Teraz jest 6 mar 2025, 20:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 lut 2009, 19:05 

Witam wszystkich
Szukam dobrej strzelanki on-line, na którą warto wydać kasę i najbardziej pasowały by mi Battlefield-y i Cod-y, a że Call of Duty odstraszyło mnie cenowo, więc BF byłby najlepszy. Jako, że narazie testuję multiplayera na piracie, a taka wersja przynosi więcej frustracji niz przyjemności więc się zdecydowałem na kupno i nie wiem którego BF kupić, BF 2, BF 2142, czy może poczekać na heroes, albo 1943? Zależy mi na popularności wśród graczy, liczbie polskich serwerów, i tym żeby nie być za każdym razem rozwalanym przez 12 latka w F15. Jaki BF jest lepszy pod tymi względami? A może jakaś inna gra? W sumie to BF 1942 był najlepszy, bo nie było takich super broni, każdy mieł mniej więcej równe szanse, i fajnie się taranowało ludzi messerschitem na Al Alamein :D .
edit: Sorry jeśli nie ten dział, ale BF 2 jest tu głównym kandydatem.

PostNapisane: 24 lut 2009, 19:18 

Na to wyglada, ze Bf1943 tez odstraszy Cie cenowo ^^
Bf2 najlepszy, ale przez realizm albo i jego brak, niekiedy zdarzyła mi się ronić łzy ;]

PostNapisane: 24 lut 2009, 20:22 

No jeśli recenzje będą wystarczająco dobre, to 1943 może kupię, a tak poza tym to miesiąc temu widziałem 1942 za 50 zł co jak na grę 7-letnią to dziwne.
W BF 2142 nie ma samolotów, które są nieśmiertelne wręcz w rękach niektórych, ale za to są unlocki które nie pozwalają grać z graczami o długim starzu, nie wiem co gorsze.może ktoś powie?

PostNapisane: 24 lut 2009, 20:40 

Hrabia Darkula napisał(a):
...ale za to są unlocki które nie pozwalają grać z graczami o długim starzu...

Z tym się nie zgodzę , nie wiem jak w BF2142, ale w BF2 można siekać bardo dobrze podstawowymi brońmi.

PostNapisane: 24 lut 2009, 21:34 

Hrabia Darkula napisał(a)więc BF byłby najlepszy. Jako, że narazie testuję multiplayera na piracie
________________________________________________________________________________
Normalnie dał bym ci bana za taką wypowiedź ! Jak na dzień dzisiejszy to żadna z gier Battlefield nie jest droga a cena bf1942 jest adekwatna do jej popularności

PostNapisane: 24 lut 2009, 21:36 

IMHO kup BF2 pograj z miesiąc i przejdź na Project Reality (http://www.realitymod.com jak sama nazwa mówi jest to mod, który ma za zadanie dodać realizmu do gry)
Na Heroes nie masz co czekać - pograsz może z tydzień i Ci się odechce (no chyba, że jesteś fanem Tibii i granie w BFH nazwiesz expieniem ;P)
BF2142 - do tego trzeba lubić te klimaty (laserki itd.)
BF1943 - zapowiada się niezbyt ciekawie (cukierkowa grafika do wojny - wtf?) po za tym znając zdolność EA do optymalizacji swoich tytułów to będzie trzeba mieć dobrego kompa ;P

BF2 sam w sobie jest fajny, ale jeśli nie masz zamiaru korzystać z jakiś configów to lepiej nawet nie zaczynać, bo się tylko zdenerwujesz gdy po raz 10 wyskakujesz zza rogu pakujesz w kolesia serie z AK a on dalej żyje ;D

@up
popieram :D

"Sua sponte!"

PostNapisane: 24 lut 2009, 21:41 

Jesli chcesz sobie radosnie popykac na ffa to bierz bf2,najwiecej ludu w to gra.
Jesli chcesz mniej radosnie popykac w cb/esl...to tez bierz bf2,scena sie odradza ;)

Danio napisał(a):
BF2 sam w sobie jest fajny, ale jeśli nie masz zamiaru korzystać z jakiś configów to lepiej nawet nie zaczynać, bo się tylko zdenerwujesz gdy po raz 10 wyskakujesz zza rogu pakujesz w kolesia serie z AK a on dalej żyje ;D

Rotfl,musze se zrobic screena.No poskladalem sie normalnie xD

PostNapisane: 24 lut 2009, 22:37 

Najlepszym wyborem będzie imho BF2. Najpopularniejszy, najwięcej ludzi w niego gra, stosunkowo sporo serwerów, a jak Ci się znudzi to sporo modów. I wg mnie po prostu najfajniejszy (testowałem BF1942, BF2142 Demo i BF2).
I wspomniał Pokor: scena się odradza (mimo że sam nie jestem w stanie tego osobiście zaobserwować- gram dopiero 1,5 roku).

PostNapisane: 25 lut 2009, 01:07 

vara76 napisał(a):
Normalnie dał bym ci bana za taką wypowiedź !

Ej no, w regulaminie jest 'nie pomagać piratom' , ja tylko mówię uczciwie, jak bym chciał grac bez płacenia to bym teraz listy scracowanych serwerów szukał a nie pytał o radę tu na forum.
A co do tematu, to chyba wezmę BF 2 , sam temat za chwilę można zamknąć, dzięki za pomoc.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2