiek!

PostNapisane: 1 lis 2008, 19:17 

Mam podobnie, tylko że na Viście SP1, i niemogę grać, nikt niewie o co kaman. :(

W Twojej sprawie, spróbój wyłączyć antivira, firewall i komunikatory, ew. zobacz czy w inne gry możesz grać przez multiplayer... :roll:

PostNapisane: 2 lis 2008, 00:32 

Próbujesz grać w BF2 czy w JS? Możliwe że jak w JS to masz zablokowany jakiś port bo BF2 i SJ korzystają z jednego innego chyba. Używasz rutera? Sprawdź w ogóle ping z jakim kolwiek serwerem od BF2.

PostNapisane: 2 lis 2008, 01:13 

@DaV miałem Vistę i jeżeli chodzi o to: ustaw żeby BF odpalał się z prawami administratora! PPM na ikonce i tak jest taka opcja!

PostNapisane: 2 lis 2008, 01:32 

Miałeś bf2 !!! odpowiedz prawdopodobnie znajdziesz w Moje dokumenty , tam został plik z gry o innym serialu

Posprzątaj w rejestrze

PostNapisane: 2 lis 2008, 11:45 

@armani1414 robiłem to, i wiele innych żeczy ale teraz po reinstalu już niemam errora tylko mam tarcze na ikonce bf'a 2 i dalej to samo. :(

PostNapisane: 2 lis 2008, 12:35 

Ludzie nauczcie się czytać :wink: Koleś napisał firewall i anty - wirus wyłączony.

PostNapisane: 2 lis 2008, 15:03 

qwakU napisał(a):
Ludzie nauczcie się czytać :wink: Koleś napisał firewall i anty - wirus wyłączony.

Dzięki kolego dokładnie tak napisałem.
Oczywiście że Firewall i antywirus wyłączam na początku. Ten sam problem jest w BE2 I JS w singlu chodzi a w multi już nie.
Jak napisałem przez kilka dni było OK. Nawet ostatniego dnia odblokowałem na koncie 2 nowe bronie, wyłączyłem kompa a rano już nie chciał multi działać.
Jeśli nie uwierzcie że zanim tu napisałem sprawdziłe wszystkie znane mi sposoby na rozwiązanie problemu oraz wszystkie napisane w innych postach na fotum bo nie marnowałbym swojego i waszego czasu.

Strefa czasowa: UTC + 2