Teraz jest 25 lut 2025, 18:10

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 sty 2009, 01:13 

Może pytanie jaki za chwile zadam, będzie jednym z najgłupszych jakie na tym forum było zadane, ale musze w końcu zapytać, bo nie znalazłem odpowiedzi ani w google, ani w opcji szukaj :] Kupiłem dzisiaj Battlefield 2 Deluxe Edition z Special Force, zainstalowałem grę, potem patcha 1.41 i rozpocząłem grę. Miałem jeszcze problemy z PB, ale z pomocą tego forum szybko je rozwiązałem. Przechodząc do sedna sprawy: Wszystko jest ok, tylko brak tego dodatku SF :D Przeszukałem płytę, dysk, grę i nie znalazłem nic co by było chociaż namiastką SF. Mam numery seryjne do BF2 i do SF, ale wygląda na to, że na tej płycie jest tylko zwykły BF2. Jednak w czasie instalacji wpisywałem oba numery seryjne. Nie bardzo rozumiem co jest grane. Czy ja mam sobie ten dodatek ściągnąć? :> W sumie o oryginalności świadczą numery seryjne, a nie pliki. Z drugiej strony wydaje się to bez sensu, że na opakowaniu jest napisane: "Zawiera dodatek do gry: Battlefield 2 Jednostki Specialne", a gre trzeba by było ściągać. Zresztą nie będę Was tu zasypywał domysłami, tylko poczekam na to co Wy macie tu dopowiedzenia.

Z góry dziękuje.

PostNapisane: 25 sty 2009, 11:22 

SF powienien ci sie zainstalować razem z bf2 jesli nie masz skrótu do bf2 sf na pulpicie to przeinstalój grę a jak dalej nie będzie to masz coś z płytką. Ale moim zdaniem ten SF nie jest fajny najlepszy jest bf 2 a SF jest potrzebny mi do odblokowania 2 broni :P.

PostNapisane: 25 sty 2009, 12:06 
Redaktor Battlefield.pl

a w start>programy>EA Games nie ma SF? Wejdź w menu gry do społeczności -> moje gry i zobacz czy masz tam podstawkę + SF czy tylko podstawkę

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 25 sty 2009, 13:10 

Na pulpicie nie masz nic z SF bo masz po Polsku (zapewne)
Sprawdz czy nie masz ikonki z wielkim zielonym "2" na pulpicie

Na liscie "Start'u"

Wszystkie programy > EA Games > Battlefield 2 Deluxe Edition > Battlefield 2 Jednostki Specjalne

PostNapisane: 25 sty 2009, 17:30 

Problem rozwiązany. Ja mam taki pedantyczny zwyczaj usuwania wszelkiego rodzaju skrótów tworzonych przez gry, gdyż sam sobie je Tworze tam gdzie chce i nie lubię mieć tych samych plików x2 czy x3. Tak więc nie bardzo mogłem uruchomić BF2: SF, chodź może było to możliwe przez "Społeczności -> Moje Gry" - jak pisał _Dominiko_PL. Jednak wybrałem reinstalacje :D Dla tych co też sobie usunęli skróty do gry tak jak ja:
BF 2: "D:\Battlefield 2\BF2.exe" +menu 1 +fullscreen 1
BF 2 SF: "D:\Battlefield 2\BF2.exe" +menu 1 +fullscreen 1 +modPath mods/xpack +ignoreAsserts 1
Takie poprawkę należy zrobić w skrócie do "bf2.exe", aby mieć skrót do BF2 SF.

Dzięki za pomoc.

Btw.

"Na pulpicie nie masz nic z SF bo masz po Polsku (zapewne)
Sprawdz czy nie masz ikonki z wielkim zielonym "2" na pulpicie"

Ta rada mi się podoba :D Naprawdę sprawiłem wrażenie takiego tępaka? :>

PostNapisane: 25 sty 2009, 23:17 

Nigdy nie wiadomo z kim sie ma do czynienia :lol:
Jak masz takie wrażenie to sorki

Temat chyba można zamknąć ( :spam: )

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2