Teraz jest 1 lis 2024, 07:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 mar 2009, 13:55 

Pojawiły się wymagania:

Minimalne wymagania sprzętowe:
Windows XP / Vista
Dwurdzeniowy procesor
512 MB Ram
Karta graficzna z 256 MB oraz wsparciem dla Shader Model 3.0

Zalecane wymagania sprzętowe:
Windows XP / Vista
Czterordzeniowy procesor
1 GB Ram
Karta graficzna z 512 MB oraz wsparciem dla Shader Model 3.0

512Mb/1Gb Ram :|? Coś chyba za bardzo je zaniżyli :)

PostNapisane: 3 mar 2009, 18:31 

Nice 4-rdzeniowy proc. Ładnie Ładnie :D Powodzenia w graniu w to coś.

PostNapisane: 3 mar 2009, 20:30 

Procesory 4-rdzeniowe powoli stają się standardem, i nie ma w tym nic dziwnego, jeżeli chcemy mieć jakiś postęp. Ponad to ArmA2 to wyjątkowa gra, o specyficznym charakterze, dlatego wymagania dla niej też są szczególne.

Zresztą poczytajcie Arma II Officially Better Looking Than Crysis?

PostNapisane: 4 mar 2009, 00:35 

Mam tylko nadzieje że będzie to jednak coś lepszego pod względem opytmalizacji niż Arma

Bo pierwsza część też niby miała niskie wymagania, a niestety nie grało się przyjemnie na moim kompie

PostNapisane: 4 mar 2009, 00:44 

Standardem powiadasz?niby gdzie,w jakich grach że tak zapytam?będzie kolejne bubelstwo jak pierwszy ArmA gdzie tez wymagania był niby niskie a grać się nie dało,nawet na specjalnym kompie na pokazach gra ledwo chodziła,ciekawe co wtedy fanboye napiszą?znowu dysk twardy będzie za wolny czy już inne wersje powstaną?

PostNapisane: 4 mar 2009, 01:35 

Czytaj dokładnie. Nie napisałem, że SĄ standardem, ale POWOLI STAJĄ SIĘ. Taki proces nie dokonuje się z dnia na dzień, a moim zdaniem miną jeszcze ze 2 lata zanim większość będzie już siedziała na 4 potworach.
Po drugie nie jestem żadnym fanboyem ArmA. Po trzecie skąd możesz wiedzieć, że będzie to bubelstwo, skoro jeszcze w nią nie grałeś? Operation Flashpoint też miało zrąbaną optymalizację, ale i tak jest jedną z najlepszych gier w historii. Armed Assault to po prostu wpadka przy pracy, która zdarza się nawet najlepszym producentom. ArmA 2 ma być ich pożegnalna grą, i tak jak sami mówią starają się zakończyć z klasą, a kolejne trailery i inne materiały promocyjne tylko to potwierdzają.

PostNapisane: 4 mar 2009, 07:41 

Swoja droga to trudno sie doczekac do premiery :lol: bedzie na pewno znowu mocna ekipa z polski Arma 2 z TrackIr 4.pro to bedzie zabawa ja juz swoj egzemplarz zamowilem pozostaje tylko czekac na premiere :)

PostNapisane: 4 mar 2009, 09:49 

Flashpoint napisał(a):
Ponad to ArmA2 to wyjątkowa gra, o specyficznym charakterze, dlatego wymagania dla niej też są szczególne.

O każdej grze można tak napisać jeżeli komuś nie chce sie optymalizować. Co tam jęki fanów że nie idzie grać bo jest 10 fpsów czy cos w tym stylu wystarczy wtedy powiedzieć że to wyjątkowa gra i to że w nią nie pograsz normalnie to tylko i wyłącznie twoja wina. Coś w stylu GTA IV w końcu zrobili tą gre na komputery przyszłości, ale i tak wiadomo że po prostu ktoś coś mocno zjeb**ł xD Nie chce jechać tej gry jeszcze przed premierą, ale jak widać na przykładzie np Call of Duty można posiedzieć troszkę dłużej i zrobić grę która wygląda i ładnie i dobrze chodzi nie na monstrualnych maszynach rodem z pentagonu xD
Przykład jeżeli (nie daj boże) twórcy Poldek Driver wpadną na genialny pomysł stworzenia kolejnego syfu z tej serii na jakimś fikuśnym silniku powrzucają jakiegoś taniego gówna żeby gra prezentowała się na miarę 2009 roku i w wymaganiach napisza 4 rdzeniowy proc to też powiesz że to bedzie wyjątkowa gra (w końcu nie codziennie gra się w takiego gniota xD) i mogą być takie wymagania?

