Teraz jest 23 kwi 2025, 19:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 14:36 

no no ladnie :)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 16:17 

brawo Cubituss !!! big up. reszta by moze pomogla, do jechania w tyłek nowych to pierwsi, do pomocy to już gorzej

przypomnijcie sobie co wam sprawiało problemy i piszcie o tym tutaj.

RustyBrown'sRingDonuts podpowiada mi :

- Jak korzystać z artylerii ?

Do obsługi artylerii potrzebne są dwie osoby: artylerzysta (profesja dowolna) i dający namiar (profesja: snajper). Artylerzysta siada w działo (defgun, statek, wespa/priest) i prosi o namiary na cele wroga (klawisze F2 > F6).
Snajper powinien dać namiar używając lornetki: patrzy przez nią na cel i naciska "strzał". W tym momencie artylerzysta widzi na minimapie żółty trójkąt ktory symbolizuje pole widzenia "kamerki" - widoku od strony snajpera. Jeśli chce się przyjżeć celowi, musi (siedząc w dziale) przycisnąć prawy klawisz myszy. Jeśli w tym widoku strzeli z działa, kamera pokaże lot pocisku. Na widoku tym widać też pozycje i kąt nachylenia działą (ikonka czołgu na okręgu). Jeśli podane zostaną więcej niż dwa namiary od snajperów, można zmieniać widoki rolką w myszy.
Namiary są aktywne tak długo jak pokazuje to czas widoczny w widoku snajpera (ok. 100 sekund), pod warunkiem że snajper ktory dał namiar nie zginął. Snajper po wskazaniu pozycji wroga może grać normalnie dalej, jego namiar zostaje bez zmiany w tym samym miejscu.

jeśli w powyższym sa jakieś nieścisłości, proszę o korektę.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 16:24 

Wszystko ok, ale na wiekszosc z tych pytan odpowiedz mozna znalezc w instrukcji :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 16:28 

Toż to jest FORCE FEEDBACK normalnie!!!Big lol....no questions....
:) :) :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 16:33 

mass --> big up, częściowo to opisałem w swoim pytaniu, ale nic nie przeszkadza w tym, żeby były dwa częściowo pokrywające się pytania.

Przyszło mi do głowy jeszcze coś takiego:

-Gdy wjeżdżam czołgiem do wrogiej bazy, dostaję ostrzeżenia o kicku. Dlaczego?

Przyjęło się, że nie wolno kampić czołgiem nieprzejmowalnych flag przeciwnika. W ten sposób oczywiście nabijasz mnóstwo fragów, ale psujesz też rozgrywkę innym graczom. Pamiętaj, nie jesteś sam na serwerze, a czołg kampiący w bazie (lub jej bezpośrednim pobliżu) denerwuje bardziej niż lagi. Odjedź na większą odległość i daj się przeciwnikowi przegrupować.

-Czekam długo na samolot, ale ktoś wskakuje do niego przede mną. Strzelam do samolotu i dostaję kicka. Co się stało?

W Battlefieldzie czasami pojawia się instytucja "kolejek" do samolotów, ale generalnie nie ma obowiązku jej przestrzegania. Za to uszkadzanie sprzętu w odwecie za jego zabranie to podstawa do wyrzucenia z serwera

-Wziąłem pusty czołg stojący na polu, który naprawiał inżynier i dostałem kicka. Dlaczego?

W czołgach najczęściej jeżdżą inżynierowie, którzy w chwili spokoju naprawiają swój sprzęt. Absolutną zbrodnią jest zabranie czołgu naprawiającemu go inżynierowi. Czołgi zabiera się tylko wtedy, gdy nikogo przy nich nie ma, albo gdy stoją na miejscach, w których się odradzają (czyli na tzw. spawnach).

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 16:34 

bAd --> w zasadzie wszystko można znaleźć w instrukcjach, ale to mają być praktyczne porady mające uchronić forum przed zalewem takich samych pytań. Nie wiem jak inni, ale mi nie sprawia przyjemności odsyłanie kogoś do instrukcji czy googla, wolę konstruktywnie pomóc. Co niniejszym czynię.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 16:43 

Cubi z jednej strony masz racje, choc instrukcja jest jakby kolejnym sitem jesli chodzi o.. wiesz o co ;) To raz, a dwa moze jestem zgryzliwy (a nie chce byc) ale IMHO im wieksze bedzie FAQ tym mniej ludzi go przeczyta - proste. :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 16:45 

Q: Staram się przejąć amerykańska flagę na plaży Iwo Jima ale nie mogę? Nikogo nie ma w pobliżu, co jest grane?

