Teraz jest 29 lis 2024, 06:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 gru 2008, 12:51 

Wiem ze może przedwcześnie bo jeszcze nic o lanie nie wiadomo jednak jak już bedzie coś wiadomo to mam propozycję dot dróżyn INF

Grajmy po 4, bo wtedy dwie drużyny i mamy skład na CQ, a tak zawsze będą jakieś osoby grające w inf bez cq, i łatwiej zebrać się w "kupę" i zagrać cq - to samo tyczy 2142, co myślicie?

PostNapisane: 3 gru 2008, 14:32 
Redaktor Battlefield.pl

Hmm... Brzmi jak jakaś sonda przedlanowa.. :)

IMO gra 4v4 jest o tyle do bani, że da się grać tylko strike (jakby tego było mało to fbf), którego pewnie i tak wszyscy mają dosyć. Gra na innych mapkach ogranicza się do biegania i nic nie robienia, kontaktu i samego strzelania jest najmniej...

Moje zdanie: 5v5 duuuużo lepsze. Zgadzam się z tym co piszesz, że składy inf dają jeden cq w przypadku grania 4v4, ale gra infantry w tym momencie wiele traci i jest nudna jak flaki z olejem.

PostNapisane: 3 gru 2008, 15:20 

Na lan party w Warszawie graliśmy 4on4 i było ok, nawet na east side finał chyba był not.

Oczywiscie się zgadzam inf 5on5 jest najlepsza - i w dodatku jest to wg mnie minimum dla not FBF,
więc myślałem raczej o FBF, chyba że dróżyny zdecydują inaczej.Nawet mashtuura FBFsię fajnie gra.

Ten manewr zapewniłby sporo wiecej teamów CQ - pamiętacie dla 2142 CQ było aż 4 drużyny, a tak jak już jedzie to wie ze zagra i tu i tu, więc przy double elimination każdy zagra conajmniej 4 mecze, a jak będzie grał 2142 i bf2 to minimum 8 meczy, a to już coś.

Wiecie co może jak już bedzie coś wiadomo zrobimy ankietę i wtedy wspólnie zdecydujemy, ma nadzieję że wyjdzie na moje ("nie ważne kto głosuje ważne kto liczy głosy").
Zapalam wam iskierkę że ma to sens - można jeszcze iść w inną stronę i grać cq 10on10 ale jeśli 4on4 inf ma sens o tyle 10on10 cq już raczej nie.

PostNapisane: 3 gru 2008, 16:36 
Redaktor Battlefield.pl

Nie byłem w Warszawie i nie wiem jak to wyglądało.

Jeżeli mielibyśmy grać wszystkie mapy FBF, to przydałby się jakiś sędzia na każdym ze spotkań, bo często gra FBF za sprawą "mądrych" przeciwników przeobraża się w jedną wielką kłótnie i syf pt.: "my byliśmy pierwsi, bierzcie to i to, zostawcie tamto".. To jest to, co zraża mnie do grania flag by flag i powoduje, że chce się wymiotować, a nie grać. Clanmod załatwiłby sprawę.

Jeżeli chodzi o rzetelność ankiety to moim zdaniem bardziej efektywna była by wypowiedź przedstawiciela (przedstawicieli?) poszczególnych klanów w poście, bo w innym wypadku liczone będą głosy tych, co nie wiedzą nawet co to LANParty.

Powodzenia w organizacji 8)

PostNapisane: 3 gru 2008, 16:52 

FBF na lanie nie przejdzie, za duzo bylo by konfliktow/niejasnosci.
Co do NO FBF, to wiadomo, ze lepiej sie gra 5v5, ale nie raz sie gralo 4v4 :]

PostNapisane: 3 gru 2008, 17:20 
Redaktor Battlefield.pl

@AdaH, stan - wszystko to rozwiązuje coś takiego: http://www.totalgamingnetwork.com/main/ ... p?t=174550

Nie będzie wtedy problemów z tym, kto pierwszy przejął którą flagę, a raczej postawienie serwera z takim modem nie jest trudne.

PostNapisane: 3 gru 2008, 17:41 

Fajnie by było zagrać turniej 4on4 fbf only Karkand :D

PostNapisane: 3 gru 2008, 18:13 

DeathName napisał(a):
@AdaH, stan - wszystko to rozwiązuje coś takiego: http://www.totalgamingnetwork.com/main/ ... p?t=174550

Nie będzie wtedy problemów z tym, kto pierwszy przejął którą flagę, a raczej postawienie serwera z takim modem nie jest trudne.

To teraz sie zaczna dyskusje, co jest lepsze: fbf czy no fbf :]
Osobiscie wole no fbf, bo trzeba wiecej ogarniac.

@Funiek
Nie bardzo :P

PostNapisane: 3 gru 2008, 18:38 
Moderator forum

Co do postulatu dramicha z 1. postu: wiele tez zalezy od ilosci komputerow do gry. Jesli impreza jest szykowana na rozegranie w tym samym czasie dwoch meczy CQ 8vs8 (patrz ilosc komputerow), to granie INF 5vs5 znacznie wszystko wydluza.

PostNapisane: 3 gru 2008, 19:01 

Wszystko cacy gdyby nie to:

"*C Movement configs from patch 1.2" chyba że da się to jakoś wyłączyć bo inaczej nie wiem ilu by chciało grać z delfinkami mi to nie przeszkadza ale... o ile tu o to chodzi

Zainstaluję serwer i klienta pogram zobacze co to warte może rzeczywiście to załatwi problemy wtedy i owca syta i wilk kozie śmierdzi.

Ale sadze byki ort grrrrr.. nieżle nas pokarali z tą ortografią, tego co to wymyślił powinno się żywcem ze skóry obedrzeć

Słuchajta gra sie ZAJEFAJNIE delfinki ech... i strzelanie w locie gra jest sporo dynamiczniejsza - tyle ze większość się już przyzwyczaiła do tego co jest więc moga być opory.

ALe w tym lekkim jes normalnie więc chyba mamy rozwiazanie FBF - sprawdziłem wszystko działa więc argument fbf odpada ;)

Ostatnio edytowano 3 gru 2008, 19:39 przez dramich_wwa, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 gru 2008, 19:37 

4vs4, 5vs5 no fbf BF2 v1.2:]

PostNapisane: 3 gru 2008, 20:08 
Redaktor Battlefield.pl

Doczytaj do końca dramich ;)

Cytuj:
CL = Exists in Clanmod.bf2 and Clanmod.bf2 Light.
C = Exists only in Clanmod.bf2.

Powinny być zatem dwie wersje - jedna z delfinkami, druga bez.

PostNapisane: 3 gru 2008, 21:32 

Niby wszystko ok tylko to fbf działa - jakby źle ma ktoś doświadczenia moze są różne tryby???

jakby co 195.205.41.205:16567 pass war - teraz ustawiony z delfinkami

Niestety ten mod to porażka, fbf działa jak chce raz mozesz brać jedynkę za chwilę 2-kę i 3-kę, poza tym co chwilę mozesz restartować - każdy - już widze jak komuś źle idzie i wpisuje !fbf on, jakby ktos nad nim popracował to dałoby się z niego zrobić coś lepszego w takiej postaci jest do niczego.

PostNapisane: 4 gru 2008, 21:41 

5v5 , no fbf , jest dobrym rozwiazaniem na lana, fbf troche nudne ;)

PostNapisane: 7 gru 2008, 01:28 

Jak dla mnie to może być 4v4 fbf, zawsze to jakieś urozmaicenie.

Spojrzę na tego clanmoda, może coś wymyślę.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2