PostNapisane: 4 mar 2009, 12:57 

Nie no w życiu fanboyem nie jesteś co chwila jaranie się nowinkami i brednie jaka to super gra będzie jest wystarczające aby określić kogoś jako fanboya Army

Cytuj:
Po trzecie skąd możesz wiedzieć, że będzie to bubelstwo, skoro jeszcze w nią nie grałeś

znasz takie powiedzenie historia lubi się powtarzać?w Armę tez nim zagrałem wiedziałem ze to dno niesamowite skąd no naprawdę nie wiem pewnie ze szklanej kuli wiedziałem,zdejmij klapki z oczu to może tez będziesz wiedział skąd,są jakieś przesłanki ze tym razem będzie inaczej?bo na razie nie ma nawet najmniejszej,tym bardziej że już piszą o czterech rdzeniach,bo te minimalne wymagania to taki żart już na początek kwietnia czy jak?

PostNapisane: 5 mar 2009, 00:58 

@Grubber
Skoro ty porównujesz Call Of Duty, grę dla dzieci, która nie wymaga więcej poza parciem do przodu i wciskaniem strzału, a wszystko to na planszy wielkości sali gimnastycznej do ArmA2 to my nie mamy o czym rozmawiać. Nie mówię, że COD to zła gra, bo sam bardzo dużo grałem w IV część, i jest to jedna z lepszych gier jakie grałem, ale to zupełnie inny gatunek niż ArmA2.
ArmA jest grą wyjątkowo, bo skoro nie, to wskaż mi drugą taką, której wielkość planszy ma około 500km2 bogata w lasy, miasta i różnego rodzaju łańcuchy górskie, doliny itd. a przy tym jest w stanie działać przy ogromnej ilości jednostek (nie ma limitu), a w bitwach onlinach nawet do 120 graczy na 1 serwerze, co udowodniła IC ARMA. Nie mówię, że 1 część nie była dopracowana, bo dopiero po wielu patchach zaczęła działać i wyglądać tak jak powinna na początku. Trzeba mieć nadzieję, że twórcy tego nie powtórzą, bo to było by ich samobójstwo.
ArmA2 będzie dużo bardziej rozwinięta od 1 części na wielu płaszczyznach, co automatycznie zwiększa wymagania.

@MK
Być zainteresowanym jakąś grą, a być jej fanboyem i jarać się tym to dwie zupełnie inne rzeczy. ArmA jak i OFP zawsze były moimi ulubionymi grami, ale nigdy przez nie nie straciłem jakiegoś ogólnego oglądu na obraz, a poza tym to tylko GRY i nie zamierzam się o nie kłócić, bo nie są tego warte.

PostNapisane: 6 mar 2009, 13:06 

Kolejny film z ArmA2 dotyczący frakcji, ale tym razem takie konkretnej - Rosja:
http://www.arma2.com/rosyjskie-siy-zbrojne-2_pl.html

Pojedynek OFP2 vs ARMA2 będzie naprawdę ciekawy :)

PostNapisane: 26 kwi 2009, 20:28 

Ostatnio pojawiły się wiele nowych informacji, screenów a także filmików z ArmA2 w wielu serwisach.

Oto 2 z nich:
*Film od GameStar'a
http://www.youtube.com/watch?v=vIo_Z-nObYU
*Film od serwisu PcDome (warto ściszyć dźwięk, bo jest zbyt głośno nagrane)
http://www.youtube.com/watch?v=Lk-mlGLvmIo

PostNapisane: 26 kwi 2009, 22:03 

V-22 Bedzie :D

To jest bardziej realistyczne od OFP?

PostNapisane: 26 kwi 2009, 22:22 

No raczej. OFP wyszło w 2001, więc przez te ostatnie 8 lat technologia trochę poszła do przodu. Poza tym twórcy mają doświadczenie z tworzenia symulacji dla różny armii świata, więc im można zaufać ;)

PostNapisane: 27 kwi 2009, 00:42 

Prawdopodobnie będzie bardziej hardcorowe od OFP2, chociażby ze względu na popieprzone AI ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2