Teraz jest 23 lis 2024, 21:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 mar 2009, 17:52 

jak przenieść konto mojego żołnierza z rozgrywki online do offline??
Mam już prawie 2 klasy na full odblokowane do tego wszystkie zdolności, a jak odłączę net i uruchomię 2142 to gram golasem bez unloków/rangi/punktów i bryloczka na nożu.. :evil:
:?: :?:

PostNapisane: 3 mar 2009, 19:05 

nie wiem czy się w ogóle da... googluj, kiedyś czytałem, że można bez neta mieć wszystkie unlocki i większe mapy(jakiś plik) nie próbowałem, więc sobie poczytaj.

PostNapisane: 3 mar 2009, 19:12 

ja nie chcę oszukiwać, chcę tylko korzystać z tego co zdobyłem podczas gry w systemie jednoosobowym.
nie chciałbym mieć wszystkiego odblokowanego od razu to zabiło by całą przyjemność z gry..

PostNapisane: 3 mar 2009, 20:35 

mod dla singla może się kłócić z multi (tzw. twoja wersja jest modyfikowana, przywruć wersje do standardowego...[bana nie dostaniesz]) ofc to działa na singlu powiększa też on mapy
klik

Ric napisał(a):
uruchomić grę musisz się zalogować.

właśnie że nie :) w singla można grać bez neta (trzeba tylko stworzyć żołnierza na multi i potem normalnie można pykać bez neta)

Ostatnio edytowano 3 mar 2009, 20:40 przez Piotrekol, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 mar 2009, 20:38 

Zasadniczo do gry w BFa nawet w singla potrzebne jest stałe połączenie z netem, bo przecież by uruchomić grę musisz się zalogować. Dane o żołnierzu, o tym co odblokował, o jego nagrodach przesyłane są z neta, gdy się zalogujesz. Więc tak normalnie offline raczej grać się nie da (ale głowy uciąć se nie dam, podłączenie do neta mam stałe, więc nigdy nie eksperymentowałem :P). Może ktoś inny to uściśli :).

PostNapisane: 3 mar 2009, 21:02 

wszystko świetnie fajnie ale ja nie chcę nic zmieniać co mogło by potem wpłynąć na granie online, chodzi mi o podstawową wersję. Mam łatkę 1.50 i nić nie chcę zmieniać, chcę mieć takiego samego żołnierza w offline jak w online i aby dane automatycznie się uzupełniały po każdym załączeniu online.

PostNapisane: 3 mar 2009, 21:04 

MikeOl_PL napisał(a):
wszystko świetnie fajnie ale ja nie chcę nic zmieniać co mogło by potem wpłynąć na granie online, chodzi mi o podstawową wersję. Mam łatkę 1.50 i nić nie chcę zmieniać, chcę mieć takiego samego żołnierza w offline jak w online i aby dane automatycznie się uzupełniały po każdym załączeniu online.

takie coś nie istnieje :) jedynie to co podałem+ inne mody co robią prawie to samo.
ktoś mógł by spojrzeć na mój topic bo bym chciał pograć w 2142 :(

PostNapisane: 3 mar 2009, 23:18 

Graj w single będąc online to wtedy powiny być unlocki.

Chociaż u mnie gra się wywala na single, gdy jestem podłączony do sieci. Zdaje się, że pomaga krótkie wejście na jakiś serwer.

Jak chcesz offline to chyba tylko modem się da to zrobić.

PostNapisane: 4 mar 2009, 00:36 

no ogólnie to chodzi o to że net mam radiowy i jak sobie mocno śniegiem pada albo dzieci na wsi w taki specjalny słup kopią to netu nie mam..
i teraz sobie załączam 2142 i mam lipe..

napiszcie co to mod bo nie do końca kminię :roll:
do tego jak zainstaluję grę z pierwszym patchem to sobie za bardzo online nie pogram i czytałem na foum że czasem jakieś bugi są z naliczaniem medali i innymi duperelami..?

PostNapisane: 4 mar 2009, 19:00 

Mod - modyfikacja (zazwyczaj do gry), zmienia grę w jakimś stopniu np. Gdy jest to zombie mod to przerabia normalną grę na grę z zombiakami.

PS. Jak nie rozumiesz to nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć bo pierwszy raz z takim czymś się spotykam.

PostNapisane: 4 mar 2009, 22:30 

a co na to firma która gre wydała??
W koncu ktoś pożyczył sobie prawa autorskie all right reservet.. czy jakoś tak
W końcu jak w przypadku tego reality mod 1.70 na 2142 to nowa gra! pewnie po jakimś czasie jak mi się znudzi normalna 1.50 to się na tego moda przerzucę. A jak zrobią takiego moda co płyta nie będzie potrzebna albo żaden cdkey?? firma traci i pozwala na coś takiego??
Mod nie jest przecież dzieckiem EA czy DICE bo te tabele wyników nie są kompatybilne itp..
NA konsolach nie ma żadnych modów wychodzi jedna gra do której nie ma żadnych łatek, a jak osiągnie sukces kasowy to wychodzi kontynuacja vide wielbione przez wszystkich residen evil zaczynał od lichej jedynki a 4 to dzieło sztuki.
Uważasz że bylo by to możliwe gdyby ktoś do 1, 2 czy trójki mody robił?
Czy mody nie "zabijają" idei gry którą "nieudanie klonują" ??

PostNapisane: 4 mar 2009, 22:43 

Ehhh tak naprawdę twórcą latają te mody bo do ich "aktywacji" i tak potrzebujesz gry...
Zresztą jest wiele gier na PC do których instalujesz moda i zapominasz o podstawce...
A w wielu FPS - ach masz możliwość ściągania plików do danego moda wchodząc na serwer.

I nikt nikogo za to nie zabija...

PostNapisane: 4 mar 2009, 22:49 

Mody to normalna rzecz. Niektóre lepsze inne badziewne. Zresztą są one darmowe i teoretycznie mogą wymagać podstawowej wersji gry. Po za tym modyfikacja umożliwia przedłużenie życia danej gry.

Zresztą jeśli się nie myle to np. taki Counter-Strike narodził się jako mod od Half-life i był na tyle popularny, że Valve(producent Half-life) wykupił prawa do CS-a. Po za tym CS też się doczekał własnych modów. Jest to jedyny przypadek jaki znam, gdzie mod stał się samodzielną grą.

ps. Za dużo grasz na konsoli. Brak modów do gry to zło.

PostNapisane: 6 mar 2009, 15:02 

Przypomniało mi się jeszcze że platforma steam (specjalnie dla ciebie MikeOl_PL powiem że to platforma gdzie kupujesz gry przez internet - ściągasz je na dysk płacąc przelewem) posiada opcję ściągania i instalowania modów bezpośrednio z programu (czyli stema).

PostNapisane: 6 mar 2009, 16:19 

Raczej nie ma sposobu na grę z unlokami na singlu bez neta chociaż można coś po kombinować ale nie radzę.

PS: Nie wiem czy mogę tu ale naprzykład do Bf2 jest programik żeby mieć unloki (te z SF też) bez neta i ogólnie w singlu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2