na ps2 nie można mówić do wszystkich graczy,
tylko do graczy ze swojej strony, jeśli na mapie nasz 24 osoby max i połowa z tego to jedna nacja możesz zatem mówić do 11usób.
Nikt się nie przekrzykuje.
Grają przeważnie anglicy, francuzi, brazylijczycy, japończycy, niemcy - polak z head setem to rzadkość, jak gram 3miesiące to może 2 spotkałem..
Często np dwaj snajperzy strzelają i sobie cukrują że swietny strzał oddał albo się śmieją z zjąca (szturmowiec pląsający i podskakujący bo wie o obecnosci snajpera)
ALbo kolo który po zabiciu przeciwnika kwiczy jak świnia(jak zabije kilku z rzędu to wtedy ty chcesz go zabić
)
czasem się spotyka jak siedzą ludzie w okopie i kawały opowiadają(po abngielsku)
albo jakiś hiszpan(czy coś w tym stylu) zaklnie bo go zabili -wtedy jak słyszysz taką wiązanke to ci korki ze śmiechu wypi*$&#la a angole wr ęcz umierają ze smiechu
xD
oczywiście czasem się zdarzy ze komuś to przeszkadza ale nikt sobie z tego nic nie robi, no chyba że zagłosuje na VOTE TO KICK wtedy od kogoś kulkę załapie i na jakiś czas jest z nim spokój.
Najcześciej jednak słyszy się że na moście są miny, na dachu snajper, w krzakach na rogu stanowisko pk, albo żeby zatrzymać helikopter itp. ale ogólnie jest wesoło
)
Co do głosowań to są tylko dwie sytuacje:
1. po skończonym meczu każdy wybiera nazwę mapy na której chce zagrać i ta co ma najwięcej głosów wygrywa (przeważnie jest to ta na której, skończyli grę, jak chcesz inną mape szuksz innego serwera)
2. jak chcesz kogoś wywalić z ekipy bo jest team killerem wtedy select (tutaj pojawia się tabela wyników), zaznaczasz kolesia i wybierasz opcej VOTE TO KICK (można też tutaj dodać do przyjaciół, czy zaprosi do klanu), jeśli większość zrobi to co ty kolo wylatuje z serwera z punktami ujemnymi
(nie wiem czy może ponownie wrócić, nigdy nie byłem wykopany)