A: Tej flagi japończycy nie są w stanie przejąć.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 16:49 

bad : nasze FAQ ma być zbiorem uwag pomocnych dla nowych graczy, która powstała na zasadzie doświadczeń zebranych przez weteranów. Myślę ze powinno być tak obszerne jak to jest możliwe. Najważniejsze i najczęściej zadawane pytania powinny być na górze.

Cubi - ja jeszcze sie zastanawiam czy oprocz FAQ na zasadzie Q > A mozna by dać liste w punktach "zachowanie źle widziane" - sprawy typu kradzież naprawianego sprzetu, TK, kolejki do samolotów, camping, nie zabieranie requestowiczów, itd

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 16:56 
Moderator forum

massca napisał(a):
Q: Staram się przejąć amerykańska flagę na plaży Iwo Jima ale nie mogę? Nikogo nie ma w pobliżu, co jest grane?

A: Tej flagi japończycy nie są w stanie przejąć.

Jeszcze mozna dorzucic podobna sytuacje na Omaha Beach - Amerykanie maja taka flage "tylko dla siebie" na plazy...
Aha, brakuje mi tu pytania : Jak sterowac okretem podwodnym? :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 16:58 

Q: Przyczaiłem się ze snajperką a wszyscy sie na mnie wydzierają. O co chodzi?

A: Prawdopodobnie Twoja drużyna straciła wszystkie flagi a Ty jesteś ostatnim graczem, który został przy życiu. Przestań snajpować, postaraj się przejąć flagę, żeby koledzy mogli wrócić do gry. Bądź ostrożny, jeśli zginiesz, twoja drużyna przegrała całą rozgrywkę.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 17:03 
Moderator forum

Q: Mam kilka pkt na minusie i nagle dostaje kicka. Za co??
A: Prawdopodobnie zabiles o paru wojakow z wlasnej druzyny za duzo (TK - Team Kill) i serwer automatycznie dal ci kicka. Sytuacja jest podobna, gdy serwer ma takze ustawiony autokick za wyniki minusowe. Mozna oczywiscie temu zapobiec - grac fair i nie zabijac swoich :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 17:06 

mayek - ok. prosze bardzo.

Q: Jak sterować okrętem podwodnym?

A: Łódź rozpędzasz i hamujesz standardowymi klawiszami "przód" "tył". W zanurzenie wchodzisz przytrzymująć klawisz strzałkę w górę, wynurzasz się strzałką w dół. Po zanurzeniu peryskopu pod powierzchnię wody przechodzisz na widok mapy. Inny widok nie jest wtedy możliwy. Płynąc na głębokości peryskopowej możesz używać widoku z wnętrza (peryskop), obracasz go ruszając myszką.

o czyms istotnym zapomnialem ? : )

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 17:20 

massca napisał(a):
mayek - ok. prosze bardzo.

Q: Jak sterować okrętem podwodnym?

A: Łódź rozpędzasz i hamujesz standardowymi klawiszami "przód" "tył". W zanurzenie wchodzisz przytrzymująć klawisz strzałkę w górę, wynurzasz się strzałką w dół. Po zanurzeniu peryskopu pod powierzchnię wody przechodzisz na widok mapy. Inny widok nie jest wtedy możliwy. Płynąc na głębokości peryskopowej możesz używać widoku z wnętrza (peryskop), obracasz go ruszając myszką.

o czyms istotnym zapomnialem ? : )

Można dodać, że gdy przebywa się pod wodą to po pewnym czasie zaczyna brakować powietrza i zmniejsza się pasek życia. Żeby wówczas nie zginąć powinno się wynurzyć.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 17:27 
Moderator forum

beautiful answer :)
ja do niedawna tez nie wiedzialem jak sie tym badziewiem plywa :oops: ale juz umim :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2