Teraz jest 6 mar 2025, 20:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lut 2009, 16:06 

Otóż mam mały problem a raczej dylemat czy kupić BF 2 czy nie oczywiście że tak ALE:jak kupie to nie iwem czy mi pójdzie i czy nie będe miał lagów że aż grać nie będzie można oto mój sprzęt
Procesor:AMD Truion[tm] 64 X2 Mobile Technology TL-52 1.60GHZ procesor jest 2-rdzeniowy więc jest 3.27GHZ
Karta Graficzna:ATI Radeon XPrees 1200 2.0 Pixel Shaders
Ram:2G
Łącze internetowe 512kbs radiówka gram w bf 2142 i 1942 w 2142 troche lagi są zależy ile osób na serverze ale ogólnie da się grać a 1942 nie mam wogóle lagów z góry dziekuje Mój kolega mówił mi że będe miał skoki lagów tak 3-12 sekund

PostNapisane: 22 lut 2009, 16:18 

Nie ważne że jest dwu rdzeniowy. Tego tak się nie liczy(tak słyszałem, ale ręki nie dam sobie uciąć)
Co do internetu. Jaki masz nadajnik? Jak 5.0GHz to pograsz, ale z mniejszym to nie wiem. Zależy jeszcze jaki provider.
Ogólnie to może pograsz. Jak powywalasz syf z kompa.

PostNapisane: 22 lut 2009, 16:21 

provider a co to jest sorki ale mi tylko komp do grania potrzebny jeśli chodzi o gry to się orietuje ale jeśli chodzi o takie sprawy z netem itd to jestem ciemny

PostNapisane: 22 lut 2009, 16:24 

Twój dostawca internetu.

PostNapisane: 22 lut 2009, 16:30 

Co do rdzeni w procku to się ich nie dodaje do siebie. W wielo rdzeniowych procesorach chodzi o to żeby każdy rdzeń pracował oddzielnie np na jednym rdzeniu grasz w bfa a na drugim masz włączony jakiś film i komp ci się nie muli ;]. Oczywiście nasze kochane Windy nie maja takiej opcji żeby owe dwa rdzenie lub więcej wykorzystywać w podany wyżej sposób ;D (Linux dwa rdzenie chyba ogarnia ale nie dam reki uciąć ;]) A co do tematu to możesz mieć troszkę wysokie pingi ;]

PostNapisane: 22 lut 2009, 16:36 

a czy przez te duże pingi nie będzie lagów i nie będą mnie wyrzucać z serva ?? a moja antena to przez nią odbieram neta od dostawcy jest prosto skierowna na jego blok i nic tego nie zakłuci ponieważ tam gdzie jest nakierowana moja antena jest otwarta przestrzeń nie ma żadnego bloku a dojście do jego bloku zajmuje mi 5 Minut podejrzewam że to też od tego zależy

PostNapisane: 22 lut 2009, 16:38 

Tak ale ważna jest częstotliwość anteny. Przez duży ping będzie Cię kopało z większości serwerów, i również będziesz miał lagi.

PostNapisane: 22 lut 2009, 16:39 

Kolca napisał(a):
a czy przez te duże pingi nie będzie lagów i nie będą mnie wyrzucać z serva ?? a moja antena to przez nią odbieram neta od dostawcy jest prosto skierowna na jego blok i nic tego nie zakłuci ponieważ tam gdzie jest nakierowana moja antena jest otwarta przestrzeń nie ma żadnego bloku a dojście do jego bloku zajmuje mi 5 Minut podejrzewam że to też od tego zależy

może to też coś pomoże gram w F.E.A.R Combat i mam ping 20-300 a ta 300 rzadko się zdarza i 200 a jeśli chodzi o detale to gram na LOW

PostNapisane: 22 lut 2009, 16:40 

LinuxI7 napisał(a):
Tak ale ważna jest częstotliwość anteny. Przez duży ping będzie Cię kopało z większości serwerów, i również będziesz miał lagi.

Częstotliwości nie znam ważne ogólnie że mam neta i moge grać przez neta np w CS:S mam bardzo małe pingi 20-60 a jak bym zmienił na 1M neta ciągniety kablem ??

PostNapisane: 22 lut 2009, 16:41 
Moderator forum

Murawka napisał(a):
Co do rdzeni w procku to się ich nie dodaje do siebie. W wielo rdzeniowych procesorach chodzi o to żeby każdy rdzeń pracował oddzielnie np na jednym rdzeniu grasz w bfa a na drugim masz włączony jakiś film i komp ci się nie muli ;]. Oczywiście nasze kochane Windy nie maja takiej opcji żeby owe dwa rdzenie lub więcej wykorzystywać w podany wyżej sposób ;D (Linux dwa rdzenie chyba ogarnia ale nie dam reki uciąć ;])

A co to za bajki kolega pisze? Który windows nie wspiera wielu rdzeni? 3.11? To że aplikacja może korzystać z jednego rdzenia nie oznacza że druga w tym czasie nie może być przypisana do innego. W menadżerze zadań klikamy prawy na proces który chcemy przypisać do danego rdzenia - ustaw koligację i wybieramy sobie który core ma to robić. Pomijam fakt że na co dzień korzystam z aplikacji które wykorzystują dla procesu wiele rdzeni.

Co do sedna problemu - zainstalować demko i sprawdzić czy działa.

PostNapisane: 22 lut 2009, 16:45 

Hynol troszke mi pomieszałeś znam tą opcje alt+ctrl+delete i procesory ale gdzie ta konfiguracja bo mówiłem że za ciemny jestem

PostNapisane: 22 lut 2009, 17:49 

A gdybym miał neta 1M ciągniety kablem też by by były lagi ?? i ping duży ??

PostNapisane: 22 lut 2009, 17:50 

Nie.
A od kogo?

Strefa czasowa: UTC + 2